VI FÅR LANDETS SMÅFÖRETAGARE ATT VÄXA

"Mycket kompetens- och erfarenhetsutbyte på kontoret"

Då har turen kommit till mig att dela med mig av erfarenheter, tankar och reflektioner kring det internship som jag just nu gör på LRF Konsults kontor i Falköping! Till vardags studerar jag till Civilekonom med inriktning mot redovisning.

BLOGGINLÄGG FRÅN RICHARD NYHLÉN

Falköping6 oktober 2016

Falköping- knutpunkten på västgötaslätten, orten med ett mejeri uppkallat efter sig och vars kommun har ”Det goda livet” som vision. Ungefär en dag per vecka tar jag mig med bil hit för att få en inblick i hur det är att arbeta som redovisningskonsult. En resa som börjar i ett skogslandskap men som snart förbyts till ett annat, mer öppet landskap med vidsträckta fält, vindkraftverk, skördare, traktorer och ensilagebalar så långt ögat kan se! Kanske är det för dig precis som för mig så att de tre bokstäverna- LRF- för tankarna till just öppna fält, mjölk, kossor, gårdar, lant- och skogsbruk? Själv har jag har ingen bakgrund ifrån vare sig jordbruk, skogsbruk eller annan grön näring och det är heller inget måste för att arbeta (eller göra internship) på LRF Konsult vars vision riktar sig mot småföretagare i stort, både inom grön och blå näring!

Stämningen på kontoret är avspänd men koncentrerad. Var och en jobbar med sitt men samtidigt står kontorsdörrarna öppna för kompetens- och erfarenhetsutbyte. Så är ju också engegemang som syns och känns och kundvärde som gör skillnad två av LRF Konsults viktigaste värderingar. Just erfarenhet finns det gott om och det är också något som medarbetarna gärna tar sig tid för att dela med sig av. Hitintills i mitt internship har jag bl.a fått insyn i hur en kapitalvinstberäkning vid försäljning av fastighet kan gå till. Tänk vilket detektivarbete det kan vara att reda ut omkostnadsbeloppet? Jag har också blivit varse om hur komplicerat det kan vara att göra ett generationskifte med många inblandade, att det finns ”mjuka” värden som också behöver hanteras, utöver de ”hårda” finansiella värdena.

Kommande vecka ska jag vara med på kontorets kompetensdag gällande den nya versionen av MittKontor- en molnbaserad kundportal och digital arbetsyta för rådgivare och kund. Det ser jag framemot!

 

Träffa våra studenter i Internship 2016