Lantligt boende

Avstyckad gård, Kristianstad

Högstbjudande

1 900 000 kr

Försäljningssätt

Öppen budgivning

Anmäl intresse

Snabbfakta

Totalareal
0,5 ha
Småhusmark lantbruk
0,5 ha
Boyta
124 kvm

Fastighetsbeteckning och adress

Fastighetsbeteckning

Del av Kristianstad Vä 4:7

Adress

Hallarödsvägen 26 29165 Kristianstad

Om fastigheten

I utkanten av Vä, Kristianstad, omgiven av böljande åkerfält, på en rymlig tomt med egna fruktträd ligger denna kringbyggda gård som är under avstyckning. Med förskola, F-9-skola, bad och idrottsanläggning inom gångavstånd samt butiker och vårdcentral inom 2 km räckvidd förfogar denna fastighet över ett fantastiskt, fridfullt läge med närhet till samhälle. Välbehållna ekonomibyggnader med goda förvaringsmöjligheter och omvandlingspotential till häststall, verkstad mm. Äldre bostadshus med rymliga ytor i viss behov av renovering. Hemmet för den som vill bo avskilt, naturnära och med närhet till samhälle och bekvämligheter.

Hitta hit

Bilder

Visa alla bilder

Fakta

Byggnader

Bostadshus

Trevligt bostadshus i 1,5 plan med delvis jordkällare uppförd 1829 med trästomme under tak av plåt, fasad av tegel samt kopplade tre- och tvåglasfönster. Taxerad boarea om 124 kvm. Uppvärmning genom luft/luft värmepump (-14) och elelement. Enskilt vatten via borrad brunn och enskilt avlopp via trekammarbrunn och infiltration (godkänd -18).

Åtgärder som har gjorts sedan fastigheten förvärvades -55: Teglat bostadshuset tidigt 80-tal. Nytt tak boningshus och grisstall efter ca -89. Ny garageport -11. Förbättrat badrum -13. Installation av luft/luft värmepump -14. Fönsterbyte i söder och öster -13 och -16

Planlösning
Vi välkomnas upp till ett av husets två entréer som förfogar över en rymlig hall med skafferi, städskrubb och ett förvaringsutrymme med varmvattenberedare. Till vänster om oss finner vi köket med goda förvaringsmöjligheter och matplats. I anslutning till köket ligger huvudentrén med trappuppgång, genomgång till finrummet samt vardagsrummet. Till höger om vardagsrummet har vi badrummet och till vänster ett mindre rum/genomgångsrum i anslutning till ytterligare ett finrum/sovrum. En trappa upp välkomnas vi till en rymlig hall med en omfattande garderob och ett sovrum. Resterande del utgörs av kallvind.

Ekonomibyggnad i vinkel

Ekonomibyggnad i vinkel i anslutning till bostadshuset med en byggnadsyta om ca 400 kvm. Byggnaden är uppförd under tak av plåt och fasad av puts, trä samt plåt och inrymmer bilgarage, rymlig loge samt åtskilliga förråds- och förvaringsutrymmen. I anslutning till byggnaden finns en gödselplatta.

Länga

F.d grisstall med en byggnadsyta om ca 40 kvm uppförd under tak av plåt och fasad av lättbetongblock. Byggnaden inrymmer stallinredning.

Hönshus

Hönshus med en byggnadsyta om ca 40 kvm uppförd under tak av eternitplattor och fasad av tegel. Byggnaden inrymmer förråd och f.d. hönshus.

Lantmäteriförrättning

Försäljningen gäller område av fastighet. Området kan bilda egen fastighet genom avstyckning. Säljaren ansvarar för ansökan om fastighetsbildning och står kostnaden för förrättningen enligt fastighetsbildningslagen.

Köparen och säljaren skall vara skyldiga att tåla mindre jämkningar i fråga om områdets gränser, areal eller dylikt vilka kan komma att bestämmas vid förrättningen.

Arrende/nyttjanderätter

Åkermark om ca 500 kvm är utarrenderat till 2020-03-14. Arrendatorn till betesmarken nyttjar elanläggningen på gården för elstängsel.

Arrendera betesmark

Möjlighet till att arrendera betesmark (se gröntmarkerat område i Karta - Övrig) om ca 1,8 ha vid intresse.

Energideklaration

Energideklaration är ej utförd. Säljaren kommer i köpekontraktet ta med en klausul som avtalar bort rätten att upprätta en energideklaration på säljarens bekostnad.

Friskrivning

Köparen av fastigheten är medveten om att det i köpekontraktet kommer att tas in en klausul där säljaren friskriver sig från ansvar för fel eller brister i fastigheten.

Besiktning och undersökningsplikt

Den slutgiltiga köparen har enligt jordabalken ett långtgående ansvar att undersöka fastigheten och förvissa sig om dess skick, gränser och areal före köpet. Köparen ges därför möjlighet till att på egen hand eller genom konsult före köpet undersöka fastigheten och därigenom skaffa sig kännedom om det skick i vari den befinner sig.

Säljaren och dess representant friskriver sig ansvar för eventuella avvikelser för de uppgifter som lämnats i objektsbeskrivning mm. Syftet med uppgifterna är endast att underlätta köparens besiktning av fastigheten och ge spekulanter en grov uppfattning om fastigheten. Den som tänker köpa fastigheten måste ovillkorligen själv hämta in uppgifter om fastigheten, som han kan grunda sitt köpbeslut på.

Driftkostnader

Uppgifter från 2018. 1 person i hushållet.

Uppvärmning/hushållsel: 20 271 SEK
Försäkring: 9 563 SEK (gårdsförsäkring som inkluderar maskinhall)
Slamtömning: 1 200 SEK
Renhållning: 2 331 SEK
Vägavgift: 1 000 SEK
Totalt: 34 365 SEK

Inteckningar

Det finns pantbrev uttagna om sammanlagt 85 000 kr

Dokument & bilagor

Kontakta oss

Liknande fastigheter