VI FÅR LANDETS SMÅFÖRETAGARE ATT VÄXA

Alexandra - jurist på LRF Konsult

Vi ställde några frågor till Alexandra Andersson som är nyanställd jurist på LRF Konsult i Skara.

AlexandraHur gjorde du för att få jobb på LRF Konsult?
- Jag fick syn på en annons på LRF Konsults hemsida, sökte tjänsten och därefter väntade några intervjuer att ta mig igenom. Jag framhävde värdet av att anställa en ung nyutexaminerad jurist och försökte övertyga chefen om att jag var rätt person för dem och att detta var rätt jobb för mig. Att visa ett ärligt intresse för tjänsten och vara lite påstridig visade sig vara ett lyckat koncept!

Hur har din första tid varit på LRF Konsult?
- Jag tycker att det har varit intressant, lärorikt och utmanande, precis såsom jag vill ha det. Genom ett varmt mottagande av kollegor, introduktion och god handledning har min start i arbetslivet blivit mycket lyckad. Även om det är tufft att på kort tid komma in i rollen som jurist på LRF Konsult ser jag ett stort värde i att under handledning direkt få börja arbeta med kvalificerade juridiska frågor, ha kundkontakt och komma in i den affärsmässighet som det juridiska arbetet många gånger kräver.

Vad känner du har varit till bäst nytta för dig som du hade med dig från din juristutbildning?
- Trots att studierna och arbetslivet skiljer sig åt en del har jag med mig en ovärderlig grund. Min kunskap kring ekonomisk familjerätt ger mig självklart ett försprång, då jag huvudsakligen arbetar inom detta kunskapsområde. Något som vi ständigt blev tränade i under utbildningen var förmågan att analytiskt och kritiskt granska och det är också den förmågan som jag främst har nytta av i mitt juridiska arbete.

Vi är nya på jobbet - klicka och träffa oss

Emma Olsson

Älmhultskontoret

Erik Backman

Linköpingskontoret

Augin Acar

Örebrokontoret

Alexandra Andersson

Skarakontoret

Ida Holmblad

Örebrokontoret

Stina Friberg

Norrköpingskontoret

Ida Thörngren

Sunnekontoret

Christine Andersson

Ängelholmskontoret

Pär Wessel

Göteborgskontoret