VI FÅR LANDETS SMÅFÖRETAGARE ATT VÄXA

Optimera dina EU-stöd

Det händer mycket vad gäller SAM och CAP reglerna just nu och stora pengar står på spel för Sveriges lantbrukare.

Om du ska få det stöd du har rätt till gäller det att vara uppdaterad på vilka regler som gäller och fylla i alla blanketter korrekt. Orolig att missa något? Ingen risk med en kunnig rådgivare vid din sida.

LRF Konsult gör årligen ca 12 000 SAM-ansökningar. Vi har ca 200 erfarna EU-specialister som hjälper dig att hitta rätt. Med vår kunskap och våra hjälpmedel kommer vi tillsammans fram till hur du bäst utnyttjar EU-ersättningarna.

Sista ansökningsdatum är den 21 april 2016.

Fler nyheter i CAP även 2016

Den nya reformen CAP 2015 har medfört många nya regler att sätta sig in i, framförallt vad gäller gårdsstöd och förgröningsstöd. Det finns även under 2016 en del nyheter och förändringar  att känna till för att kunna optimera sina stöd: t.ex. förändringar inom kompensationsstödet där den viktigaste nyheten är att man ändrar från 10 till 12 stödområden vilket bl.a. innebär ändrade stödnivåer och nya gränser för djurtäthet. Det införs även nya ersättningar inom djurvälfärden såsom ersättning för klövhälsovård, och extra ersättning för djuromsorg till suggor och får. Inom Landsbygdsprogrammet kommer det till tre nya ersättningar: minskat kväveläckage, skyddszoner och hotade husdjursraser. Gårdsstödet och förgröningen påverkas också av den pågående utjämningen t.o.m. 2020. Även stödet till unga brukare och nötkreaturstödet är frågor som är viktiga att fundera kring.

 Boka en tid!

Vad du får

  • Optimerad ansökan och stödsumma
  • Rådgivningsgaranti på vårt arbete
  • Beräkning av årets stödsumma
  • Alla handlingar samlade i vår kundportal MittKontor alt. i en pärm
  • Kvävebehovsberäkningar/växtodlingsplaner enligt tvärvillkoren
  • Tvärvillkorsrådgivning på din hemmaplan
  • Hjälp av jurister vid överklagan
  • Tillgång till vår stödrättsbörs för att köpa och sälja stödrätter
  • Nyhetsbrev Lantbruk 4 gånger per år

Så här jobbar vi på LRF Konsult
En erfaren EU-rådgivare optimerar så att du får ut alla stöd och ser till att din ansökan är korrekt och komplett. Du får råd om årets nyheter och tvärvillkoren. Vi hjälper dig med SAM-blanketten och ansökan om åtagande av miljöstöd inom landsbygdsprogrammet.

När ansökan är klar räknar vi ut årets stödsumma. På så vis kan du följa att utbetalningarna stämmer med prognosen. Du kan också använda beräkningen som underlag för din bank och eventuell EU-kredit. Vi kan också via en datafil exportera skiftesuppgifterna till ett växtodlingsprogram och/eller kontrollorgan. För flera stöd ställs tvärvillkor om att man upprättar en kvävebehovsberäkning eller växtodlingsplan. Vi hjälper dig att få kontroll på din växtnäring, vilket är lönsamt ur flera perspektiv.

Ibland är man inte överens med stödmyndigheten efter en kontroll. Då är det tryggt att ha en jurist som kan EU-rätt till hands som kan hjälpa till med överklagan enligt lagar och regler.

Varför LRF Konsult?
LRF Konsult är ISO 9001 certifierade och lämnar en garanti på vårt arbete som ger dig trygghet i att du får ut ditt stödbelopp.

Som kund hos oss håller vi dig dessutom uppdaterad om allt det senaste nytt inom EU-stöd, samt andra relevanta nyheter för dig som lantbrukare genom vårt Nyhetsbrev Lantbruk som skickas via e-post ut till våra SAM-kunder 4 gånger per år.

Portrait

Kontakta oss!

LRF Konsult Kundcenter, Stockholm Tfn: 0771-27 27 27
Jag är kund idag:

Aktuella frågor kring SAM-ansökan

Ansökningsperioden för SAM-ansökan 2016 närmar sig. SAM-Internet öppnar den 10 februari och sista dag att skicka in ansökan är den 21 april. Läs mer hur du påverkas i år.

Dags att fundera över årets SAM-ansökan>>

SAM 2016 - nyheter inför årets ansökan>>

Tre nya miljöersättningar 2016>>

Ändrade nivåer för kompensationsstöd>>

Kryssa rätt i SAM-ansökan>>

Djurvälfärdsstödet 2016  – ”Ta hem pengarna”>>

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Börja prenumerera nu>>