Lantbruk

Charmig och orörd gård i hjärtat av Österlen

Högsta bud

600 000 kr

Högstbjudande: 600 000 kr

Visa bud

Försäljningssätt

Öppen budgivning

Visning

  • lör 5 okt, kl 11:00 - 12:00

    Läs villkor

    Anmälans krävs, kontakta mäklare eller assistent för att anmäla er.

Anmäl intresse

Snabbfakta

Totalareal
0,8 ha
Tomtområde
0,8 ha
Boyta
109 kvm

Fastighetsbeteckning och adress

Fastighetsbeteckning

SIMRISHAMN GLADSAX 23:23

Adress

Karlabyvägen 16 27294 Simrishamn

Om fastigheten

På höjden utanför det pittoreska Gladsax hittar man denna mysiga lilla gård, med anor från början av 1900-talet och med milsvid utsikt över Österlen.

Gården ligger som lite undangömd bland den lummiga grönskan, tiden har stått stilla och här kan du själv välja om du vill ta vara på det gamla eller skapa något
nytt. Byggnaderna behöver mycket kärlek, men sedan kommer förälskelsen att vara total. Möjlighet finns att köpa till mer åkermark intill gården för den som kanske vill ha djur eller odla småskaligt.

Hitta hit

Bilder

Visa alla bilder

Fakta

Byggnader

Bostad

Västra entrén leder in till hall med förråd. Från hallen når man pannrum och tvättrum i byggnadens västra del. Även badrummet, ett mindre rum samt köket nås från samma hall. Köket ett klassiskt äldre litet lantkök med två skafferi. Från köket når man ett rum med fönster i söder. Östra entrén med hall leder in till ett allrum varifrån man når salongen i bostadens östra del. Trappa finns upp till den oinredda vinden.

Äldre bostadshus uppfört runt sekelskiftet. Boarea på 109 m² och en biarea på 20 m², uppgifter från fastighetstaxeringen. Torpargrund och troligtvis murade väggar, putsad fasad och yttertak av eternit. Kommunalt vatten och avlopp finns framdraget in på fastigheten, men är inte indraget till bostaden.

Bostaden har stått obebodd en längre tid och omfattande renovering krävs för att få fastigheten beboelig igen.

Stall/Loge

Gårdens stall är gediget byggt med tegelväggar, yttertak av eternit och gjutet golv, ca. 220 m². Loftet ovan stall har träväggar. Stallet är inrett med äldre stallinredning. I väster finns två utgångar mot den gjutna gödselplattan och i öster in mot gårdsplanen finns två utgångar. Vägg i vägg med stallet är logen, som nås via mindre port från stallet eller via större port i öster mot gårdsplanen.

Garage

Mindre f.d. garage om ca. 18 m² med jordgolv, väggar av trä och yttertak av plåt, fungerar idag som förråd. Öppning med port i öster mot gårdsplanen.

Förråd/Traktorgarage

Förråd/Traktorgarage om ca. 45 m² med gjutet golv, gjutna väggar och yttertak av eternit. Förrådet ligger längst öster i byggnaden med ingång via mindre port mot gårdsplanen och traktorgaraget ligger längst i väster med ingång i norr via större port.

Tomt och åkermark

Hela fastighetens areal är på ca 0,8 ha, varav ca 0,6 ha är åkermark och ca 0,2 ha är tomtmark.

Åkermarken är utarrenderad t.o.m 2021-01-01​.​

Köpa till mer mark

Möjlighet finns att köpa till ytterligare areal åkermark, ca 1-7 ha. Marken utgörs av högproduktiv åkermark inom jordklass 10. Prisidé 400 000 kr/ha.

Områdena som kan köpas till är:

Fastigheterna Gladsax 23:27 (blå markering) och 23:25 (gul markering) med en areal på ca 1 ha.

Fastigheterna Gladsax 23:27 (blå markering), 23:25 (gul markering), 23:21 (lila markering) med en areal på ca 1,8 ha.

Fastigheterna Gladsax 23:27 (blå markering), 23:25 (gul markering), 23:21 (lila markering) och 23:15 (grön markering) med en areal på ca 6,9 ha.​

Friskrivning

En friskrivningsklausul kommer att finnas med i köpekontraktet där säljaren friskriver sig från fel eller brister i fastigheten. En köpare skall vara medveten om att en friskrivning av detta slag är mycket långtgående.

Inteckningar

Det finns pantbrev uttagna om sammanlagt 330 000 kr

Dokument & bilagor

Kontakta oss

Liknande fastigheter