VI FÅR LANDETS SMÅFÖRETAGARE ATT VÄXA

"Kundvärde, engagemang och affärsmässighet. Vad tänker du?"

Hej alla läsare! Mitt namn är Emma Lindahl och jag läser femte året på agronomprogrammet med inriktning ekonomi på Sveriges Lantbruksuniversitet i Uppsala. Jag utför mitt internship på Linköpingskontoret, eller närmare bestämt på Vreta Kluster som faktiskt är LRF Konsults allra nyaste kontor!

Emma Lindahl

BLOGGINLÄGG MED EMMA LINDAHL

7 NOVEMBER

När jag för första gången klev in på kontoret ute på Vreta Kluster i höstas var det faktiskt samma vecka som de flyttade ut dit. Linköping har tidigare haft en medarbetare ute på klustret då och då, men i höst var det dags att flytta ut fler medarbetare dit. Vad är syftet med denna flytt? Att komma närmare lantbruksföretagarna! Att få vara med om detta och se den förändring det inneburit, och innebär, är otroligt spännande! Vreta Kluster är en väldigt intressant plats att vara på då alla möjliga företag som är verksamma inom lantbruksbranschen befinner sig där. På en fikarast sprang jag bland annat på ingen mindre än LRF Konsults tidigare VD…

Hur ser mina dagar ut på kontoret? Först och främst driver jag ett eget projekt som innebär att jag pratar med lantbruksföretagare och ställer frågor som ”vad har du för förväntningar på er rådgivare?” eller ”skulle du vara intresserad av utbildningar i digitala tjänster som förenklar din vardag?”. Syftet med projektet är att Linköping ska bli ännu vassare i att kunna erbjuda lantbruksföretagare vad de efterfrågar! Det är ett väldigt intressant projekt där jag får möjligheten att komma i kontakt med många lantbruksföretag och höra deras åsikter och tankar kring rådgivningsföretag. Förutom detta projekt har jag även fått arbeta med löpande bokföring. Jag planerar också att utföra ytterligare ett projekt för att lära känna LRF Konsult ännu mer och därmed få en större förståelse för den förändring bolaget står inför. Vi får se var det landar!

Nästa vecka är det dags att bege mig till kontoret igen och då står bland annat gårdsbesök på schemat, något jag verkligen ser fram emot som bonajänta! Mer än halva internshiptiden har nu gått och det gemensamma projektet som ska presenteras i december ska såklart också få lite tid.

Jag tänkte avsluta detta blogginlägg med en av frågorna från mitt projekt som jag ställer till lantbruksföretagarna: ”Om jag säger LRF Konsult, vad tänker du då?” Jag vet i alla fall vad jag tänker: kundvärde, engagemang och affärsmässighet. Vad tänker du?

 

Träffa våra studenter i Internship 2016

Du vet väl att vi har ett nyhetsbrev för dig som student. Om inte gör din anmälan redan idag till Studentnytt.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev till dig som student