Förvärva en skogsfastighet

- Ny som skogsägare, grattis! Du är nu äntligen ägare till den skog som du drömt om så länge. Eller tillhör du den skara som bara råkat bli med skog?

Att köpa en skogsfastighet är det många som är intresserade av, men de allra flesta har faktiskt ärvt sitt skogsinnehav. Vi tror att det känns fantastiskt. Men du kanske upplever det som mer skrämmande. Hur är det egentligen? Kostar det inte väldigt mycket innan skogen går att avverka? Det ska planteras, röjas och gallras. Och går inte det mesta till skatt när jag väl avverkar? För nyblivna skogsägare brukar frågetecknen torna upp sig.

Skogsägare = Företagare

Som skogsägare är du med automatik företagare. De flesta skogsägare driver sin verksamhet i en enskild firma där den privata ekonomin och näringsverksamheten är tätt sammankopplade. Vad tillhör vad, vilka möjligheter och skyldigheter har du, och hur kommer du igång praktiskt? 

Redovisningen är ett viktigt verktyg för att optimera din skogsverksamhet. Har du koll på allt inom skogsavdrag, årsbokslut och räntefördelning? Om inte, rekommenderar vi dig att ta in experthjälp – I det här blogginlägget redogör vi för varför »

Vi vet att varje skogsfastighet har olika förutsättningar och att målsättningen med sitt ägande kan te sig väldigt olika, vi kan också vilka förmåner du har som skogsägare. Tillsammans gör vi det enklare för dig att vara skogsägare.

Case: Att ärva skog är att förvalta en framtid  Så får Malin hjälp med att planera och strukturera upp sin ekonomi Hämta case

Få en bra start med Skogsägarskolan

Du kan också anmäla intresse att gå vår utbildning för nya skogsägare, Skogsägarskolan. Utbildningen arrangerar vi med jämna mellanrum över hela landet.

 

Här till höger ser du tjänster som är relevanta för dig som ska förvärva skog. Tveka inte att kontakta oss om du har frågor.

Kontakta oss

Digital Skogsägare - hur enkelt som helst

 

Kombinera nya digitala verktyg som ger dig ordning och reda i din skogsfastighets ekonomi på ett enkelt sätt. Prova gratis under 30 dagar! 

Bli Digital Skogsägare nu>>