Fritid, tomt & övrigt

Fritidshus utanför Mora.

Visning

  • mån 4 Nov, kl 15:00 - 16:30

Anmäl intresse

Snabbfakta

Totalareal
0,1 ha
Tomtområde
0,1 ha
Boyta
39 kvm

Fastighetsbeteckning och adress

Fastighetsbeteckning

MORA BONÄS 103:7

Adress

Grönängen 117 79294 Mora

Om fastigheten

Välvårdat fritidshus ca 12 km utanför Mora. Fritidshuset har strandläge intill Sästjärnen/Grönängen som håller fina bestånd av både gädda och abborre. Perfekta fritidshuset för dig som vill ha lugn och ro och naturen runt husknuten. Nära till bär och svampmarker. El finns indraget i stugan. Ca 15 min med bil till Mora centrum.

Försäljningssätt: Offentlig auktionen onsdagen den 2019-11-13 kl 10.00

Plats: Andreasgården, Dalagatan 13, Mora

Anmälan till auktionen ska ske till den gode mannen senast den 11 november kl 16:00

Visning sker endast vid ett tillfälle, måndag 4 november kl 15-16:30

Bilder

Visa alla bilder

Fakta

Byggnad

Byggnadssätt

BYGGNAD​
Bjälklag: Trä
Fasad: Timmer
Fönster: 2-glasfönster
Grund: Torpargrund
Utvändiga plåtarbeten: Plåt
Stomme: Trä
Vatten: Enskilt sommarvatten. Ny vattenpump.
Avlopp: Avlopp saknas,enklare stenkista.
Ventilation: Självdrag​
​Uppvärmning: Ved samt direktverkande el
Skorstenen är besiktad och godkänd.​

Rum

Entré med liten hall, sovrum, kök samt vardagsrum.
Sovrum med fastmonterad våningssäng, trägolv, takpanel och vägg med tapet.
Liten kokvrå med bänkspis, diskho samt kokspis.
Vardagsrum med öppenspis, fastmonterad våningssäng. Fönster ut mot sjön. Träpanel på väggarna, trätak samt golv. Handfat och vattenpump bakom murstock.

Försäljningssätt

Offentlig auktion
Fastigheten säljs genom offentlig auktion enligt samäganderättslagen. Till god man att ombesörja auktionen har tingsrätten förordnat fastighetsmäklare Thomas Persson. Frågor gällande fastigheten ska ställas till gode mannen innan auktionen, kontaktuppgifter:
Telefon: 0250 59 22 83
E-post: thomas.j.persson@lrfkonsult.se

​​

Auktionsdatum är onsdag den 13 november 2019 kl. 10.00, Andreasgården, Dalagatan 13, Mora . Anmälan till auktionen ska ske till den gode mannen senast den 11 november.

Telefonbud godkännes ej då köpekontrakt skrivs direkt på plats. Inropssumman skall bestämmas genom muntligt bud eller överbud tills dess budgivningen upphör. Lägsta höjning av bud är 10 000 kr. Säljaren har rätt att förkasta högst lämnade anbud om samtliga delägare är närvarande och de är överens om att förkasta lämnat anbud. ​Den som vill bjuda på fastigheten ska vara närvarande personligen eller genom ombud.

Om någon avser att närvara genom ombud ska denne sända in fullmakten så att gode mannen erhållit den senast den 11 november för att säkerställa att fullmakten godtas. Budgivning för annans räkning får inte ske om inte fullmakt i original skickats in och godkänts av gode mannen.
Den gode mannen har rätt att vägra ombud att lämna bud för annans räkning om fullmakten inte uppnår vissa krav.

Enskilda köpare skall legitimera sig, juridisk person skall även överlämna utdrag som visar vem som är firmatecknare.

Besikning och undersökningsplikt

Visning sker endast vid ett tillfälle, måndag 4 november kl.15-16:30. Den slutgiltiga köparen har enligt jordabalken ett långtgående ansvar att undersöka fastigheten och förvissa sig om dess skick, gränser och areal före köpet. Köparen ges därför möjlighet till att på egen hand eller genom konsult innan auktionen undersöka fastigheten och därigenom skaffa sig kännedom om det skick vari den befinner sig. ​Den som slutligen köper fastigheten är medveten om att det i köpekontraktet kommer att tas in en klausul där det betonas att de i fastighetsbeskrivningen lämnade uppgifterna är ungefärliga. Informationen i fastighetsbeskrivning är baserad på ägarens uppgifter samt annat tillgängligt offentligt material. För felaktigheter i detta material ansvaras ej. För händelse som inte kunnat förutses eller påverkas och som ändrar givna förutsättningar ansvaras ej. God man förbehåller sig rätten att ändra fastighetsbeskrivningen, dess omfattning eller förutsättningar i den mån det anses erforderligt, utan särskilt meddelande.

Besiktning och betalningsvillkor

Köparen skall i direkt anslutning till avslutad auktion teckna köpekontrakt och betala handpenning med 10%. Betalning av handpenning bör ske med banköverföring.
Resterande del av köpeskilling skall erläggas senast vid tillträdet.

Besiktning av fastigheten och kontroll av finansieringsmöjligheter m.m. skall således vara klar innan bud lämnas.

Städning

Säljare kommer inte utföra någon ytterligare städning av byggnader. Lösöret som säljarna lämnat kvar på tillträdesdagen tillfaller köparen.

Fastighetsbeskrivning

LRF Konsult förbehåller sig rätten att ändra fastighetsbeskrivningen, dess omfattning eller förutsättningar i den mån det anses erforderligt, utan
särskilt meddelande.

Inteckningar

Det finns pantbrev uttagna om sammanlagt 97 500 kr

Dokument & bilagor

Kontakta oss

Liknande fastigheter