VI FÅR LANDETS SMÅFÖRETAGARE ATT VÄXA
Visa alla bilder
Hästgård, 2 ha

Fakta om fastigheten

Typ:
Lantbruk
Boyta:
160 kvm
Fastighet:
Östra Göinge Axeltorp 1:27
Axeltorp 3267
28990 Knislinge

Utgångspris/ försäljningssätt

1 400 000 kr

Kontakt

bild_Rebecca Rebecca Servin
Fastighetsmäklare
044-20 89 01
rebecca.servin@lrfkonsult.se
LRF Konsult Kristianstad
Västra Boulevarden 47
291 31 Kristianstad
Östra Göinge Axeltorp 1:27

Hästgård, 2 ha

Trevlig hästgård på ett lantligt och mysigt läge i Axeltorp strax utanför Knislinge. Naturskön omgivning som erbjuder härliga promenader och ridvägar. Stort stall med idag tre boxar. Bra hagar för såväl vinter- och sommarbete. Rymligt bostadshus med påbörjad renovering med bland annat nytt Ballingslövskök. Total areal om ca 2 ha betesmark. Perfekt för er som vill bo lantligt samtidigt som ni endast har ca 2 mil till Kristianstad.

Byggnader

Boningshus

Boningshus i 1,5-plan uppförd 1960, med en taxerad boarea om 160 kvm och biarea om 20 kvm. Huset är byggt på en grund med källare under hela huset. Stommen i byggnaden är av trä, tak av eternit och fasad av puts. Fönster är av 3 och 2-glastyp. Uppvärmning sker med ett vattenburet system via en vedpanna -05 och ackumulatortankar. Kommunalt vatten och enskilt avlopp. Planlösning: Ljus och rymlig entré som tar er vidare in i bostaden. Ljust och lantligt Ballingslövskök ( - 17 ) med mycket goda arbetsytor, förvaring och skafferi. Köket öppnar upp sig till en möblerbar hall med altandörrar ut till trädgården, vidare från hallen når ni "master bedroom". Ett ljust och härligt rum, även här finns altandörrar ut till trädgården. I anslutning till entrén finns en mindre toalett samt ett mindre rum som är tänkt som badrum. Trappan vid entrén tar er upp på ovanvåningen med tre sovrum, badrum med dusch samt en möblerbar hall med tv-rum. Källaren är delvis inredd med två sovrum, här finns även förråd, tvättstuga och pannrum.

Stallbyggnad

Stallbyggnad med eternittak och fasad av puts och trä. Byggnadsyta om ca 420 kvm. Inrymmande fd kostall, tre hästboxar och höloft.

Driftskostnader

Driftskostnaderna är ungefärliga och beräknade på 3-4 personer i hushållet. Elförbrukning: ca 6.500 kWh/år Ved: ca 30 kubik/år Renhållning: ca 2800 kr/år Vatten/avlopp: ca 1.200 kr/år Försäkring: ca 8.000 kr/år

Betesmark

Betesmark är fördelat på vinter- och sommarhagar. Sommarbete på 1,37 ha enligt fastighetskarta. Vinterhagar ligger i anslutning till stall.

Renovering

Renovering i bostadshuset är påbörjade med bland annat nytt kök, nya fönster och delvis nya ytskikt.

Energideklaration

Energideklaration är genomförd 2017-07-12 Energiprestanda: 131 kWh/m2 och år.

Inteckningar

Det finns pantbrev uttagna om sammanlagt 923000 kr

HitCounter