Lantligt boende

Exklusiv fastighet med ostörda jaktmarker i hjärtat av Frostvikens fjällvärld

Försäljningssätt

Anbud senast tis 25 jun

Anmäl intresse

Snabbfakta

Totalareal
1 261,7 ha
Skogsmark
368,8 ha
Skogsimpediment
124,8 ha
Väg och kraftledning
1,4 ha
Övrigmark
766,1 ha
Vatten
0,6 ha
Virkesförråd
28 817 m3sk

Fastighetsbeteckning

Fastighetsbeteckning

Strömsund Stora Blåsjön 2:73, 2:50, 2:42

Om fastigheten

Mitt bland sjö, fjäll och skog, högt och vackert beläget i hjärtat av Frostvikens fjällvärld finner du denna exklusiva fastighet.
Fastigheten utgörs av ett större fjällskifte om ca 1 260 ha i Stora Blåsjön i norra Jämtland.
Området är mycket naturskönt men ändå lättåtkomligt med väg rakt igenom fastigheten. Mycket attraktiv arrondering.
På fastigheten finns även ett gediget mindre timmerhus med öppen planlösning mellan kök och storstugan, stort sovloft och bastu. Tillhörande gäststuga samt ett förråd hittar du alldeles intill.

På denna fastighet bedriver du egen jakt helt ostört på hela arealen.

Fastigheten äger även del i samfällighet om 900 ha med jakt och fiskerätt samt möjlighet att uppföra byggnad på samfälligheten.

Stora Blåsjön ligger ca 28 mil norr om Östersund och ca 6 km från norska gränsen. Här finns livsmedelsaffär, bensinmack, taxi, vildmarkskiosk, restaurang, frisering, stuguthyrning, skidbacke med lift, skoteruthyrning och ett litet skolmuséum. Skola för mindre barn finns i Jorm och för de större i Gäddede. Stora Blåsjön är känd för sitt fiske med många fina fiskevatten och bra jaktmarker för bl a ripa och älg.
Det finns ett antal besöksmål som underjordiska Korallgrottan, Ankarede kyrkplats med kåtor och café. Under höstsommaren kryllar markerna av hjortron och kantareller. En tur på Stekenjokkvägen, vägen över fjället, ger en minnesvärd naturupplevelse. På sydsluttningen av Mesklumpen ligger byns slalombackar med tre liftar samt en barnlift, området är känt som snörikt och här ligger ofta snön från december långt in i maj.

Se flygfilm!

Prisidé: 7 200 000 kr
Försäljningssätt: Skriftligt anbud senast 2019-06-24

Hitta hit

Bilder

Visa alla bilder

Fakta

Byggnader

Timmerstuga - Nysätern

Timrad jaktstuga med tak av plåt, ca 6*8 m.

PLANLÖSNING
Entré till mindre hall med avhängningsmöjligheter direkt till vänster i hallen. Härifrån entré till badrum med tillhörande vedeldad bastu för skön återhämtning efter en lång jaktdag.

Från hallen tar du dig rakt in i storstugan som genom sin takhöjd andas rymlighet och lugn. Här är det öppen planlösning mellan kök och sällskapsytor och du kan såväl höra den sjudande vedspisen i köket eller den sprakande kaminen i storstugan vid avkopplande stunder. Via en trapp till övre plan tar du dig till det rymliga sovloftet där du sover under de gedigna timmerstockarna.

Genom stugan ligger ett enhetligt gediget furugolv och på väggarna är det träpanel samt vitmålat. Kökets vägg har dock timrad vitmålad vägg.
I badrummet är det våtrumstapet samt våtrumsmatta.

Stugan har endast sommarvatten.

Gäststuga

Timrad mysig gäststuga med tak av plåt, ca 3*3 m. Gäststugan är invändigt inredd i furu med två platsbyggda sängar och sittplats vid fönster.

Vedbod

Vedbod uppförd i trä med tak av plåt för bra förvaring.

Skogsuppgifter

På fastigheten finns en skogsbruksplan upprättad i juli 2018 av Kalle Lennartsson. Enligt skogsbruksplanen omfattar skogsmarken 368,8, ha med ett virkesförråd om 28 817 m³sk.

Skogsvård

Enligt skogsbruksplanen belastas fastigheten ej av några eftersläpande återväxtåtgärder. Köparen övertar dock ansvaret för röjning samt all övrig skogsvård och eventuell hjälpplantering på fastigheten.

Skogsvårdslagen

På brukningsenheter med produktiv skogsmark om 0 - 100 ha får maximalt 50 ha vara kalmark och skog under 20 år. På brukningsenheter över 100 ha produktiv skogsmark får föryngringsavverkning inte ske i sådan utsträckning att mer än hälften av brukningsenhetens produktiva skogsmarksareal kommer att bestå av kalmark och skog yngre än 20 år (den sk 50% regeln). För nybildade fastigheter yngre än tre år gäller särskilda regler.

Som brukningsenhet räknas normalt den produktiva skogsmark inom en kommun som tillhör samma ägare.

Fastighetsgränser

Fastighetens gränser kan vara bristfälligt uppmarkerade. Säljaren svarar ej för ytterligare uppmarkering av dessa.

Jakt

Fastigheterna Strömsund Stora Blåsjön 2:73, 2:50 och 2:42 ingår i Frostvikens Norra älgskötselområde med en areal om 91 016 ha.
Nysäterns jaktlag .
2 vuxna älgar + 1 kalv på tilldelningen föregående jaktår.
Jakten på fastigheten har varit muntligt upplåten men är nu uppsagd. All till fastigheten tillhörande jakträtt övergår till köparen per tilträdesdagen.

Fiske

Naturvärden

Det finns inga naturvärden registrerade på fastigheten (källa: SeSverige).

Forn- och kulturlämningar

Det finns inga forn- eller kulturlämningar registrerade på fastigheten (källa: SeSverige).

Förvärvstillstånd

Förvärvstillstånd krävs för privatperson ej bosatt inom Strömsunds kommun.

Förvärvstillstånd krävs alltid för juridisk person.

Tillståndspliktigt förvärv söks hos Länsstyrelsen i Jämtlands län.
Ansökningsavgift för privatperson 3 700 kr och för juridisk person 5 700 kr.

Övriga upplysningar gällande förvärvstillstånd: Förvärvstillstånd ansökes av köparen i samband upprättande av köpekontrakt mellan parterna (köpare och säljare). Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller ansökningshandlingar och medverkar till att ansökan lämnas in till Länsstyrelse

Visning

För visning av byggnaderna kontakta Mäklarassistent Bengt Wiklander på tel 070-681 23 72.
Ingen organiserad visning av fastighetens skogsmark kommer att ske via fastighetsmäklaren, en köpare får själv låta besikta och undersöka fastigheten. Vederbörlig hänsyn skall därför tas till jakt, rekreation samt intilliggande fastighetsägare.

Tillträde

För köpare som behöver förvärvstillstånd skall tillträde ske inom 14 dagar från beviljandet därav om inget annan avtalats. I övriga fall enligt särskild överenskommelse. I båda fallen gäller som förutsättning för tillträde att köpeskillingen erlagts i sin helhet.

Byggnader på ofri grund

På fastigheten finns 2 byggnader på ofri grund, dvs som ägs av annan än fastighetsägaren. Dessa byggnader består av en friggebod och ett slakthus.

Inteckningar

Det finns pantbrev uttagna om sammanlagt 2 000 kr

Dokument & bilagor

Kontakta oss