VI FÅR LANDETS SMÅFÖRETAGARE ATT VÄXA

U35 träff för region väst, en möjlighet att nätverka och få inspiration

Vi har precis gått in i andra halvan av Internship-projektet och jag börjar inse hur fort tiden går.

Patrik Holmgren

BLOGGINLÄGG MED PATRIK HOLMGREN

2 NOVEMBER

Jag heter Patrik Holmgren och studerar tredje året på Lantmästarprogrammet nere på Alnarp och gör mitt Internship på kontoret i Skara. Under den tid som gått fram till nu tycker jag att träffarna som vi varit på i Stockholm varit roliga och intressanta. Under träffarna har vi fått mycket inspiration kring LRF Konsults mål framåt och hur viktigt det är att företaget arbetar med digitalistering och företagets värderingar. Nyttigt har också varit att få gå bort från universitetsvärlden och skolarbetet och få se om det man lärt sig där stämmer överens med vad som krävs när man ska börja arbeta med den här typen av arbete. Under min praktik har jag fått en unik insyn i hur det är att arbeta med rådgivning och ett stort antal varierade kunder, något som varit lärorikt. Här kan jag konstatera att jag fått en bra grund men att det är mycket kvar att lära.

För några veckor sedan var jag tillsammans med Johanna, Anzhelika och Rickard som också medverkar i Internshipet med på U35 träffen för region väst där det pratades mycket om framtiden. U35 träffen är ett tillfällen som ger medarbetare, under 35, i region väst  tillfälle att nätverka och få inspiration kring arbetet framöver. Fokus ligger på att ge deltagarna får medel för att driva förändring ute på kontoren och få ny energi och motivation i sitt arbete som man sedan kan sprida på sitt lokala kontor.  Det jag tog med mig främst från träffen var att det finns många yngre medarbetare inom organisationen, så man är inte ensam när man kommer som en lätt förvirrad student. Bara man vågar ta sig i kragen och ge sig ut så finns det ett stort nätverk och många utvecklingsmöjligheter. Det är bara man själv som sätter gränserna för hur mycket man vill lära sig och utvecklas, så det finns stora möjligheter att få arbeta med just det som jag tycker är roligt.

Sammanfattningsvis kan jag konstatera att bilden jag har haft av kontorsjobb inom rådgivningsbranschen inte stämmer in på hur det är på LRF Konsult så här långt. Man vänder inte bara papper och dricker kaffe utan vill man så kan man gå hur långt som helst och få ett väldigt roligt, omväxlande och inspirerande arbete.

 

Träffa våra studenter i Internship 2016

Du vet väl att vi har ett nyhetsbrev för dig som student. Om inte gör din anmälan redan idag till Studentnytt.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev till dig som student