VI FÅR LANDETS SMÅFÖRETAGARE ATT VÄXA

"Händelserika dagar på Växjökontoret"

Nu har lite mer än en månad passerat sedan första dagen i Stockholm. Det känns dock som om jag varit med längre än så, både för att jag har hittat min plats på kontoret, men också för att jag hunnit med så otroligt mycket.

Heidi NestlénBLOGGINLÄGG MED HEIDI NESTLÉN
11 oktober 2016

Dagarna rullar på i en rasande fart och är fyllda med nya och spännande upplevelser med mina härliga kollegor på Växjö-kontoret! Jag har verkligen fått vara med på allt som jag velat och de idéer och tankar som jag kommit med har tagits emot med positiv feedback. Att vara med på så mycket som möjligt är något jag bestämde mig för innan jag påbörjade internshipet. Även om tanken var att jag skall vara en dag i veckan på kontoret har det många veckor blivit både två och tre dagar. Det finns så mycket spännande att vara delaktig i!

Sedan jag kom till kontoret har jag, tillsammans med min handledare Eva, jobbat med ett bokslut som i förra veckan mynnade ut i en bokslutsgenomgång med kund. Väldigt lärorik och roligt att få jobba med skarpa uppgifter och att få ta del av den kunskap som alla konsulter sitter inne med. Längtan efter att få jobba med egna kunder och komma igång som konsult ”på riktigt” är stor! När jag inte jobbat med bokslutet har jag varit med på kontorsmöten och en generationsskifteskväll, hjälpt till med informationen kring våra nya digitala system på kontoret och hoppat på en internutbildning i vårt interna datalager. Jag har även gästspelat på kontoret i Kalmar, där jag kommer göra ett par dagar av mitt internship.

Denna vecka har vi ekonomer i regionen haft en kompetensdag där vi stött och blött hur vi ska jobba vidare med rådgivning och de digitala paket som kommer att släppas. Det är i mina ögon en mycket spännande framtid LRF Konsult går in i. Vi har även hunnit med en dag med aktivitetsplanering där närliggande kontor träffats för att lägga upp marknadsaktiviteterna för det kommande året. Med så mycket kunskap under ett och samma tak blir det mycket erfarenhet som delas och många nya synvinklar att ta del av – för alla. Både lärorikt och inspirerande.

Utöver att vara med på allt jag kunnat har jag också gått in med inställningen att fråga – om allt! Varför, hur, var och när? Frågorna har varit många. Både på kontoret och i andra delar av organisationen. Oavsett vad jag har frågat om har alla tagit sig tid att svara på mina funderingar, stora som små. Vilket givit oerhört mycket!

Förändringens vindar, med digitaliseringen i fokus, blåser på LRF Konsult. Förändringen är nödvändig men självklart känner några medarbetare en utmaning i den förändring som sker vilket väcker oro och osäkerhet i deras arbete. Detta är något som man ibland kan känna av när man pratar med medarbetare på olika kontor. Jag har börjat luska reda på hur informationen kring förändringen färdas i organisationen och vilket stöd som finns både för medarbetarna på kontoret men även för kontorscheferna för en lyckad omställning. Detta är ett intressant område som jag den närmaste tiden kommer att utforska lite mer – och återkoppla i kommande blogginlägg.

Du vet väl att vi har ett nyhetsbrev för dig som student. Om inte gör din anmälan redan idag till Studentnytt.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev till dig som student

 

 

Träffa våra studenter i Internship 2016