VI FÅR LANDETS SMÅFÖRETAGARE ATT VÄXA

"Tematräff, Elmia Lantbruk och regionledningsmöte"

Tja tja bloggen! Denna vecka ska ni få höra vad jag har hittat på för spännande senaste dagarna.

Gustav GrahnBLOGGINLÄGG MED GUSTAV GRAHN

28 Oktober

Först tänkte jag presentera mig själv. Jag heter Gustav Grahn och är 24 år ung som kommer från Rydaholm, ett litet samhälle i Småland mellan Värnamo och Växjö. Jag läser till Lantmästare på SLU Alnarp. Mitt internship gör jag på kontoren i Älmhult och Växjö.

Förutom att det är full fart med ett projektarbete som vi har på universitetet, var jag i Stockholm och LRF Konsults huvudkontor för tematräff 2 med inriktning på LRF Konsult i framtiden. Det är ett kul inslag att få komma till Stockholm och se hur företaget styrs, men framförallt var det väldigt trevligt att träffa alla andra internshipare och se hur de har det på sina kontor. Dagen började med att vi fick redovisa hur vi ser på LRF Konsult 2050. Hur tror vi företaget ser ut och vad jobbar vi med. Varje student fick hålla ett föredrag på cirka 5 minuter var med efterföljande frågor och diskussion. Efter det berättade Mats Grönqvist, IT-chef på LRF Konsult, hur han ser på LRF Konsult och rådgivningsbranschen i framtiden.

Dagen efter vårt besök i Stockholm bar det av till Lantbruks Elmia i Jönköping. Där samlas de flesta företagen i branschen under tre dagar för att nätverka, så även LRF Konsult. I LRF Konsults monter stod konsulter, jurister och ekonomer från hela landet. Jag träffade exempelvis Jimmy Larsson som är segmentschef Skog och Lantbruk på LRF Konsult. Vi diskuterade lite idéer kring examensarbete som jag ska skriva till våren. Jag tycker att det var en väldigt rolig och givande dag.

På fredagen var det dags för regionledningsmöte i Värnamo. Här samlades alla kontorschefer för regionen samt regionchefen. Det var en väldigt lärorik dag där vi gick igenom aktivitetsplaneringen framöver, diskuterade kring de digitala tjänsterna som har lanserats och som kommer att lanseras framöver. Jag fick verkligen en annan förståelse för hur företaget leds och hur man försöker lösa problem, efter att ha varit med på detta möte. Jag tror verkligen att detta var till stor nytta för min resterande internshipperiod här på LRF Konsult.

Portrait

Kontakta mig med dina frågor

Frida Karlsson, HR-specialist Tfn: 08-700 20 44 Välj ett annat kontor
Jag är kund idag:
Jag godkänner att mina personuppgifter sparas enligt PUL

 

Träffa våra studenter i Internship 2016

Du vet väl att vi har ett nyhetsbrev för dig som student. Om inte gör din anmälan redan idag till Studentnytt.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev till dig som student