Lantbruk

Avstyckad Gård Ölme

Högsta bud

2 500 000 kr

Högstbjudande: 2 500 000 kr

Visa bud

Försäljningssätt

Öppen budgivning

Anmäl intresse

Snabbfakta

Totalareal
2,9 ha
Småhusmark
0,2 ha
Åkermark
0,7 ha
Betesmark
1,2 ha
Övrigmark
0,8 ha
Boyta
200 kvm
Antal rum
6 st

Fastighetsbeteckning och adress

Fastighetsbeteckning

KRISTINEHAMN STUBBERUD 1:16

Adress

Södra Hults gård 1 68194 Kristinehamn

Om fastigheten

I fint läge vid vägens slut ligger Södra Hult med gårdscentrum och tilltalande bostadshus med gott om utrymme. Försäljningen avser del av fastighet som är under pågående avstyckning och där du som köpare till viss del kan vara med och påverka utformning och omfattning t.ex om ekonomibyggnader och mark skall ingå eller ej. Grundförslaget omfattar totalt ca: 3 hektar mark innefattande gårdscentrum, skogshage samt ett mindre åkerskifte. I avvaktan på avslutad lantmäteriförrättning kan, för den köpare som önskar, tillträde ges i form av hyresavtal.

Bilder

Visa alla bilder

Flygfilm

Fakta

Byggnader

Bostadshuset

Ett vackert hus som ger ett lite pampigt intryck med sina två våningar och herrgårdspanel. Nedervåning bestående av utbyggnad med grovingång där värmepump är placerad samt ett mindre toalettutrymme och ingång till kök, därifrån vidare till vardagsrum med braskamin, en hall med trappa till övervåningen samt utgång till uteplats och huvudentré, två större finrum avgränsade med dubbeldörrar. Köksinrede och utrustning är av äldre snitt med kombinerad kyl/frys och traditionell spis och köksfläkt. I hall och finrum vackra trägolv och i övrigt platsmatta och laminat.
Rymlig övervåning med hall, stor toalett med badkar och dusch som renoverats under 2019 samt tre sovrum. Omgivande trädgård med lummiga lövträd och en robotgräsklippare som håller fint.

Lillstuga

Intill trädgården placerat gårdshus i två våningar med ett inrett rum på varje plan. En gammal byggnad med visst behov av översyn och underhåll som står på plintgrund av sten med fasad av läktade skivor och tak av plåt. El finns indraget men vatten och avlopp saknas.

Garage

Byggnad med en garageplats för bil och förrådsdel. Trästomme och plåttak.

Magasin/garage

En fin ekonomibyggnad som ramar in gårdsplanen på ett naturligt sätt. Gjutet golv och flera portar ger många möjligheter till förvaring eller annan verksamhet. Har tidigare använts för foderberedning och lagring av spannmål. Träbyggnad med tak av plåt.

Djurstallar och loge

Två byggnader som ursprungligen byggts för uppfödning av mellankalv och som på senare tid inhyst rekryteringsdjur till mjölkbesättning. Byggnaderna är uppförda med trästomme, plåtfasad och plåttak. I en av byggnaderna helgjutet betonggolv med nivåskillnad för skrapspel, här är även träfronter vid foderbord kvar. Den andra byggnaden har gjutet golv och betongspalt över gödselkanaler.
Vidare finns en rymlig loge med högt i tak och port i gaveln, uppförd i trä med gjutet golv och tak av plåt.

Gödselbrunnar

Bakom djurstallarna finns två svämgödselbrunnar som vardera rymmer ca: 250 m³.

Fastighetsbildning

Försäljningen gäller område av Kristinehamn Stubberud 1:16 som kommer bilda egen fastighet genom avstyckning enligt bifogad karta, säljaren står kostnaden för åtgärden.
I köpekontraktet kommer en klausul tas med där köparen förklarar sig villig att tåla mindre jämkningar i fråga om områdets gränser, areal eller dylikt vilka kan komma att bestämmas vid förrättningen.

Tillträde

Fastigheten kan tillträdas så snart inlämnad ansökan om avstyckning beslutats och vunnit laga kraft. För den som önskar kan inflyttning ske tidigare och då regleras genom ett hyresförhållande.

Dokument & bilagor

Kontakta oss

Liknande fastigheter