Skogsfastighet

24 ha i Skogsbygden

Utgångspris

2 200 000 kr

Försäljningssätt

Öppen budgivning

Visning

  • sön 16 jun, kl 18:00 - 19:00

  • Kontakta mäklaren för visning.

Anmäl intresse

Snabbfakta

Totalareal
23,5 ha
Tomtområde
23,5 ha
Virkesförråd
2 262 m3sk
Boyta
73 kvm
Antal rum
3 st

Fastighetsbeteckning och adress

Fastighetsbeteckning

VÅRGÅRDA LARSBO 1:3

Adress

Larsbo 13 44194 Alingsås

Om fastigheten

Skog- och lantbruksfastighet centralt i Skogsbygden mellan Alingsås och Borås. Brukningscentrum ligger på en ås med ett enskilt läge och i kant med Mörkabosjön. Arealer om ca 19 ha skogsmark och 4 ha inäga/åker. Fastigheten innehåller ca 2250 m3sk stående skogsförråd enligt gjord skogsbruksplan, inventerad vinter/vår 2019. Den här fastigheten har en interaktiv Gårdskarta. Klicka upp Gårdskartan i din mobila enhet så kan du bland annat få information om var på fastigheten du befinner dig.

Hitta hit

Gårdskarta

Bilder

Visa alla bilder

Planritningar

Fakta

Byggnader

Bostadshus

Insynsskyddat bostadshus/brukningscentrum omgiven av vackra och hävdade hagmarker. Byggnaden är uppförd under tidigt 1900-tal på under tak av betongpannor fasad av stående träpanel och fönster med både kopplade tvåglasfönster och nyligen bytta treglasfönster. Uppvärmning genom el-element. Kakelugn och vedspis finns men ej godkänd skorsten. Enskilt vatten via borrad brunn och enskilt avlopp. Taxerad boarea om ca 73 m2 och taxerad biarea om ca 8 m2 innehållande entré, kök med vedspis, wc med duschplats samt 3 rum varav 2 av rummen har kakelugn. Husgavel mot väst är nyligen upprustad/renoverad både utvändigt och invändigt.

Ladugård

Byggnad uppförd av stolpverk, fasad av stående träpanel samt plåt tak.

Övriga byggnader

Äldre byggnad vid bostadshuset gavel. Plåttak, träpanel.

Skogsuppgifter

För fastigheten finns en skogsbruksplan som är genomförd med fältbesök under sen vintern (jan, feb ) 2019.

Fastigheten består av flera skiften. Enligt skogsbruksplan omfattar skogsmarken ca 18,8 ha med ett virkesförråd om ca 2 262 m³sk, varav ca 410 m³sk är S2-skog. Medelbonitet uppgår till ca 5,7 m³sk per ha/år. Medeltalet för fastigheten är 120 m3sk/ha . Trädslagsblandning 60% tall, 26 % gran, 8% ek, 14 % övrigt löv.

På fastigheten är 2 avdelningar avsatta för målklass NS och NO ca 1,7 ha. Se vidare i bifogad skogsbruksplan.

Spekulanter skall vara väl medvetna om att uppgifterna från skogsinventeringen är framtagna enligt för skogsbruksplanläggning gängse metod och är endast ungefärliga. Det kan förekomma avvikelser både uppåt och nedåt. Avvikelserna gäller både enskilda bestånd och summan av dessa.

Skogsvård

Enligt skogbruksplanen är det föreslaget röjning av 4,5 ha under planperioden (10 år).

Fastighetsgränser

Fastighetens gränser kan vara bristfälligt uppmarkerade, säljaren svarar ej för ytterligare uppmarkering av dessa.

Jakt

Enskild jakt inom fastigheten. Jakträtten är upplåten för jaktåret 2019/2020 och övertas av köparen från och med den 1 juli 2020.

Åkermark

Inägomarken/åkermarken är muntligen utarrenderad under växtsäsongen 2019.

Övrigt

Med anledning att säljaren är ett dödsbo och med tanke på på bostadsbyggnadens skick kommer säljaren att friskriva sig för dolda, kända eller okända fel i fastigheten. Detta medför att köparen bör vara extra noga när han genomför sin besiktning för att försäkra sig om fastighetens skick.

Inteckningar

Det finns pantbrev uttagna om sammanlagt 525 000 kr

Dokument & bilagor

Kontakta oss

Liknande fastigheter