VI FÅR LANDETS SMÅFÖRETAGARE ATT VÄXA

"Varierande och mycket innehållsrika praktikdagar"

Nu har det gått två veckor sen de fantastiska introduktionsdagarna i Stockholm och jag har under den tiden hunnit att göra två praktikdagar på Uddevallakontoret.

BLOGGINLÄGG FRÅN ANZHELIKA NIEIELOVA 
16 september

Det var två innehållsrika och lärorika dagar! Jag kände mig riktigt välkommen när jag kom till kontoret, mina nya ”kollegor” var otroligt trevliga och hjälpsamma. En del av dem var väldigt nyfikna på vem jag var och vad jag tyckte om kick-off i Stockholm. Direkt upplevde jag kontoret som ”välbalanserat”, då alla åldersgrupper och erfarenhetsnivåer är representerade. Det finns både yngre personer som är relativt nya i branschen samt de erfarna, vilka har jobbat på LRF Konsult i över 10 år.

Första dagen (iaf första halvan) hade mer organisatorisk karaktär: alla behörigheter, lösenord och dylikt skulle fixas. Kontorschefen var tillmötesgående och lyhörd, och det var roligt att inse att vi delar samma uppfattningar och förväntningar om min praktikperiod. Så jag fick ett eget mini-uppdrag, som jag skulle syssla med under hösten: jag blev tilldelad en kund och tanken var att jag skulle sköta dennes löpande bokföring, göra bokslut samt årsredovisning. Både spännande och utmanande!

Min andra dag på kontoret var verkligen annorlunda! På morgonen fick jag följa med till en mjölkgård, som ligger i Partille kommun, ca 1 mil öster om Göteborg. Syftet med besöket var att träffa kunden, ge rådgivning angående planerade investeringar samt att hämta nödvändig dokumentation. Vi passade på och köpte lite av deras ekologiska mjölk) Efter det åkte vi till ett annat kontor för att träffa en anställd som skulle gå i pension (jobbat med redovisning i över 30 år!) och ta över en av hans kunder, som också var på plats. Det var en intressant upplevelse, då jag kunde se inifrån hur ett kundmöte gick till, vad man skulle lägga fokus på och vilka frågor som borde ställas. Ser verkligen fram emot nästa praktikdag!

Portrait

Kontakta mig med dina frågor

Frida Karlsson, HR-specialist Tfn: 08-700 20 44 Välj ett annat kontor
Jag är kund idag:
Jag godkänner att mina personuppgifter sparas enligt PUL

 

Träffa våra studenter i Internship 2016

Du vet väl att vi har ett nyhetsbrev för dig som student. Om inte gör din anmälan redan idag till Studentnytt.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev till dig som student>>