Därför är vi Digitala skogsägare

- Staffan, Jan-Olof och Amanda berättar.

Ihopsamlade kvitton på hög blir lätt ett dåligt samvete. Genom att bokföra direkt försvinner ett orosmoment. Dessutom underlättas besluten i verksamheten av att ha koll på läget. Det är några omdömen från de allra första Digitala Skogsägarna.

De som testat bokföringen för Digital Skogsägare uppskattar framför allt att det är enkelt.

Staffan Wiman

”Enklare och billigare”
En av dem är Staffan Wiman, skogsägare i Östergötland.
– Jag har en mindre skogsgård på 25 hektar och hinner inte ägna mig så mycket åt skogen. Men även om det inte blir så många transaktioner om året måste bokföringen skötas. Det här verkar både enklare och billigare, med tanke på att inkomstdeklarationen också ingår i priset, säger han.

”Bättre överblick och framförhållning”
Jan-Olof Hedlund brukar en släktgård mellan Borås och Alingsås.
– Numera är jag pensionär och skogen är mitt stora intresse. I mån av tid och ork gör jag mycket själv. Mest är det röjning och en del gallring med hjälp av en skogstraktor.

Därmed blir det en hel del utgifter, allt från motorsågsbensin till arbetskläder. En del inkomster blir det förstås också, även om det är ganska långt mellan avverkningarna. Totalt är det ett 90-tal transaktioner per år att bokföra, berättar Jan-Olof. Tidigare gjorde han det på traditionellt sätt i en kassabok som någon gång efter nyår togs med till LRF Konsult, tillsammans med kvitton, årsbesked och fakturor.

– Nu kan både jag och rådgivaren ha koll på läget hela tiden, vilket ger en bättre överblick och rimligen bättre framförhållning.

”Ett sätt att komma in i skogsbruket”
Amanda Eriksson i Tranås sköter bokföringen åt sin pappa som bor på skogsgården i södra Hyltan.

– Jag började med den manuella kassaboken, men det här verkar mycket smidigare. Pappa kommer hit med sina kvitton och berättar vad han gjort. Därefter tar jag fram kameran och registrerar dem, momsen kommer automatiskt och är jag osäker på något är det öppet att skriva en kommentar till min rådgivare på LRF Konsult så får vi hjälp.

– För mig är det ett sätt att komma in i skogsbruket. Jag är enda barnet och en dag i framtiden räknar jag med att själv få förvalta skogen, vilket känns som en rolig utmaning. Framöver planerar jag att också lära mig köra röjsåg och annat praktiskt skogsbruk, men det får börja med ekonomin.

 

Om Digital Skogsägare

Digital Skogsägare är ett helt unikt digitalt tjänstepaket för skogsägare

  • Bokföringsprogram, bokslut, deklaration och skogsekonomisk rådgivning ingår. 
  • Skogsägaren får tillgång till alla ekonomiska siffror dygnet runt. 
  • Lika enkelt som den mobila bankappen. 
  • Fast pris 399 kr per månad (4 788 kr per år). Testa gratis i 30 dagar.
  • Läs mer om Digital Skogsägare >>

 

Digital Skogsägare - hur enkelt som helst

Kontakta oss