Lantbruk

Egen halvö med torp, strand & skog

Högstbjudande

2 700 000 kr

Försäljningssätt

Bud senast tor 27 jun, kl 12:00

Anmäl intresse

Snabbfakta

Totalareal
22,1 ha
Övrigmark
0,8 ha
Skogsmark
18,8 ha
Skogsimpediment
1,7 ha
Betesmark
0,8 ha
Virkesförråd
3 172 m3sk

Fastighetsbeteckning och adress

Fastighetsbeteckning

FÄRGELANDA ED 1:7, 1:44

Adress

Ed Ödegården 45893 Färgelanda

Om fastigheten

Nu finns det ett unikt tillfälle att förvärva en egen halvö i Nyckelvattnet strax norr om Stigen i Färgelanda kommun. Ca 22 ha mark med ett äldre gårdscentra samt en separat torpstuga. Egen jakträtt och ca 19 ha skogsmark med god bonitet och ett totalt virkesförråd om ca 3170 m³sk .

Hitta hit

Gårdskarta

Bilder

Visa alla bilder

Fakta

Byggnader

Bostadsbyggnad Ödegården

Äldre träbyggnad i 1 1/2 plan på murad grund, med fasad av trä under plåttak och med englasfönster. Inrymmer i entréplan farstu, kök, matsal, inglasad veranda och en hall. I övre plan finns en hall och tre sovrum. Huset har tidigare används till Scoutläger med matsal och övernattning. Ej el eller vatten indraget. Vatten från en grävd vattenbrunn med handpump. Utedass. I nedre plan finns en öppen spis och braskamin där sotaren satt eldningsförbud på båda, se bilagd besiktningsprotokoll från 2017.

Torpstuga Seland

En charmig torpstuga med närhet till stranden. Uppförd med timmerstomme, på stensatt grund, träfasad, englasfönster med innanglas under plåttak. Inrymmer i nedre plan ett kök och rum och i övre plan ett rum med låg takhöjd. Vedspis i köket, bör besiktas före användning. Utedass och förråd i en egen byggnad ca 20 m norr om torpet. Vid entrén finns en öppen gräsyta med plats för utemöbler, här finns också en stig ner till stranden vid Nyckelvattnet.

Ladugård

Äldre träbyggnad på stensatt grund under eternittak. Inrymmer ett förråd, loge, ränne och stall som är en öppen yta med en på senare tid installerad vedkamin. Kaminen är ej besiktad av sotare vilket rekommenderas före användning.

Magasin

Äldre träbyggnad inrymmande vedbod, förråd och 6 utedass. Hel övervåning med förråd.

Jakt/fiske

Jakträtten har varit muntligen upplåten. Småviltsjakten är tillgänglig för en köpare på tillträdesdagen. Älgjakten ingår i ett licensområde med grannmarker om ca 700 ha.

Fiskerätt i Nyckelvattnet.

Jordbruksmark

Finns mindre än 1 ha med jordbruksmark. Har ej varit brukad på ett tag . Inga Eu-stödrätter finns.

Vägar

Del i Svenstakans (GA:1) vägsamfällighet vilket gäller den stora grusvägen. Sista 800 m in till fastigheten är enskild väg ihop med grannfastigheter.

Skogsuppgifter

Välarronderad skogsmark på god bonitet, grandominerad skog med 69 % av volymen. Totalt virkesförråd om ca 3 170 m3sk varav ca 1 000 m3sk äldre än 70 år. Mer information i skogsbilagor.

Inteckningar

Det finns pantbrev uttagna om sammanlagt 5 000 kr

Dokument & bilagor

Kartor över fastigheten

Skogsinformation

Övrigt

Kontakta oss

Liknande fastigheter