Äga och utveckla din skogsfastighet

Som skogsägare kan det skilja mycket i förutsättningarna beroende på om du bor på din fastighet, är så kallad utbo eller om du driver din verksamhet aktivt eller inte. Oavsett så finns det oftast en lönsamhetsaspekt, ett intresse av skog och ett långsiktigt ägande i botten.

Vill du förvalta eller utveckla ditt skogsinnehav?

Som skogsägare har du många möjligheter och val gällande ditt skogsinnehav. Oavsett vilket är långsiktig planering helt avgörande för att skapa trygghet och för att optimera värdet på din skog. Bokslut, deklaration och redovisning är grundredskap för ett framgångsrikt skogsägande.

Att äga skog blir enkelt med vår hjälp

Vi gör all hantering av att äga skog enklare och se till att du inte betalar mer skatt än nödvändigt. Många av våra kunder driver lantbruk eller andra företag vid sidan om sitt skogsägande och vill kunna använda skogen för investeringar. Vi kan värdera din skog och ge råd om skogsbruksplaner och hur du ska planera avverkning för bästa avkastning. Vi har också goda kontakter med lokala banker, försäkringsbolag och virkesaktörer.

Som en grund för din skogsverksamhet bör det alltid ligga en skogsbruksplan så du effektivt kan planera dina åtgärder för att nå dina målsättningar på sikt.

Flest skogsägare i Sverige väljer oss

I snart 100 år har vi på LRF Konsult hjälpt skogsägare i hela landet. Vi har haft förmånen att på nära håll följa utvecklingen av det svenska skogsbruket. Under åren har vi byggt upp en unik expertis kring skogsägande. Det som också skiljer oss från många andra rådgivare är att vi finns där din skogsfastighet finns. Vi har 135 kontor över hela landet. Det betyder att du alltid har nära till våra experter.

Här kan du läsa mer att vara aktiv skogsägare, passiv skogsägare och att äga både jord och skog. Du som har frågor om skogsinnehav eller bara vill komma i snabb kontakt med ett av våra lokalkontor kan fylla i kontaktformuläret nedan.

Kontakta oss

Digital Skogsägare - ett enklare sätt att sköta skogsekonomin

Träffa Ulf Magnusson som använt tjänsten Digital Skogsägare i ett år. Se hur hans upplevelse varit och hur det förenklat hans jobb.

 

Digital Skogsägare - hur enkelt som helst

 

Kombinera nya digitala verktyg som ger dig ordning och reda i din skogsfastighets ekonomi på ett enkelt sätt. Prova gratis under 30 dagar! 

Bli Digital Skogsägare nu>>