Tvärvillkorsrådgivning

Tvärvillkoren gäller hela verksamheten på gården och det är många regler att hålla reda på. Brister kan leda till avdrag på EU-stöden. Rädd att glömma bort något? Inte när man är proffs.

Vi erbjuder enskild Tvärvillkorsrådgivning till dig som känner dig osäker eller upplever Tvärvillkoren som besvärliga. Vi åker ut till dig och går igenom villkoren som gäller för din gård. Ett normalt besök tar en halvdag och på den tiden hinner vi med en genomgång av villkoren och en rundvandring för att titta närmare på sådant som kan vara svårt att bedöma från köksbordet.

Rådgivningen dokumenteras och du får ett brev av oss med sammanfattande råd och kommentarer. Vår roll är rådgivande, vilket betyder att vi inte rapporterar till myndighet. Dokumentationen stannar hos oss. Självfallet kan du välja att köpa mer eller mindre rådgivning. Rådgivningen ersätter inte eventuell kontroll, men du blir väl förberedd att klara en kontroll med marginal!

Vad du får

  • Platsbesök på din gård med genomgång av dina speciella förutsättningar
  • Genomgång av tvärvillkoren
  • Dokumenterad rådgivning
  • Bästa förutsättningar att klara en kontroll med marginal

Landsbygdsprogrammet står för 70 % av kostnaden

Landsbygdsprogrammet bekostar större delen, du betalar endast 30 % av kostnaden.

Vi kan också hjälpa dig med en genomgång av miljöhusesynen och annat som egenkontroll, miljörapportering, anmälan av utökad djurhållning eller tillståndsansökan med MKB.

Erfarenheterna från rådgivningen är mycket goda och vi kan vittna om många nöjda lantbrukare som anlitat oss.

Använd kontaktrutan här berevid för att komma i kontakt med oss på LRF Konsult.

Kontakta oss