VI FÅR LANDETS SMÅFÖRETAGARE ATT VÄXA
Visa alla bilder
På jakt efter enskilt läge?

Fakta om fastigheten

Typ:
Lantbruk
Totalarea:
4,2 ha
Skogsmark:
1,2 ha
Betesmark:
2,8 ha
Småhusmark lantbruk:
0,2 ha
Boyta:
90 kvm
Antal rum:
4 st
Fastighet:
Lindesberg Björkhyttan 2:41
Bohagen 120
71193 Lindesberg

Utgångspris/ försäljningssätt

825 000 kr
Öppen budgivning

Visning

2017-05-27

Kontakt

Agneta Agneta Andersson
Fastighetsmäklare
058118569
0702925540
agneta.andersson3@lrfkonsult.se
LRF Konsult Lindesberg
Prästgatan 6
711 31 Lindesberg
Lindesberg Björkhyttan 2:41

På jakt efter enskilt läge?

Byggnader

Bostadshus

Bostadshuset i timmer är byggt 1918 i 1½ plan på ca 90 kvm. 2 rok nere och 1 rum med inredningsbar vind på övre plan. Högt i tak. Vacker pärlspånt i hallen, spegeldörrar. Delvis källare. 2-glasfönster. Yttertak av betongtegel. Vatten från borrad brunn, 61 m, pumphus uppvärmt med hydrofor. Vattnet är framdraget till Ladugården, man har förberett för vatten till bostadshuset. och avlopp till trekammarbrunn med filterbädd. Vedspis med i köket som sotaren besiktar vart 3:e år. Gammaldags charm i huset, huvudingången leder till finrum med trägolv, vit fin rund kakelugn. Kakelugnen är inte i bruk. Rakt fram ligger köket med en vedspis . Två skafferier ett i hallen samt ett i köket. I köket finns groventren . Innanför köket ligger ett sovrum/kontor. Tar man trappan upp till övervåningen så kommer man till en stor oinredd hall, samt ett isolerat sovrum.

Fd ladugård/loge

Välunderhållen ladugård med tegel. Ladugården ger möjlighet till djurhållning i mindre skala och förvaring av maskiner mm. Maskinförråd snickeriverkstad , garage/förråd med verktygsbod.

Friskrivning

En friskrivningsklausul kommer att finnas med i köpekontraktet där säljaren friskriver sig från fel eller brister i fastigheten. En köpare skall vara medveten om att en friskrivning av detta slag är mycket långtgående.

Historik

1918 byggdes huset av ägarnas mammas farfar. Han hög själv fram de stora stenblocken som är grunden till huset. Det är högt i tak, timmrat, med 2-glas fönster. Huset har har många detaljer kvar, man har renoverat sparsamt. Ladugården/loge byggdes om 1962.

Forn- och kulturlämningar

Det finns inga forn- eller kulturlämningar på fastigheten.

Jakt

Tillfaller köparen på tillträdesdagen.

Städning

Ekonomibyggnader överlåtes grovstädade. Mark överlåtes utan städning. Bostadshuset överlåtesi flyttstädat skick. Den lösa egendom som på tillträdesdagen eventuellt finns kvar på fastigheten övergår till köparen

Energideklaration

Säljarna kommer inte att upprätta någon energideklaration, då huset idag används som fritidshus.

Inteckningar

Det finns pantbrev uttagna om sammanlagt 10160 kr

Områdesbeskrivning

Björkhyttan är en by och gammal hytta i Lindesbergs landsförsamling, Lindesbergs kommun. Hyttan omtalas i skriftliga handlingar första gången på 1460-talet, då den upptas i Karl Knutsson (Bonde)s jordebok, och där sägs vara inköpt av Ida Johansdotter (Bülow), änka efter riddar Lars Ulfsson (Aspenäsätten). Hyttan i Björkhyttan lades ned någon gång före 1790, men byn har levat vidare, även om Lindesbergs stad krupit allt närmare byn. Kring sekelskiftet 1900 anlades stadsdelen Östermalm på byns kvarvarande skog.

Kartor över fastigheten

Övriga bilagor

HitCounter