VI FÅR LANDETS SMÅFÖRETAGARE ATT VÄXA

Ida Thörngren - redovisningskonsult

På Sunnekontoret hittar vi Ida Thörngren som fått jobb som redovisningskonsult.

Ida ThörngrenHur gjorde du för att få jobb hos LRF Konsult?
Min första kontakt med LRF Konsult var när de medverkade på en skogsdag på torget i Sunne, där de hade en tävling. Jag började prata med den dåvarande kontorschefen och kom in på att jag läste till civilekonom och hade då ett år kvar på min utbildning. Han berättade lite om hur de arbetade och jag tyckte det var intressant, där man alltid har kollegor runt omkring sig och kan fråga om det är någonting, samtidigt som det är ett självständigt arbete. Så jag tog kontakt med han och vi träffades några månader senare för att prata mer. Sen hade vi ingen kontakt på ett tag tills vår nuvarande kontorschef ringde upp mig under hösten och sa att de sökte personal och att den gamla kontorschefen kom ihåg mig och tipsade om mig som potentiell nyanställd. Sen fick jag gå på intervju och sedan blev jag erbjuden jobbet som jag har idag. 

Hur har din första tid varit på LRF Konsult?
Min första tid har varit otroligt lärorik. Jag har snabbt kommit in i jobbet genom att få bokföra på egen hand och sedan ha genomgång med kundansvarige, där jag kände att jag fick förtroende att pröva själv och det har aldrig varit problem att fråga någon på kontoret om jag har kört fast. Alla nyanställda åker på en introduktionskurs på 3,5 dagar i Stockholm för att lära sig arbetssätt och tänket inom LRF Konsult, en kurs som var väldigt lärorik, men framförallt rolig då man fick träffa nyanställda från andra delar av landet och knyta kontakter. Jag har börjat få mer och mer ansvar, där jag har ett antal kunder som jag har löpande bokföring på varje månad eller kvartal. Att få mer ansvar att själv se till att fördela sin tid och se till att bokföringen blir gjord gör att man växer i sin roll på kontoret. 

Vad tycker du är unikt med LRF Konsult? 
Det jag känner särskiljer LRF Konsult är att det är ett väldigt stort bolag med mycket kompetens och samtidigt väldigt lokalt med kontor på ungefär 130 orter i Sverige. Sen att vi har ett så brett tjänsteutbud, med ekonomi & skatt, juridik, fastighetsförmedling och affärsrådgivning, gör att allt finns under ett tak.  Att vi hänger med i den digitala utvecklingen, och erbjuder många digitala tjänster till våra kunder, gör att det blir enklare att vara företagare då mycket finns digitalt. 

Therese Axelsson

Falkenbergskontoret

Johanna Johansson

Lidköpingskontoret

Augin Acar

Örebrokontoret

Carl-Axel Andersson

Ängelholmskontoret

Ida Holmblad

Örebrokontoret

Louise Pettersson

Valdemarsvikskontoret

Ida Thörngren

Sunnekontoret

Fredrik Rosén

Tranåskontoret

Maria Wendel

Uppsalakontoret

Ida Thörngren

Sunnekontoret