Lantbruk

Gård 21 ha vid Idefjorden

Högstbjudande

3 500 000 kr

Försäljningssätt

Öppen budgivning

Anmäl intresse

Snabbfakta

Totalareal
21,3 ha
Skogsmark
9,6 ha
Skogsimpediment
8,3 ha
Åkermark
2,5 ha
Småhusmark lantbruk
0,6 ha
Väg och kraftledning
0,3 ha
Virkesförråd
2 018 m3sk
Boyta
121 kvm

Fastighetsbeteckning och adress

Fastighetsbeteckning

STRÖMSTAD LOMMELANDS-HÄLLE 1:58

Adress

Unneberg 6 45293 Strömstad

Om fastigheten

Gård vid Hälle med närhet till Idefjorden. Omfattar ca 21 ha varav ca 9,5 ha skogsmark och ca 2,5 ha åkermark, genuint bostadshus, ladugård inredd med b.la hästboxar och med betesmarken i anslutning. Kuperad jaktmark med jakt på rådjur, hare, vildsvin och älgjakt i lag.

Hitta hit

Gårdskarta

Bilder

Visa alla bilder

Fakta

Byggnader

Bostadshus

Äldre bostadshus uppfört år 1885. Byggnaden är byggd i 1½ plan på murad/stensatt grund med källare. Timrad stomme, bjälklag, fasad av trä och yttertak av betongpannor, treglasfönster. Bostaden värms upp av en luft-vattenvärmepump till ett vattenburet värmesystem och vedkamin i vardagsrummet. Vatten tas från enskild brunn, djupborrad och med reningsverk (järn, mangan, svavel), vattenprov finns från -97 före reningsverket sattes in. Avloppet leds till en trekammarbrunn med en äldre infiltrationsbädd. Köparen får vara beredd att uppdatera avloppsanläggningen dock finns inget åläggande från Kommunen för närvarande. Sotning sker var 4:e år senast 2015-08-27, brandskyddsinspektion 2014-01-19 inga anmärkningar. Vattenreningsanläggningen servades 2016-06-09.

Huset genomgick en en större renovering 1995, se bilaga.

Entréplan med hall, badrum med wc och dusch, tvättstuga, kök, tvådelat vardagsrum med matplats och tv-rum och vedkamin, kontor och garderober. Utgång till altan i västerläge.

Övervåning med hall med utgång till balkong i öster, fyra rum/sovrum, wc med bad och två isolerade kattvindar.

Källare under del av huset med låg takhöjd. Innehåller reningsverk, hydrofor, hobbyverkstad och gamla pannan som fungerar som ackumulatortank.

Lillstuga

Äldre bostadshus uppfört år 1890. Byggnaden är byggd i 1½ plan på stensatt torpargrund. Timrad stomme, bjälklag, fasad av trä och yttertak av betongpannor, tvåglasfönster. Bostaden värms upp av el-element och en vedkamin i vardagsrummet. Vatten tas från enskild grävd brunn. Avloppet leds till en trekammarbrunn utan infiltrationsbädd. Inga åläggande för närvarande men köparen måste vara beredd att uppdatera avloppsanläggningen. Inga eldstäder i bruk men senaste brandskyddsbesiktningen ägde rum 2014-01-19.

Entréplan med hall, badrum med dusch, wc och vardagsrum.

Övervåning med två rum/sovrum.

Hyrs för närvarande ut med en hyra på 3 000 kr/mån.

Ladugård

Äldre träbyggnad på stensatt grund under plåttak och södra väggen plåtsatt. Inredd med en normal hästbox och en stor box med gummimatta, ca 2,20 m i takhöjd. Ventilationsanläggning med kall och varm luft, loge och ränne.

Spannmålsbod

Äldre träbyggnad på stensatt grund under plåttak. Inrymmer verkstad och stenkällare under.

Hönshus

Äldre barack under plåttak som har fungerat som hönshus.

Förråd

Träbyggnad på gjuten grund under plåttak, nyare än 50 år. Oisolerat förråd med tre utrymmen, el och belysning, snedtäcka för vedbod.

Garage

Äldre träbyggnad på gjuten grund under plåttak. Plats för två bilar, isolerad verkstad med indragen el.

Bastu

Norr om vägen finns en gammal träbyggnad som tidigare fungerat som bastu (vedeldad).

Inägomark

Jordbruksmarken har en äldre fungerande dränering och har främst använts till bete på senare år och är idag muntligt upplåten till en granne men är tillgänglig för en köpare. Marken ingår i EU-stödområde 5. Stödrätter uthyrda till brukaren som skall erhålla EU-stödet för 2018 i sin helhet. Stödrätterna följer köpet och skall överföras till köparen inför nästa brukningssäsong.

Jakt

Egen småviltsjakt och älgjakt i Åbergs älglag där tilldelningen i fjol var 2 vuxna och 1 kalv, jaktledare Bengt Axelsson. Vildsvin finns i området.

Skogsuppgifter

Skogsmark i kuperad terräng. Marken omfattar enligt skogsbruksplanen 9,6 ha produktiv skogsmark fördelat på tre skiften, med ett totalt virkesförråd om
2 018 m³sk varav ca 1 500 m³sk i avverkningsbara huggningsklasser. Bonitet om 8,2 m³sk/ha/år. Impediment, berg och hällmark om totalt 8,3 ha. Bra vägnät.

Fiberförening

Fiberförening finns i området och fiberkabel finns nergrävd i fastighetsgräns men fastigheten är ej påkopplad.

Vägar

Enskild väg till gårdscentrum där underhåll delas med några andra fastigheter. Enskild väg till skogsmarken mestadels på andra fastigheter, inga skrivna servitut för väg men nyttjas tillsammans med grannfastigheter.

Lösöre

I köpet ingår en del lösöre bl.a: Doutch 5206 frontlastare -80, Holder A60 Cultitrac -80, gräsklippartraktor Partner, grävaggregat för traktor, äldre slåmaskin, plog, vagn, väghyvel, räfsa, tallriksharv, hösvans, självlastarvagn och snöslunga.

Vandringsled

Kuststigen passerar genom fastigheten vilken är uppmärkt med blå skyltning.

Båtplats

Båtplats finns eventuellt att hyra vid brygga i Idefjorden.

Områdesbeskrivning

Gårdscentra ligger ca 350 m fågelvägen från Idefjorden vilken går från havet under Svinesundsbron och in till Halden. Avstånd till Svinesund ca 9 km och till Nordby shoppingcenter ca 11 km.

Inteckningar

Det finns pantbrev uttagna om sammanlagt 287 700 kr

Dokument & bilagor

Kartor över fastigheten

Skogsinformation

Övrigt

Kontakta oss

Liknande fastigheter