VI FÅR LANDETS SMÅFÖRETAGARE ATT VÄXA

Mycket på gång på Uppsalakontoret!

Theodor Danielsson ska ha sin internship på kontoret i Uppsala. Här får vi en inblick från några av de första dagarna på jobbet.

BLOGGINLÄGG FRÅN THEODORE DANIELSSON
19 september

Torsdag. Dagen började med att styra upp inloggning till dator, mail, med mera och komma igång. Efter det åkte jag och en kollega ut till en gård strax utanför Uppsala för att påbörja en fastighetsvärdering. Väl ute på gården gick vi, tillsammans med kunden, igenom förutsättningarna för gården vad gäller arrende, nyttjanderätter, servitut, inteckningar och annat som framgår av fastighetsregistret och taxeringen. Sedan gick vi igenom ekonomibyggnaden och åkte runt och kollade på resterande del av fastigheten för att få en uppfattning om den vad gäller arrondering etcetera. Skogsbruksplanen tas fram av Södra.

Väl tillbaka på kontoret, och efter en kopp kaffe, blev det en genomgång av några deklarationer. Som privatperson är det ofta någorlunda enkelt att deklarera, men med näringsverksamhet och diverse kapitalvinster med mera är det lite saker man måste gå igenom innan deklarationen är färdig att skickas in. Efter deklarationerna blev det budgetarbete med en större kund för perioden oktober till december. Budgeten tas fram och analyseras för att sedan vara med i handlingarna inför kommande styrelsemöte.

Fredag. Idag skulle en av våra jurister ha ett möte med en kund inför ett generationsskifte. Ett generationsskifte är ett stort steg för många lantbrukare och familjer. Det är mycket att tänka på för nuvarande ägare och även för de barn som ska ta över gården, vilket gör LRF Konsult en viktig del i när gården byter ägare inom familjen.

Portrait

Kontakta mig med dina frågor

Frida Karlsson, HR-specialist Tfn: 08-700 20 44 Välj ett annat kontor
Jag är kund idag:
Jag godkänner att mina personuppgifter sparas enligt PUL

Du vet väl att vi har ett nyhetsbrev för dig som student. Om inte gör din anmälan redan idag till Studentnytt.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev till dig som student>>