Lantbruk

Gård i Lunnarp, 15 ha

Utgångspris

8 100 000 kr

Försäljningssätt

Öppen budgivning

Anmäl intresse

Snabbfakta

Totalareal
14,9 ha
Tomtområde
14,9 ha
Boyta
116 kvm

Fastighetsbeteckning och adress

Fastighetsbeteckning

LUND LUNNARP 5:23

Adress

Lunnarp 261 24794 Dalby

Om fastigheten

Mindre gård på sydskånska slätten strax utanför Dalby, med närhet till både Lund och Malmö. Gården är fritt och vackert belägen i det öppna jordbrukslandskapet. Väl samlad areal om ca 14,9 ha som består av ett sammanhängande rektangulärt skifte, hela arealen utgör åkermark förutom tomtmarken för byggnaderna. Klassisk Skånelänga som bostad och ekonomibyggnader med möjligheter.

Hitta hit

Bilder

Visa alla bilder

Fakta

Byggnader

Mangårdsbyggnad

Mangårdsbyggnad bestående av klassisk "Skånelänga" med trädgård mot vägen. Byggnaden är uppförd 1909 med boarea om 116 kvm samt biarea om 80 kvm enligt taxeringsuppgifter.

Planlösning entréplan: Köksentré med klinkergolv och trappa till övervåning. I anslutning till köksentrén finns badrum med kakel på väggar och klinkers på golv. I badrummet finns duschplats, tvättställ, wc samt tvättmaskin. Kök med skåpsluckor av bok samt mindre matplats. I köket finns kylskåp (-17), frysskåp (-17) samt spis och fläkt, laminatgolv. TV-rum med textilmatta på golv.Sällskapsrum i vinkel med parkettgolv och öppen spis (Den öppna spisen har enligt uppgift ej brukats varför en ny ägare måste räkna med att genomföra en kontroll innan eldning). Huvudentré med klinkergolv och garderob. Sal med parkettgolv.

Övervåning med ett inrett rum med garderob, för övrigt består övervåningen av oisolerat vindsutrymme med trägolv.

Under mindre del av byggnaden finns källare med ingång från utvändig källartrapp. I källaren finns vattenpump med hydrofor och vattenfilter samt värmepump för "jordvärme".

Mangårdsbyggnaden har murad stomme och yttertak av eternit, grundläggning troligtvis av torpargrund till en del, betongplatta till en del samt mindre källare. Eget vatten samt avlopp till trekammarbrunn. Fönster av tvåglas.
Vid kontrollmätning uppskattades boarean till ca 22,9 x 4,9 m = 112 kvm på entréplanet. Är boarean av vikt för köparen uppmanas köparen att genomföra en kontrollmätning.

Ledning för fiber är indragen i bostaden med montering av fiberdosa. Enligt uppgift från IP-only är fibern inte inblåst samt anslutningsavgiften är inte erlagd. Avtal upprättades med tidigare ägare och skulle kunna övertagas av ny ägare enligt IP-only, anslutningsavgiften är enligt avtalet 19 900 kr.

Stall- och logbyggnad

Stall- och logbyggnad i T-form, stomme av tegel/trä med yttertak av eternit. Logdel med öppet upp i nock med byggnadsarea om ca 180 kvm samt stalldel i olika avdelningar med äldre inredning för grisar, area stalldel ca 250 kvm.

Stall- och förrådsbyggnad

Friliggande stall- och förrådsbyggnad med fasad av tegel samt yttertak av eternit. I byggnaden finns grisstall med äldre inredning, foderrum med trappa till loft, garage samt brygghus och drängkammare. Byggnadsarea ca 35 x 7,5 m = 260 kvm

Garagebyggnad

Friliggande garagebyggnad med murad stomme och yttertak av plåt. Byggnadsarea ca 7,5 x 7,5 m = ca 56 kvm

Vagnslider

Friligande förrådsbyggnad/utestall/vagnslider med tre väggar, eternittak.

Åkermark

Fastighetens åkermark består av en väl sammanhängande enhet gränsande mot allmän väg i norr. Total areal enligt utdrag från fastighetsregistret är 14,91 ha. Hela arealen utgör åkermark förutom tomtmark till befintligt byggnadsbestånd. Jordklass 9 enligt Länsstyrelsens planeringsunderlag.

Arrende/nyttjanderätter

Åkermarken är utarrenderad i sin helhet med 5-årigt arrendeavtal. Innevarande arrendeperiod är påbörjad 2018-03-14 och löper därmed till och med 2023-03-13. Enligt arrendeavtalet avlämnas marken höstplöjd. Arrendeavgiften erläggs i förskott med 50 % den 14/3 och resterande 50 % den 1/10.

Stödrätter

Stödrätter för arealen 14,70 ha är överförda som ägda till arrendatorn såsom brukare av marken. Vid arrendets upphörande ska stödrätterna återlämnas till jordägaren.

Övrigt

Vid överlåtelse av fastigheten kommer det att i köpekontraktet att infogas in en klausul där säljaren friskriver sig från ansvar för fel eller brister i fastigheten.

Inteckningar

Det finns pantbrev uttagna om sammanlagt 160 000 kr

Dokument & bilagor

Kontakta oss

Liknande fastigheter