Lantbruk

Gård 4 ha, Hörby

Högsta bud

3 010 000 kr

Högstbjudande: 2 450 000 kr

Visa bud

Försäljningssätt

Öppen budgivning

Anmäl intresse

Snabbfakta

Totalareal
4,2 ha
Åkermark
4,0 ha
Småhusmark lantbruk
0,2 ha
Boyta
125 kvm
Antal rum
5 st

Fastighetsbeteckning och adress

Fastighetsbeteckning

Hörby Osby 26:5 samt 26:52

Adress

Osby 3124 24293 Hörby

Om fastigheten

Med utsikt över Östra Ringsjön, dess egna nergående åkerfält och Hörby inom räckhåll erbjuder denna gård i Osbyholm över ett fantastiskt och lantligt läge med en mängd olika möjligheter. Här finns utrymme för familjen och potential för egen djurhållning/verksamhet. Fastigheten förfogar över åkermark i ett skifte om ca 3,75 ha, mangårdsbyggnad med renoveringsbehov samt två ekonomibyggnader som tillsammans ger en härlig kringbyggd gårdskänsla. Inom ca 30 minuter befinner du dig antingen i centrala Lund eller Malmö och ca 45 minuter bort ligger Kristianstad. Närhet till härlig natur, strand och bad såsom Fulltofta naturreservat och Hörby Ringsjöstrand.

Bilder

Visa alla bilder

Planritningar

Fakta

Byggnader

Mangårdsbyggnad

Mangårdsbyggnad i 1 ½ plan som förfogar över ett enastående läge med nergående utsikt över Ringsjön och dess egna åkerfält. Huset är uppförd 1909 och byggt på stengrund med tvåglasfönster, under tak av plåt och putsad fasad. Taxerad boarea om ca 125 kvm. Kommunalt avlopp. Vatten via grävd brunn (7 m). Ventilation via självdrag och uppvärmning genom vattenburen el och direktverkande el. Mangårdsbyggnaden är i behov av renovering.

Planlösning:
Vi välkomnas upp till ett av husets två entréer som förfogar över en hall och badrum med toalett och badkar. Till vänster av hallen kommer vi vidare till köket med matplats. Utmed köket kommer vi in till vardagsrummet och i direkt anslutning ligger finentrén med hall, trappuppgång samt det rymliga finrummet. En trappa upp välkomnas vi till övre plan med tre sovrum varav ett med kupa. I anslutning till huset finns ett uterum.

Köksutrustning: äldre spis med fläkt, kyl och frys (-18).

Fiber finns ej. Förtätning av fiber planeras att göras under 2020. Intresseanmälan kan göras efter förvärv. (Källa: Teleservice)

Ladugård

Ladugård med en byggnadsyta om ca 184 kvm uppförd under tak av eternit och fasad av stående träpanel. Byggnaden inrymmer äldre stall och en rymlig loge med uppgång till loft.

Stall/garage

Stall med en byggnadsyta om ca 160 kvm uppförd under tak av plåt och stående träpanel. Byggnaden inrymmer ett garage, stall, sommarrum, f.d. brygghus, sädesmagasin och hönshus.

Åkermark

Areal enligt uppmätning på fastighetskartan om ca 3,75 ha i ett skifte. Åkermarken befinner sig inom klass 7 enligt Länsstyrelsen jordklassificering och lämpar sig för odling av spannmål, betor och potatis. Arealen är utarrenderat och uppsagt t.o.m. 2020-03-15 och kan därefter brukas av köparen. Stödrätter ingår ej.

Jakt

Jakträtten är ej upplåten och tillfaller köparen på tillträdesdagen.

Fiske

Fiskerätt för fastigheten i Ringsjön finns. Mer information kan inhämtas hos Ringsjön FVOF.

Energideklaration

Energideklaration är ej utförd. Säljaren kommer i köpekontraktet ta med en klausul som avtalar bort rätten att upprätta en energideklaration på säljarens bekostnad.

Driftskostnader

Uppvärmning/hushållsel: 21 000 SEK/år
Försäkring: 5 600 SEK/år
Avlopp: 1 300 SEK/år
Renhållning: 4 700 SEK/år
Fastighetsskatt: 5 423 SEK/år
Totalt: 38 023 SEK/år

Friskrivning

Köparen av fastigheten är medveten om att det i köpekontraktet kommer att tas in en klausul där säljaren friskriver sig från ansvar för fel eller brister i fastigheten.

Besiktning och undersökningsplikt

Den slutgiltiga köparen har enligt jordabalken ett långtgående ansvar att undersöka fastigheten och förvissa sig om dess skick, gränser och areal före köpet. Köparen ges därför möjlighet till att på egen hand eller genom konsult före köpet undersöka fastigheten och därigenom skaffa sig kännedom om det skick i vari den befinner sig.

Säljaren och dess representant friskriver sig ansvar för eventuella avvikelser för de uppgifter som lämnats i objektsbeskrivning mm. Syftet med uppgifterna är endast att underlätta köparens besiktning av fastigheten och ge spekulanter en grov uppfattning om fastigheten. Den som tänker köpa fastigheten måste ovillkorligen själv hämta in uppgifter om fastigheten, som han kan grunda sitt köpbeslut på.

Tillträde

Tillträde efter överenskommelse.

Områdesbeskrivning

Osbyholm präglas av ett praktfullt landskap med varierande natur, böljande åkerfält och ligger intill Skånes näst största sjö , Ringsjö omringad av diverse slott och kloster. Endast 10 minuter bort ligger Hörby som förfogar över alla nödvändiga bekvämligheter såsom matbutiker, restauranger, skola, rekreationsaktiviteter, friluftsliv mm. Från Osbyholm/Hörby går goda bussförbindelser mot Lund/Malmö samt Kristianstad. I området befinner sig även Hörby Ringsjöstrand och Fulltofta naturreservat.

Inteckningar

Det finns pantbrev uttagna om sammanlagt 41 000 kr

Dokument & bilagor

Kartor över fastigheten

Kontakta oss

Liknande fastigheter