Lantligt boende

Fastighet om 30 hektar i Haninge

Utgångspris

12 750 000 kr

Visning

  • mån 23 sep, kl 18:30 - 19:30

    Läs villkor

    Anmäl gärna intresse till fastighetsmäklaren

Anmäl intresse

Snabbfakta

Totalareal
30,0 ha
Skogsmark
20,0 ha
Åkermark
8,0 ha
Betesmark
1,0 ha
Övrigmark
1,0 ha
Virkesförråd
2 215 m3sk
Boyta
185 kvm
Antal rum
6 st

Fastighetsbeteckning och adress

Fastighetsbeteckning

HANINGE EKTORP 2:4

Adress

Södertäljevägen 161 13793 Haninge

Om fastigheten

Här finns ypperliga förutsättningar för dig som vill bedriva egen verksamhet i expansiva Haninge. På fastigheten om 30 hektar finns gott om bostadsyta på totalt ca 400 m² fördelat på tre bostäder tillsammans med generösa förrådsutrymmen och stall. Mycket goda intäktsmöjligheter med närheten till Stockholm. B&B har bedrivits i mer än 25 år på gården. Kommunalt vatten till hela anläggningen. Fin natur och bra ridvägar i området och två dammar på fastigheten. EU-bidrag för betesmark är för närvarande på 20 000 kr/år och uppskattad intäkt vid full uthyrning av bostadsytan är drygt 30 000 kr/mån.

Attraktivt läge i Stockholm. All tänkbar service med mataffär, barnomsorg, skolor och kommunikationer finns nära och endast 30 minuter till Stockholm City med bil.

Välkommen till Haninge.

Hitta hit

Gårdskarta

Bilder

Visa alla bilder

Planritningar

Fakta

Byggnader

Huvudbyggnad

Huvudbyggnaden ligger högt och vackert omgiven av den kuperade betesmarken med rogivande utsikt över hagarna. Fastighet med gamla anor som renoverats och moderniserats i omgångar under årens lopp. Stomme i timmer, torpargrund, kopplade fönster och tegeltak. Taxerad boarea är 175 m².
Ljust entréplan med lantkök med vedspis. Vardagsrum med ny braskamin. Charmig gäst-wc. Sovrum, arbetsrum med utgång till altandäck. Fint separat sovrum med eget helkaklat våtutrymme med klinkergolv och dusch. Övre plan med stort härligt allrum med fina trägolv. Stort sovrum med walk-in-closet (delbart till två). Renoverat, helkaklat badrum med klinkergolv och dusch med golvvärme. Suterrängdel med groventré, bastu, tvättstuga och pannrum. Bergvärmeanläggning installerad 2016. Dimensionerad för huvudbyggnad och gästhus.
Kommunalt vatten till hela gården och en trekammarbrunn för huvudbyggnad och gästhus. Tömning normalt 2 ggr/år.

Magasin / Gästhus

Trevligt, timrat gästhus, ursprungligen sädesmagasin. Tilläggsisolerat 2009 och nytt plåttak 2016. Taxerad boarea 143 m². Fint entréplan med mycket tilltalande kök och matplats. Altan i västerläge med utsikt över hagarna. Två sovrum. Våtutrymme med tvättmaskin, dusch och bastu. Utgång till altan i västerläge.
Övre plan med ljust vardagsrum, två sovrum, våtutrymme och förvaringsutrymme. Luft luft värmepump (2019) och kommunalt vatten.
Gäststuga i anslutning. 5 rok varav 4 sovrum.

Bostad / Stall / Loge / Förråd

Bostadsdel om 56 m² med öppen planlösning. Sällskapsrum med braskamin och kök. Sovloft med förvaringsutrymme. Våtutrymme med dusch och tvättmaskin. Värme från braskamin och elradiatorer, avlopp till tank.

Stalldelen med höskulle har 5 boxar med vatten, sadelkammare, takhöjd 2,3 meter. Tak i stall går att höja och det finns plats att bygga ett nytt stall för den som önskar. Övrig del i befintligt stall utgörs av loge och förråd.

Övriga byggnader

Friggebod (sovstuga) byggd i lösvirke med tegeltak, ca 15 kvm byggyta.

Förrådsbyggnad med jordkällare. Timmerstomme och plåttak.

Förråd / verkstad med gjutet golv och höskulle. Timmerstomme och tegeltak.

Skogsuppgifter

Skogsuppgifterna är hämtade från Skogsbruksplan upprättad av Per Larsson Mellanskog i maj 2019, kontaktperson på Mellanskog angående skogsfrågor är Pär Bylander tfn 010-482 82 12. Det totala virkesförrådet är ca 2 220 m3sk fördelat på 21% tall, 54% gran och 25% löv, medelförrådet per hektar är 150 m3sk. Köparen är väl medveten om att uppgifterna från skogsbruksplanen i objektbeskrivningen är framtagna enligt för skogsbruksplanläggning gängse metod och är endast ungefärliga. Det kan förekomma avvikelser både uppåt och nedåt. Avvikelserna gäller både enskilda bestånd och summan av dessa. Det kan således inte av Köparen uppfattas som någon garanti att uppgifterna korrekt återger fastighetens egenskaper.

Fastighetsgränser

Fastighetens gränser kan vara bristfälligt uppmarkerade. Säljaren svarar ej för ytterligare uppmarkering av dessa.

Inägomark

Inägomarken omfattar ca 10 ha. Kuperad mark som lämpar sig väl för hästhållning. Jordarten är sanddominerad i den norra delen, mot Vedasjön blir den mer finkornig.

Jakt

Fina jaktmarker med rådjur, vildsvin och älg. Jakten är upplåten till 2020-06-30.

Fastighetgränser

Fastighetens gränser kan vara bristfälligt uppmarkerade. Använd länk till gårdskartan.

Förvärvstillstånd

Förvärvstillstånd krävs för juridisk person.

Inteckningar

Det finns pantbrev uttagna om sammanlagt 1 500 000 kr

Dokument & bilagor

Kontakta oss

Liknande fastigheter