Från ångest till ett mer lönsamt skogsägande – är det möjligt?

Det vanligaste sättet att äga skog är i enskild firma. Det betyder att skogsekonomin är direkt kopplad till resten av den privata ekonomin och en uppdaterad bokföring är viktig för att fatta rätt beslut och inte betala onödigt mycket i skatt. Viktigt men jobbigt tycker många. Hur går man från ångest till glädje?

Alla som äger skog är skyldiga att ha en bokföring. En del tycker det är roligt att hålla koll på ekonomin, men för väldigt många känns det som en tung plikt. Ofta samlas kvitton på hög i en låda som närmast framkallar ångest.

Den negativa känslan vill vi ta bort genom att förenkla 

På vilket sätt blir råden bättre?bokföringen och förbättra rådgivningen. Digital skogsägare gör bokföringen enklare och roligare.

De ska förstås alltid vara bra, men genom att kontinuerligt vara uppdaterad på verksamhetens ekonomi underlättas besluten. Dessutom får både skogsägaren och rådgivaren mer tid att tänka på skogen, vilket både är roligt och lönsamt.

Hur kan det påverka ekonomin?

Idag träffar vi ofta skogsägaren på våren inför deklarationen. En del av arbetet handlar då om att föra över den manuella bokföringen till våra dataprogram. Nu kan det göras löpande. Därmed får vi tid att träffas på hösten och hjälpa till med beslut inför årsskiftet.

Vilka beslut kan det vara?

Det kan vara investeringar och inte minst avverkningar. Det har stor betydelse för hur mycket skatt skogsägaren betalar. Vi vill knyta ihop den skogliga och ekonomiska rådgivningen.

Tänker ni ge råd om skogsskötsel också?

Vi vill arbeta nära de skogliga rådgivarna och få in skogsbruksplanen i den ekonomiska planeringen. Ekonomin hänger ihop med åtgärderna i skogen. En virkesköpare ser i första hand på skogen i sig och leveransen av virke till industrin, men för den enskilde skogsägaren är det viktigt att beslutet om avverkning också kopplas till gårdens ekonomi.

 

Om Digital Skogsägare

Digital Skogsägare är ett helt unikt digitalt tjänstepaket för skogsägare

  • Bokföringsprogram, bokslut, deklaration och skogsekonomisk rådgivning ingår. 
  • Skogsägaren får tillgång till alla ekonomiska siffror dygnet runt. 
  • Lika enkelt som den mobila bankappen. 
  • Fast pris 399 kr per månad (4 788 kr per år). Testa gratis i 30 dagar.
  • Läs mer om Digital Skogsägare >>

 

Digital Skogsägare - hur enkelt som helst

Kontakta oss