VI FÅR LANDETS SMÅFÖRETAGARE ATT VÄXA

Linus - ny Lantbruksekonom i Malmö

Linus AnderssonHur gjorde du för att få jobb hos LRF Konsult?
Om jag ska beskriva det kort så började jag fundera på mitt examensarbete under tidig vår 2014. Efterföljande höst skulle jag genomföra examensarbetet och jag funderade helt enkelt på vad jag ville skriva om. Jag funderade kring någon specifik problematik som lantbrukssverige stod inför, förutom det vanliga rapporterandet om dålig lönsamhet. Generationsskifte dök då upp som ämne eftersom jag tidigare varit på en gästföreläsning som handlade om att det skulle bli ett aktuellt ämne framöver med tanke på lantbrukarnas snittålder. Jag tog kontakt med min nuvarande chef som meddelade att han gärna handledde mig i mitt examensarbete kring generationsskifte.

Ett par månader innan jag skulle slutföra skolan frågade han mig om jag var intresserad av en tjänst som lantbruksekonom och… ja, här är jag idag!

Hur har din första tid varit på LRF Konsult?
Jag har absolut ingenting att klaga på när det gäller min första tid och då är jag verkligen ärlig. Bland annat måste jag lyfta fram tillmötesgående arbetskamrater som jag varit på med tusentals frågor.  Kontoret har erbjudit god stämning och känslan man får av att tillföra något till ett stort företag är grym! Allting känns dock nytt och man lär sig hela tiden nya saker.

I första hand har jag arbetat med bokföring- och bokslutsarbete. Nu ska jag väl snart hugga in och bli en fena på deklarationer. Jag ska senare i höst arbeta mer ingående med generationsskifte vilket jag verkligen ser framemot!  

Känner du att du har nytta av de kunskaper som du hade med dig från agronom-utbildningen?
När det gäller rent kunskapsmässigt så är nog svaret kanske inte det svaret som universitet vill höra. Min personliga åsikt är att man får en grundförståelse för väldigt mycket på agronomutbildningen men djupkunskapen saknas. Agronomutbildningen är enligt mitt tycke väldigt bred idag vilket kan ha både för- och nackdelar. Jag hade nog, för min egen del, önskat att jag fick nischat mig mer. Jag vet att jag har kurskamrater som tycker likadant.

Samtidigt är det individuellt var man står i livet när man börjar studera. Jag hade en klar bild av vad jag ungefär ville arbeta med och det har nog inte alla. Däremot måste jag tillägga att jag har stor nytta av alla de grupparbeten man slet med. Att få göra grupparbeten med många olika typer av människor är grymt nyttigt.

Vi är nya på jobbet - klicka och träffa oss

Emma Olsson

Älmhultskontoret

Erik Backman

Linköpingskontoret

Augin Acar

Örebrokontoret

Alexandra Andersson

Skarakontoret

Ida Holmblad

Örebrokontoret

Stina Friberg

Norrköpingskontoret

Ida Thörngren

Sunnekontoret

Christine Andersson

Ängelholmskontoret

Pär Wessel

Göteborgskontoret