Lantligt boende

Ett Paradisboende vid Mien

Pris 12,1 miljoner kr eller bud

12 100 000 kr

Försäljningssätt

Öppen budgivning

Visning

  • Kontakta mäklaren för visning.

Anmäl intresse

Snabbfakta

Totalareal
12,7 ha
Skogsmark
3,0 ha
Betesmark
5,0 ha
Småhusmark lantbruk
0,2 ha
Småhusmark lantbruk
0,5 ha
Skog med restriktion
4,0 ha
Boyta
394 kvm

Fastighetsbeteckning

Fastighetsbeteckning

Mien

Om fastigheten

På en halvö i västra delen av Mien ca 15 km sydväst om Tingsryd, träder ett naturskönt boende fram likt ett Paradis. Denna unika plats ger ett idylliskt rofyllt boende med plats för hästar och andra djur. Omgivningen runt Mien och gården präglas bland annat av jordbrukskultur och en naturskön miljö. Gamla vackra träd, omgivande lövskogsdungar och naturbetesmarker ger mangårdsbyggnaden och gårdscentrat till denna fastighet en privat, representativ och rogivande miljö.
Välkommen till ett unikt naturskönt boende vid sjön Mien, likt ett paradis.

Pris 12,1 miljoner eller bud

Bilder

Visa alla bilder

Fakta

Byggnader

Mangårdsbyggnaden

Genom den vackra ek-allén möter vi denna unika gård vid sjön Mien. Mangårdsbyggnaden uppfördes i början av 1700-talet och har en boarea på 225 m². Det timrade huset präglas av sina vackra salar, unika väggmålningar, många väl bevarade gamla detaljer och modern komfort sida vid sida. Hela huset är totalrenoverat med mycket varsam hand. Via hallen välkomnas du till det stora lantköket med bevarad murstock och vedspis, modern köksutrustning som är väl integrerad på ett smakfullt sätt och en vacker utsikt över sjön.Vid köksingången, med svale, kommer man ut på altandäcket med många goda chanser till en trivsam frukost i morgonsolen. I anslutning till köket finns en stor sal med sitt unika trätak. På nedre plan finns även grovkök med toalett samt de två kammare som idag används som TV-rum och kontor. På övre plan finner du sovrummet med makalös utsikt från det stora fönstret. I direkt anslutning finns en walk in closet, ett tidigare sovrum. Det SPA-liknande badrummet, med sitt vackra klinkergolv, har utgång till en stor härlig altan. Ett vackert klinkergolv finner du även på den separata toaletten. Du överraskas av den magnifika salen med dess magiska väggmålningar och den stora öppna spisen.

Annex

Annexet ligger på höger sida innan man kommer fram till mangådsbyggnaden och är uppförd så sent som i slutet på 1980-talet. Byggnaden har en modernare tappning och man möts efter att ha passerat hallen av ett stort allrum med stor öppen spis och takhöjd upp till nock. Köket har vit stilfull rappning och med pärlspont till väggbeklädnad. Gästtoaletten är kaklad, handfat i drejad keramik och inrymmer dessutom dusch. Två sovrum med stort klädförråd finns i anslutning till köket samt en enskild toalett med dusch till ena sovrummet. Från köket och sovrummen når man en stor altan i söderläge. Grovingången leder bland annat in till pannrummet samt via stor hall trappan upp till övre plan där man finner tre sovrum samt vindsutrymme/förråd.

Stallet och smedjan

Stallet/logen.
Det charmiga stallet, med sina metertjocka stenväggar är också renoverat genom åren och är delvis inrett med 5 boxar på gjutet golv. Ytterväggarna är delvis murade av sten och av trästomme med stående träpanel och aluminiumtak. Mellan logen och stallet finns sadelkammaren. Flertalet hagar med vindskydd och paddock finns intill stallet samt mindre maskinskjul.

Smedjan.
Smedjan ligger på vänster sida av allén upp till gården och är renoverad i äldre stil och med full smidesutrustning.

El, vatten, avlopp och uppvärmning mm

Mangårdsbyggnaden värms upp via vattenburen värme från värmepump med sjövärme. Annexet värms via vattenburen värme från en vedpanna och med återvunnen värme från ventilationssystemet. Övrig utrustning för uppvärmningen i annexet är elpatron samt luft/luft värmepump. Beräknad vedförbrukning för Annexet med en uppvärmd boyta på̈ över 150 kvm är ca 10 m³ ved. Kombinationen av uppvärmningssystem gör att man endast behöver elda i pannan var 7:e dag vår och höst var 3 dag vinter tid och var 3:e vecka sommartid.
Vattenförsörjningen inom hela gårdscentrat är kopplat till en djupvattenborrad brunn på 83 m med vattenfilter. Samtliga avlopp är kopplade till en gemensam trekammarbrunn med godkänd infiltrationsbädd. Beräknad årsförbrukning av el är ca 19 000 kW/h/år. Fiber finns anslutet till mangårdsbyggnaden och WIFI täcks förutom i mangårdsbyggnaden även i annexet och stall/loge.

Lillstugan

Lillstugan, som är från 1600-talet, är en kulturträff med nära hantverk från Smedjan inom gården. Stugan ger en rofylld känsla direkt innanför ytterdörren. Väl inne i stugan möts man av en varm kulturell känsla, sovrummet har timrade väggar och en stor öppen spis. Stugan inrymmer även ett pentry och en modern kakelbeklädd toalett med dusch. Uppvärmningen av stugan sker bland annat med Solarvent, solenergivärmare med fläkt.

Prospekt

Kontakta ansvarig mäklare för mer information om komplett prospekt med planlösningsskisser, kartor och aktuella visningstillfällen m.m. Visning av fastigheten och dess byggnader sker enbart enligt överenskommelse med mäklaren. Intressenter/spekulanter ombedes att enbart förhålla sig till överenskomna tillfällen för visning av fastigheten.

Inägomark

Markerna till gården består i huvudsak av betes/hagmarker intill gårdcentrat och används till bete. Markerna är brutna med lövskogsdungar och ger även möjlighet för djuren att passera ner till sjön.

Övriga marktyper

Till fastigheten finns skogsmark på ön Ramsö, vilken är beskogad med granskog och avsatt som naturreservat.

Fastighetsgränser

Fastighetens gränser kan vara bristfälligt uppmarkerade. Säljaren svarar ej för ytterligare uppmarkering av dessa.

Planer, bestämmelser mm

Inom fastigheten finns idag naturvårdsavtal gällande bevarande av naturskog i anslutning strandskogen intill sjön Mien samt reservatmarksområde på Ramsö.

Fastighetsbildning

Köparen svarar ensam för lagfarts-, stämpel- och eventuella lantmäteriförrättningskostnader i samband med köpet.

Förvärvstillstånd

Förvärvstillstånd krävs alltid för juridisk person.
Förvärvstillstånd kan komma att krävas av privatperson.

Besiktning och undersökningsplikt

Köparen har enligt jordabalken ett långtgående ansvar att undersöka fastigheten och förvissa sig om dess skick, gränser och areal före köpet. Köparen ges därför möjlighet till att på egen hand eller genom konsult före köpet undersöka fastigheten och därigenom skaffa sig kännedom om det skick vari den befinner sig.

Besiktning av byggnader kan ske vid visning eller vid särskilt tillfälle efter överenskommelse med ansvarig mäklare och besiktning sker av köparen innan bud och kontraktsskrivning sker.

Köparen av fastigheten är medveten om att det i köpekontraktet kommer att tas in en skrivelse där det betonas att de i fastighetsbeskrivningen lämnade uppgifterna är ungefärliga.

Informationen i fastighetsbeskrivning är baserad på ägarens uppgifter samt annat tillgängligt offentligt material. För felaktigheter i detta material ansvaras ej. För händelse som inte kunnat förutses eller påverkas och som ändrar givna förutsättningar ansvaras ej. LRF Konsult förbehåller sig rätten att ändra fastighetsbeskrivningen, dess omfattning eller förutsättningar i den mån det anses erforderligt, utan särskilt meddelande. LRF Konsult ägnar sig åt s.k. sidoverksamhet och förmedlar annonserbjudande till Hemnet Service HNS AB.

Den som slutligen köper fastigheten är medveten om att det i köpekontraktet kommer att tas in en klausul där säljaren friskriver sig från ansvar för fel och brist som beror på ålder, byggnadssätt, underhåll eller användning.

Energideklaration är ej utförd. Säljaren kommer i köpekontraktet ta med en klausul som avtalar bort rätten att upprätta en energideklaration på säljarens bekostnad.

Inteckningar

Det finns pantbrev uttagna om sammanlagt 2 450 000 kr

Kontakta oss

Liknande fastigheter