Lantbruk

KOMMANDE FÖRSÄLJNING Framtidsfastighet i Järpen!

Högstbjudande

4 050 000 kr

Anmäl intresse

Snabbfakta

Totalareal
89,2 ha
Tomtområde
89,2 ha
Boyta
90 kvm

Fastighetsbeteckning och adress

Fastighetsbeteckning

ÅRE JÄRPEN 2:58

Adress

Järpbyn 556 83793 Järpen

Om fastigheten

Här har ni en spännande gård i Järpbyn, med nyrenoverat bostadshus, stall, ridbana, stor verkstad och maskinhall. Till gården hör totalt 89 hektar, varav 59 ha utgörs av ungskogar och 8 hektar är åker och betesmark. Järpen 2:58 utgörs av ett välarronderat skifte med bra framkomlighet och sträcker sig ned till Järpströmmen i vilken fastigheten har både fiskerätt och frikraft. Jakt i älgskötselområde. Fastigheten är strategiskt belägen 7 km från Järpen, 3 mil från Åre och 8 mil till Östersund.

Bilder

Visa alla bilder

Fakta

Byggnader

Bostadshus

Bostadshuset är nyligen helrenoverat både in- och utvändigt och håller gott skick och standard. Uppfört på källargrund och trästomme med locklistpanel under nytt plåttak. Kopplade treglasfönster. Enligt taxeringsuppgifter har huset en boyta om ca 90 kvm, fördelat på nyrenoverat kök, vardagsrum, hall och wc nere samt två stora sovrum, badrum och hall på övervåningen. På övervåningens stora balkong finns ett spabad.

Bostaden värms med nyinstallerad jordvärme och det finns även att par kaminer för kompletterande vedeldning.

Eget avlopp till ny trekammarbrunn. Vatten från egen brunn, belägen på grannfastigheten.

Bryggstun

Uppförd på torpargrund och timmerstomme med fasad av stående locklistpanel under plåttak. Grunden på byggnaden är nyligen omgjord. Huset håller äldre standard och används i dagsläget inte.

Ladugård med stall

Fint stall med fyra stora boxar. Det finns sadelkammare, fikarum, skötselutrymmen och foderkammare. Innertaket är upphöjt i stalldelen, godkänd höjd för stora hästar. Stor gäll med höförvaring. Från stallet finns direktutgång till stor vinterhage med vindskydd. Även övriga vinterhagar har tillgång till bra vindskydd. Därtill finns större sommarhage.

På gården finns en upplyst ridplan om ca 40 x 25 meter med sandunderlag.

Verkstad och maskinhall

Fullt utrustad verkstad och maskinhall med gjutet golv, stora skjutportar och hög takhöjd. Fikarum med pentry. Det finns också en stor maskinhall med skjutportar samt ett antal uthus och förråd.

Inägomark

På fastigheten finns enligt taxeringsuppgifter 7 hektar åkermark och 1 hektar betesmark. Åkermarken brukas och används främst till odling av vall. Betesmarken används till hästbete. Skiften är välarronderade och samlade kring gårdscentrum och ner mot sjön.

Frikraft

Fastigheten har andelar i frikraft. År 2018 utbetalades ca 38 000 kr.

Inteckningar

Det finns pantbrev uttagna om sammanlagt 1 250 000 kr

Kontakta oss

Liknande fastigheter