VI FÅR LANDETS SMÅFÖRETAGARE ATT VÄXA

Therese Axelsson- ny ekonom på vårt Falkenbergskontor

Therese började nyligen som ekonom på vårt kontor i Falkenberg. Läs hur hon fick jobb på LRF Konsult.

Hur gjorde du för att få jobb hos LRF Konsult?
Jag hade en mailbevakning på lediga jobb från intressanta arbetsgivare och LRF Konsult var en av dessa arbetsgivarna. Jag blev först uppringd av en rekryterare för en kort telefonintervju och ungefär en vecka senare blev jag kallad till intervju med rekryteraren på plats i LRF Konsults lokaler i Falkenberg. Nästa steg var en intervju med kontorschefen och en blivande kollega, därefter följde en tid med mycket spänd väntan innan jag fick reda på att jag hade fått jobbet!

Hur har din första tid varit på LRF Konsult?
Intensiv! Jag har fått ”damma av” redovisningskunskaperna från högskolan eftersom jag tidigare arbetade inom bank. Den största utmaningen än så länge har varit att kunskapen från skolan har riktat in sig på aktiebolag och jag då får tänka på att anpassa reglerna till enskilda näringsidkare som min kundstock består av. Vi är ett härligt gäng på kontoret så det är enkelt att fråga någon mer erfaren kollega om hjälp. Under mina knappa två månader har det varit fullt upp med mestadels utbildning men även medverkande på kundträff och arbete med digitaliseringen.

Vad tycker du är unikt med LRF Konsult?
Jag vill få landets småföretagare att växa och vill stötta dem med utvecklingen av deras företag.

Unikt är även mixen av utbildning och praktisk erfarenhet i ett tidigt skede i anställningen. Jag tycker det är bra att alla nyanställda ska genomföra obligatoriska utbildningar så att jag som nyanställd får vissa riktlinjer för mitt fortsatta arbete. Jag har fått göra löpande redovisning för mina och kollegors kunder för att också snabbt komma in i det praktiska arbetet.

Vi är nya på jobbet - klicka och träffa oss

Therese Axelsson

Falkenbergskontoret

Johanna Johansson

Lidköpingskontoret

Augin Acar

Örebrokontoret

Carl-Axel Andersson

Ängelholmskontoret

Ida Holmblad

Örebrokontoret

Louise Pettersson

Valdemarsvikskontoret

Ida Thörngren

Sunnekontoret

Fredrik Rosén

Tranåskontoret

Maria Wendel

Uppsalakontoret