Lantbruk

Emmaro gård

Högstbjudande

7 400 000 kr

Försäljningssätt

Öppen budgivning

Visning

  • Varmt välkommen att ringa/maila för att boka in dig till visning av fastigheten.

Anmäl intresse

Snabbfakta

Totalareal
17,4 ha
Åkermark
14,8 ha
Betesmark
1,7 ha
Småhusmark lantbruk
0,8 ha
Vatten
0,1 ha
Boyta
232 kvm
Antal rum
8 st

Fastighetsbeteckning och adress

Fastighetsbeteckning

Kristianstad Åby 10:41

Adress

Södra Dösvägen 10 29175 Färlöv

Om fastigheten

Med Kristianstad i bakgrunden och gräns i Araslövssjön förfogar denna fastighet med god arrondering över ett fantastiskt läge i Färlöv! Trevlig mangårdsbyggnad med separat bostadshus, fyra moderna ekonomibyggnader till köttproduktion/egen verksamhet och asfalterad gårdsplan. Gårdens areal fördelar sig på drygt 17 ha varav ca 15 ha utgör bördig åkermark med bevattningsmöjligheter och ca 1,7 ha utgör betesmark med damm. Endast en kvart från centrala Kristianstad, E22 och väg 21.

Bilder

Visa alla bilder

Fakta

Byggnader

Mangårdsbyggnad

Trevlig mangårdsbyggnad med ombonad trädgård och härligt uterum i söderläge. Bostadshus i 1,5 plan med källare och krypgrund uppförd med stomme och fasad av tegel, tak av betongpannor samt kopplade treglasfönster. Taxerad boarea om 112 kvm och taxerad biarea om 25 kvm. Vattenburet golvvärme i samtliga rum via kovärme (värmeslingor i djurstall med Nibe-värmepump -18). Enskilt vatten via borrad brunn (ny vatteninstallation -18) och enskilt avlopp via trekammarbrunn och infiltration (-10). Fiber är beställd.

Planlösning
Genom gårdens omslutna gårdsplan välkomnas vi upp till husets huvudentré med rymlig hall och trappuppgång till övre plan. Till vänster finner ett rymligt kök med källarnedgång samt anslutning till vardagsrummet med plats för matgrupp. Utmed vardagsrummet kommer vi in i uterummet med utgång till trädgården. Till höger om hallen nås kontor/sovrum. En trappa upp kommer vi till två ljusa sovrum samt helkaklat badrum med toalett och badkar/dusch. Källare innehåller tvättstuga, matkällare samt förrådsutrymme med groventré.

Lägenhet/garage

​Bostadshus från 1939 i 1,5 plan med delvis källare och rymligt dubbelgarage belägen på fastighetens tomt. Byggnaden är uppförd med timmerstomme under tak av betongpannor, fasad av stående träpanel samt kopplade tvåglasfönster och har en taxerad boarea om 120 kvm och en taxerad biarea om 42 kvm. Uppvärmning genom el-elelement (anslutningsmöjlighet till mangårdsbyggnadens värmepump). Enskilt vatten vi borrad brunn (ny vatteninstallation -18) och enskilt avlopp via trekammarbrunn och infiltration (-10). Bostadens nedre plan förfogar över ett rymligt kök med plats för matgrupp, delvis kaklat badrum med toalett, badrum och el-golvvärme samt ett sovrum. Övre plan inrymmer ett stort allrum med ytterligare två sovrum. Vidare finns det ett rymligt dubbelgarage.

Dubbelgarage

Dubbelgarage om ca 30 kvm uppförd under tak av betongpannor och fasad av putsade betongblock. Byggnaden inrymmer plats till två bilar samt vattenanläggning från 2018.

Ekonomibyggnader

Samtliga djurstall är försedda med enskilda cirkulerande vattensystem, gjutet golv samt demonterbar stallinredning med omvandlingsmöjlighet till olika verksamheter/djurhållning. Hela gårdsplanen är asfalterad med nergrävda dagvattenledningar som mynnar ut till Färlövs dagvatten.

Djurstall/verkstad

Djurstall från 2017 om ca 720 kvm, varav ca 100 kvm utgörs av isolerad verkstad med travers. Byggnaden är uppförd med stålstomme, under tak plåt, fasad av betong/plåt och gjutet golv. Godkänd för 20 dikor på djupströbädd. Utfodring längs med delvis öppen långsida och kraftfodersilo.

Djurstall

Djurstall från 2006 om ca 380 kvm uppförd med stålstomme, under tak samt fasad av plåt och gjutet golv. Godkänd för 50 dikor på djupströbädd. Utfodring längs med öppen kortsida.

Ungdjursstall/maskinhall

Stall/maskinhall från 2010 om ca 300 kvm uppförd med stålstomme, under tak och fasad av plåt med en öppen långsida samt gjutet golv. Godkänd för 10 dikor eller 20 st ungdjur på djupströbädd. Utfodring längs med öppen långsida. Byggnaden förfogar över 14 solceller som producerar ca 11 000 kWh/år.

Djurstall

Djurstall från 2007 om ca 480 kvm uppförd med stålstomme, under tak plåt, fasad av prefabricerade betongväggar samt plåt och gjutet golv. Godkänd för 44 dikor med kalv (0-6 månader), 16 tjurkalvor och 18 kvigkalvor på djupströbädd. Nockventilation. Utfodring längs med öppen långsida.

Golvet förfogar över vattenburna värmeslingor för uppvärmningen av bostadshuset.

Gödselplatta

Gödselplatta om ca 800 kbm.

Åkermark

Åkermark enligt uppmätning på fastighetskartan om ca 14,8 ha i ett sammanhängande skifte. Bevattningsledningar finns nergrävda men är urkopplat vid brunnen. Marken fördelar sig mellan jordklasserna 5-6. Stödrätter ingår.

Betesmark

Betesmark enligt uppmätning på fastighetskartan om ca 1,7 ha i ett skifte. På betesmarken finns en mindre kräftdamm om ca 1 100 kvm som även utgör dricksvatten till betesdjur.

Markuppgifter

Samtlig åker- och betesmark är inhägnad med elstängsel och förfogar över två dricksvattenledningar till uppvärmd vattenkopp samt frostfritt vattenuttag.

Arrende/nyttjanderätter

Nuvarande fastighetsägare innehar arrende om ca 29 ha åker samt ca 14 ha bete. Möjlighet att överta samtliga arrenden finns.

Nyttjanderättsavtal finns för kanal och båtplats i Araslövssjön.

Kräftdamm

På betesmarken finns en mindre kräftdamm om ca 1 100 kvm.

Jakt

Jakträtten är ej upplåten och tillfaller köparen på tillträdesdagen. Tillgång på rådjur, vildsvin och gås.

Naturvårdsbestämmelser

Fastigheten omfattas av ett Natura 2000-område som utgörs av Araslövssjöområdet. Enligt Metrias karttjänst gränser området till den östra fastighetsgränsen.

Forn- och kulturlämningar

På fastigheten finns en fornlämning som utgörs av boplats utan synlig anläggning belägen på betesmarken.

Energideklaration

Energideklaration är ej utförd. Säljaren kommer i köpekontraktet ta med en klausul som avtalar bort rätten att upprätta en energideklaration på säljarens bekostnad.

Driftkostnader

Elförbrukning: 24 000 SEK/år
Försäkring: 5 082 SEK/år
Vatten/avlopp: 900 SEK/år
Renhållning: 2 152 SEK/år
Vägavgift: 2 000 SEK/år

Antal personer i hushållet: 2 st.

Friskrivning

Köparen av fastigheten är medveten om att det i köpekontraktet kommer att tas in en klausul där säljaren friskriver sig från ansvar för fel eller brister i fastigheten.

Besiktning och undersökningsplikt

Den slutgiltiga köparen har enligt jordabalken ett långtgående ansvar att undersöka fastigheten och förvissa sig om dess skick, gränser och areal före köpet. Köparen ges därför möjlighet till att på egen hand eller genom konsult före köpet undersöka fastigheten och därigenom skaffa sig kännedom om det skick i vari den befinner sig.

Säljaren och dess representant friskriver sig ansvar för eventuella avvikelser för de uppgifter som lämnats i objektsbeskrivning mm. Syftet med uppgifterna är endast att underlätta köparens besiktning av fastigheten och ge spekulanter en grov uppfattning om fastigheten. Den som tänker köpa fastigheten måste ovillkorligen själv hämta in uppgifter om fastigheten, som han kan grunda sitt köpbeslut på.

Tillträde

Tillträde efter överenskommelse.

Områdesbeskrivning

Inom ett räckhåll av en kilometer nås diverse bekvämligheter i Färlöv, såsom förskola, grundskola, ICA Nära, pizzeria, Araslövs Golf & Resort och krog. Med en kvarts körtid befinner man sig på E22 samt väg 21 eller i centrala Kristianstad med goda kollektivförbindelser till Lund (50 min), Malmö (60 min), Kastrup (1,5 h).

Inteckningar

Det finns pantbrev uttagna om sammanlagt 2 425 000 kr

Dokument & bilagor

Kontakta oss

Liknande fastigheter