Skogsfastighet

Byggnadsfri skogsegendom om 27 ha

Högstbjudande

2 700 000 kr

Försäljningssätt

Bud senast mån 20 maj, kl 18:00

Visning

  • Skog och mark undersökas på egen hand, dock skall hänsyn visas till grannar, djur, ev pågående jakt och liknande.

Anmäl intresse

Snabbfakta

Totalareal
27,0 ha
Skogsmark
27,0 ha

Fastighetsbeteckning

Fastighetsbeteckning

Hässleholm Mellby-Tågarp 1:10

Om fastigheten

Tillfälle att förvärva byggnadsfri skogsegendom i ett skifte om ca 27 ha i Norra Mellby strax nordöst om Sösdala. Bedömt virkesförråd om ca 3 700 m³sk varav ca 2 400 m³sk utgör S1-skog. Skogsmarken präglas av både äldre och yngre bokträd med inslag av andra lövpartier som erbjuder fastigheten goda förutsättningar för viltlivet. Egen jakträtt.

Den här fastigheten har en interaktiv Gårdskarta på lrfkonsult.se/fastighetsformedling. Klicka upp Gårdskartan i din mobila enhet så kan du bland annat få information om var på fastigheten du befinner dig. Gårdskartan går också bra att använda för att hitta till fastigheten, slå över från satellit till karta så ser du din aktuella position i förhållande till fastigheten.

Hitta hit

Gårdskarta

Bilder

Visa alla bilder

Fakta

Skogsuppgifter

För fastigheten finns det en skogsbruksplan upprättad i april 2019 av David Ljungkvist, LRF Konsult. Enligt skogsbruksplanen omfattar fastigheten ca 26,8 ha produktiv skogsmark med ett uppskattad virkesförråd om totalt 3 738 m³sk varav 2 072 m³sk ligger som avverkningsförslag under planperioden. Skogsmarken domineras av bok (77 %) och följs av blandad löv (20 %). Medelboniteten är beräknad till 6,8 m³sk/ha/år och den årliga tillväxten är uppskattad till ca 81 m³sk.

Fastighetsgränser

Fastighetens gränser kan vara bristfälligt uppmarkerade. Säljaren svarar ej för ytterligare uppmarkering av dessa.

Jakt

Jakträtten är upplåten och löper t.o.m. 2019-06-30.

Naturvärden

Enligt Skogsstyrelsen innehåller fastigheten två olika sumpskogsområden med dominans av lövskog.

Friskrivning

Köparen av fastigheten är medveten om att det i köpekontraktet kommer tas in en klausul där säljaren friskriver sig från ansvar för fel eller brister i fastigheten.

Besiktning och undersökningsplikt

Den slutgiltiga köparen har enligt jordabalken ett långtgående ansvar att undersöka fastigheten och förvissa sig om dess skick, gränser och areal före köpet. Köparen ges därför möjlighet till att på egen hand eller genom konsult före köpet undersöka fastigheten och därigenom skaffa sig kännedom om det skick i vari den befinner sig.

Säljaren och dess representant friskriver sig ansvar för eventuella avvikelser för de uppgifter som lämnats i objektsbeskrivning mm. Syftet med uppgifterna är endast att underlätta köparens besiktning av fastigheten och ge spekulanter en grov uppfattning om fastigheten. Den som tänker köpa fastigheten måste ovillkorligen själv hämta in uppgifter om fastigheten, som han kan grunda sitt köpbeslut på.

Vägbeskrivning

Från Hässleholm: Kör ut till väg 23 i riktning mot Malmö/Höör. Efter ca 11,3 km svänger ni till vänster (intill en mindre affär-/industribyggnad) för att sedan följa vägen i ca 1,1 km där ni tar till vänster in på en grusväg. Följ grusvägen i ca 1,7 km fram till en svag vänsterkurva där ni kör rakt fram in på fastigheten.

Dokument & bilagor

Kontakta oss

Liknande fastigheter