Lantbruk

26 ha trevlig gård

Utgångspris

4 100 000 kr

Försäljningssätt

Bud senast ons 12 jun, kl 17:00

Visning

  • lör 1 jun, kl 15:00 - 17:00

    Läs villkor

    Visning av fastighetens byggnader kommer att ske vid angivet datum. Skogen och markerna går bra att besiktiga på egen hand. Använd gärna vår interaktiva karta med GPS, där man kan klicka i kartan och få upp information om de olika skogsbestånden. Kartan nås via vår hemsida (www.lrfkonsult.se) och under "Visa gårdskarta".

Anmäl intresse

Snabbfakta

Totalareal
26,5 ha
Skogsmark
17,5 ha
Småhusmark lantbruk
2,4 ha
Inägomark
6,1 ha
Impediment
0,5 ha
Virkesförråd
3 182 m3sk
Boyta
98 kvm

Fastighetsbeteckning och adress

Fastighetsbeteckning

NÄSSJÖ KARSBO 2:4, 2:2

Adress

Karsbo 1 57197 Forserum

Om fastigheten

Karsbo 2:4, 2:2 är en mycket välskött gård om 26 ha, belägen ca 4 km öster om Forserum och ca 2,5 mil öster om Jönköping. På gården finns bostadshus, ladugård och maskinhall, samtliga i gott skick. Åker- och betesmarken, omfattande 6 ha, är belägen i direkt anslutning till gårdscentrum och sträcker sig norrut. Skogen är bördig, där gran är det dominerande trädslaget med 72 % av virkesvolymen. Det totala virkesförrådet är ca 3200 m³sk fördelat på 17,5 ha (182 m³sk/ha).
Jakträtten är muntligt upplåten och tillfaller ny ägare 2019-07-01.

Hitta hit

Gårdskarta

Bilder

Visa alla bilder

Fakta

Byggnader

Bostadshus

Bostadshus uppfört år 1946 i 1,5-plan på källargrund (under ca halva huset) i stomme av trä, fasadsten och tak av betongpannor. Fönster av typen 2-glas. Uppvärmning via vattenburen centralvärme med vedpanna och ackumulatortank. Vatten från grävd brunn och avlopp till trekammarbrunn (2015).
Den taxerade bo- och biytan uppgår till 98 respektive 35 m².

Nedervåning:
HALL med klinkersgolv och trapp till övervåning. DUSCHRUM med våtrumsmatta och kaklade väggar. WC med toalett och tvättställ; kakel och klinkers. KÖKSHALL/-FARSTU med trapp till källare. KÖK med vita skåpsluckor, elspis med varmluftsugn, diskmaskin samt kyl&frys (från 2016 och oanvända). RUM med laminatgolv. VARDAGSRUM med laminatgolv.
På husets västsida finns ett stort altandäck.

Övervåning:
HALL med laminatgolv och utgång till balkong. BADRUM med toalett, tvättställ, duschplats och handdukstork; våtrumsmatta och -tapet. SOVRUM samt klädkammare. SOVRUM med liten klädkammare och separata garderober.

KÄLLARE:
TVÄTTSTUGA med tvättmaskin; kakel och klinkers. PANNRUM med vedpanna, ackumulatortank, diskho samt utgång till trädgård.

Ladugård

Ladugård uppförd år 1965 i murad och gjuten stomme och stomme av trä. Fasad av trä och tak av plåt.

Innefattar f.d. fähusdel med betonggolv och pumprum (ny vattenpump från april 2019). Loge med grusbädd och plats för vagnar och/eller maskiner. Höskulle med gjutet golv samt höhiss. Vidbyggt garage. Byggnadsmått om ca 10×24 m samt 10×11 m för vidbyggd garage-/vagnsdel.

Maskinhall

Uppförd på mitten av 1970-talet i stomme av trä på gjuten platta. Tak och fasad av plåt. Innefattar ett maskinhallsutrymme. Byggnadsmått om ca 9×13 m.

Skogsuppgifter

Skogsmarken uppgår till 17,5 ha med ett totalt virkesförråd om ca 3200 m³sk, vilket ger ett genomsnittligt virkesförråd om 182 m²sk/ha. Gran är det dominerande trädslaget med 72 % av virkesvolymen. Skogsmarken har god tillväxt med en medelbonitet om 9,0 m³sk/ha/år. Den löpande tillväxten är f.n. ca 115 m³sk/år. Skogen har en förhållandevis jämn åldersfördelning, där dock ålderklasserna 40-60 år är dominerande med 47 % av virkesvolymen. Den slutavverkningsbara virkesvolymen (huggningsklasserna S1 och S2) uppgår till knappa 900 m³sk.

Inägomark

Den taxerade åker- och betesmarksarealen uppgår till 3 respektive 3 ha. Enligt skogsbruksplanen uppgår inägomarken (åker och bete) till 6,1 ha. Jordbruksmarken är ej upplåten.
Inägomarken är i huvudsak belägen norr om gårdscentrum utmed den enskilda vägen.

Jakt

Jakträtten är muntligt upplåten till 2019-06-30 och tillfaller därefter ny ägare. Jaktmarkerna är trevligt omväxlande med stråk med öppen inägomark och kraftledningsgata som går att nyttja som skjutgata.

Fiske

Fastigheten har fiskerätt i Karsbobäcken (nordvästra delen, längs med gräns). Förekommande arter är bl.a. gädda.

Övriga marktyper

Grustäkt
I fastighetens nordvästra del (SV delen av avdelning 1 enligt skogsbruksplanen) finns en liten husbehovstäkt för naturgrus.

Bergfyndighet
I området finns bergfyndighet i form av kvartsit. Brytning pågår på grannfastighet. För Karsbo 2:4 finns f.n. inget arrendeavtal rörande bergtäkt. Skanska har tidigare skrivit "...området är utpekat som varande av riksintresse för bergutvinning
eftersom den extremt höga slitstyrkan hos berget i området ger slitstarka vägbeläggningar med lägre underhållskostnader".

Områdesbeskrivning

Gården är belägen i ett brutet landskap med omväxlande skog och öppen åker- och betesmark.
I Forserum finns skola (Rosenholmsskolan åk F-9).

Kommunikationer

Tåg och buss från Forserum.

Vägbeskrivning

Från Jönköping kör väg 31/40/47 mot Nässjö. Sväng av mot Forserum/Malmbäck etc. Tag vänster mot Forserum och passera under väg 31/40/47. Efter ca 700 m sväng höger (skylt "Karsbo 4"). Efter drygt 3,5 km nås gården med gårdscentrum på vänster sida.

Inteckningar

Det finns pantbrev uttagna om sammanlagt 35 600 kr

Dokument & bilagor

Kontakta oss

Liknande fastigheter