VI FÅR LANDETS SMÅFÖRETAGARE ATT VÄXA
Visa alla bilder
Skogsfastighet 39 ha ca 10 km sydost om Eksjö

Fakta om fastigheten

Typ:
Lantbruk
Virkesförråd:
3 050 m³sk
Boyta:
65 kvm
Fastighet:
Eksjö Skeppsås 1:5
Skeppsås 3
57592 Hult

Utgångspris/ försäljningssätt

Anbud

Kontakt

Johan Johan Olausson
Fastighetsmäklare
038359480
070-3733001
johan.olausson@lrfkonsult.se
Fredrik Fredrik Rosén
Fastighetsmäklare
014065461
fredrik.x.rosen@lrfkonsult.se
LRF Konsult Vetlanda
Storgatan 23 B
574 31 Vetlanda
Eksjö Skeppsås 1:5

Skogsfastighet 39 ha ca 10 km sydost om Eksjö

Skogsfastighet med tre väl samlade skiften. Byggnader är högt belägna i Skeppsås by med vacker utsikt över nejden. Bostadsbyggnad om 65 kvm boyta, som är väl i ordning. Ladugård med fähus och tre hästboxar. Möjlighet till fiske i Juthemsgölen och egen småviltsjakt på dov, rådjur vildsvin samt del i älgjaktslag om ca 1 200 ha.

Byggnader

Bostad

Timrat bostadshus från tidigt 1800-tal med taxerad boyta om 65 kvm. Bostaden är i två plan med tillbyggd farstu. Bostaden renoverades grundligt under åren 1988-1993, när bl a nya golv gjöts,tilläggsisolerades, farstu med bla toalett med dusch byggdes till, trekammarbrunn installerades mm. Tak av betongtegel, stående träpanel. Vatten från djupborrad brunn ( 84 m ) och avlopp till trekammarbrunn. Uppvärmning med elradiatorer, vedspis och kakelugn. Bottenplan: Hall med trappa till övervåning, storstuga med vackert äldre innertak och kakelugn, kök med kökskåpa, vedspis, diskbänk, kyl-och frysskåp. Groventré med anslutande toalett och dusch. Ovanvåning: Mindre trapphall, sovrum med unik takmålning samt öppen spis, större sovrum med öppen spis och ytterligare avlångt rum som kan nyttjas som rum eller garderob. Alla rum med trägolv i övervåning och inga öppna spisar har använts på övervåningen. Bostaden har en större altan i sydvästläge med fantastisk utsikt. I trädgården finns planterat körsbär (från gården), plommon (Opal och Reineclour), äpple (Sävstaholm, Lobo, Aroma) och päron ( Carola). Energideklaration är ej utförd. Säljaren kommer i köpekontraktet ta med en klausul som avtalar bort rätten att upprätta en energideklaration på säljarens bekostnad.

Loftbod

Äldre timrad loftbod med betongtegeltak. Källare. Två utrymmen och loft, som tidgare använts som spannmålsmagasin. Redskapsbod. Elektricitet finns indraget.

Ladugård/loge

Ladugård med tre boxplatser, äldre fähus, loft och vagnbod. Fähusdelen och boxplatser har gjutet golv. Trefasel.

Skogsuppgifter

På fastigheten finns en skogsbruksplan upprättad 2014 av Skogsstyrelsen och uppdaterad tom maj 2017 utifrån markägarens uppgifter om gjorda åtgärder. Enligt skogsbruksplan omfattar skogsmarken 31,8 ha med ett virkesförråd om 3 050 m3sk varav1 009 m3sk är G2, S1 och S2 skog. Trädslagsfördelning är 60 % gran, 20 % tall och 20 % löv. Fastighetens bonitet är beräknad till 8,6 m3sk per ha och år.

Fastighetsgränser

Fastighetsgränser är utmärkta med i huvudsak röda käppar.

Inägomark

Jordbruksmarken 3,4 ha, som i huvudsak består av åkermark, är utarrenderad under 2017. Inga stödrätter följer fastigheten.

Jakt

Fastigheten ingår i Västrabys älgjaktlag om ca 1 200 ha, med en tilldelning om en vuxen älg och två kalvar senaste jaktåret. Bra småviltsjakt med rådjur, vildsvin, dovhjort mm. Jakten är tillgänglig för en ny ägare from tillträdet.

Fiske

Fastigheten har tillgång i Juthemsgölen med gädda, aborre mm. Dessutom finns en mindre damm på fastigheten och fastigheten gränsar i sydväst mot mindre bäck.

Inventarier, lösöre

I köpet ingår Volvo BM 650 inklusive skogskärra. De verktyg, handredskap som finns i uthusen ingår i köpet. Likaså ingår möblemang och lösöre i bostadshuset.

Damm

På fastigheten finns en mindre damm, dock utan fisk idag.

Inteckningar

Det finns pantbrev uttagna om sammanlagt 200000 kr

Vägbeskrivning

Från Eksjö kör mot Vimmerby. Efter ca 8 km tag höger mot Skeppsås, Boaryd och följ vägen ca 3 km så nås Skeppsås.

HitCounter