VI FÅR LANDETS SMÅFÖRETAGARE ATT VÄXA

Förvärva en skogsfastighet

- Ny som skogsägare, grattis! Du är nu äntligen ägare till den skog som du drömt om så länge. Eller tillhör du den skara som bara råkat bli med skog?

Att köpa en skogsfastighet är det många som är intresserade av, men de allra flesta har faktiskt ärvt sitt skogsinnehav. Vi tror att det känns fantastiskt. Men du kanske upplever det som mer skrämmande. Hur är det egentligen? Kostar det inte väldigt mycket innan skogen går att avverka? Det ska planteras, röjas och gallras. Och går inte det mesta till skatt när jag väl avverkar? För nyblivna skogsägare brukar frågetecknen torna upp sig.

Skogsägare = Företagare

Som skogsägare är du med automatik företagare. De flesta skogsägare driver sin verksamhet i en enskild firma där den privata ekonomin och näringsverksamheten är tätt sammankopplade. Vad tillhör vad, vilka möjligheter och skyldigheter har du, och hur kommer du igång praktiskt? Precis som i alla verksamheter är en grundläggande affärsplan med uppsatta mål en framgångsväg.

Vi vet att varje skogsfastighet har olika förutsättningar och att målsättningen med sitt ägande kan te sig väldigt olika, vi kan också vilka förmåner du har som skogsägare. Tillsammans gör vi det enklare för dig att vara skogsägare.

Få en bra start med Skogsägarskolan

Du kan också anmäla intresse att gå vår utbildning för nya skogsägare, Skogsägarskolan. Utbildningen arrangerar vi med jämna mellanrum över hela landet.

Mer om Skogsägarskolan>>

Ladda ner broschyr för dig som nybliven skogsägare- Skog och Skatter, En guide för nya skogsägare

Här till höger ser du tjänster som är relevanta för dig som ska förvärva skog. Kontakta oss enkelt genom formuläret här under.

Portrait

Kontakta oss!

LRF Konsult Kundcenter, Stockholm Tfn: 0771-27 27 27
Jag är kund idag:

Jag godkänner att LRF Konsult lagrar och hanterar mina personuppgifter samt kontaktar mig med relevanta erbjudanden enligt LRF Konsults dataskyddspolicy.

Digital Skogsägare - hur enkelt som helst

 

Kombinera nya digitala verktyg som ger dig ordning och reda i din skogsfastighets ekonomi på ett enkelt sätt. Prova gratis under 30 dagar! 

Bli Digital Skogsägare nu>>