Sälja eller överlåta en skogsfastighet

Medelåldern hos landets skogsägare har ökat stadigt under de senaste åren och ligger idag på drygt 60 år. En överlåtelse av en fastighet kan förenklat uttryckt ske genom en försäljning på den externa marknaden, genom ett generationsskifte eller en kombination.

Kanske finns det någon i familjen eller släkten som vill ta över gården? Till vilket pris i sådant fall och hur ska eventuella andra arvingar hanteras? Ett generationsskifte kräver planering och det finns oftast inte bara en lösning. Frågorna är många och det krävs att hela familjen är involverad i ett tidigt skede för en lyckad lösning. Att handleda ett generationsskifte kräver erfaren handledning och en bred kompetens.

LRF Konsult har en intern auktorisation för de konsulter som arbetar med ett generationsskifte och det är vi unika på marknaden med.

Till höger ser du tjänster som är relevanta för dig som ska sälja eller överlåta skog. Du kan också fylla i kontaktformuläret nedan för snabb kontakt med ditt närmaste kontor.

Kontakta oss

Digital Skogsägare - hur enkelt som helst

 

Kombinera nya digitala verktyg som ger dig ordning och reda i din skogsfastighets ekonomi på ett enkelt sätt. Prova gratis under 30 dagar! 

Bli Digital Skogsägare nu>>