VI FÅR LANDETS SMÅFÖRETAGARE ATT VÄXA

Nu kör vi!

Nu är vi äntligen igång med 2016 års internship på LRF Konsult på flera kontor i Sverige. Som jag har längtat att få börja kommande äventyr.

BLOGGINLÄGG FRÅN JOHANNA LÖFGREN 
6 september

Denna vecka har vi haft två introduktionsdagar i Stockholm där vi har fokuserat på att lära känna varandra, lära känna organisationen och boostat oss med energi inför vår tid ute på kontoren.

Första dagen fick vi ett varmt välkomnande av LRF Konsults VD Katarina Hedström Klarin som talade om företagets historia, hur företaget ser ut idag men även vad LRF Konsult har för ambitioner för de kommande åren. Därefter fick vi, efter en kreativ presentation av oss studenter, en rundvandring på huvudkontoret i Stockholm innan det var dags att bege oss ner till hamnen där en överraskning väntade. Vi skulle få åka RIB-båt (!) ut till Sånga Säby där vi skulle spendera resten av tiden under vår introduktion. Wow, vilken upplevelse!

Efter 45 minuters galet rolig RIB-båttur blev vi indelade i två lag. Nu var det nämligen dags för teambuildingaktiviteter ute i parkområdet i strålande sol och 20 grader värme. Vi fick fem olika problem som vi skulle lösa tillsammans på 7 minuter vardera, mitt lag förlorade 4 av 5 omgångar men tack och lov hittade vi en bra strategi på finalomgången som ledde till att vi vann hela tävlingen.

Teambuildingaktiviteterna fortsatte under kvällen där vi tillsammans lagade en fantastiskt god trerättersmeny och avnjöt en vin- och ostprovning. När första introduktionsdagen närmade sig sitt slut var vi trötta, mätta och glada men framförallt hade vi lärt känna varandra vilket gjorde att vi längtade till att dag 2 skulle börja.
Nästa dag träffades vi för att få en workshop i personligt ledarskap som kan vara till nytta för oss när vi ska ut på kontoren men även i skolan där vi diskuterade personliga värderingar, styrkor, nycklar till FLOW och tips på hur man kan skapa ett bra team genom öppenhet och tillit. Personligen tycker jag att det var en toppen workshop som fick mig att reflektera över vem jag är och vad som är viktigt för just mig men också varför.

För att summera de två första dagarna av LRF Konsults internship 2016 så har jag blivit fylld av positiv energi, lärt känna fantastiska människor, fått en chans att förstå vilken spännande organisation LRF Konsult är och framförallt peppad på att åka tillbaka till mitt kontor i Göteborg och börja jobba med vårt projekt.
Inför 2016 års internship hos LRF Konsult förväntar jag mig ett starkt team, dels av oss studenter och dels av LRF Konsult. Mitt mål är att få lära känna hela organisationen, förstå LRF Konsults värden, förstå vilka styrkor, möjligheter och utmaningar företaget står inför och få en känsla för företagets kultur.

Nu kör vi!

Portrait

Kontakta mig med dina frågor

Frida Karlsson, HR-specialist Tfn: 08-700 20 44 Välj ett annat kontor
Jag är kund idag:
Jag godkänner att mina personuppgifter sparas enligt PUL

 

Träffa våra studenter i Internship 2016

Du vet väl att vi har ett nyhetsbrev för dig som student. Om inte gör din anmälan redan idag till Studentnytt.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev till dig som student>>