Lantbruk

Gård med 4 ha åkermark

Högstbjudande

1 490 000 kr

Försäljningssätt

Bud senast mån 25 Nov, kl 09:00

Visning

  • Mark kan undersökas på egen hand, dock skall hänsyn visas till grannar, djur, ev pågående jakt och liknande.

Anmäl intresse

Snabbfakta

Totalareal
4,0 ha
Åkermark
4,0 ha
Småhusmark lantbruk
0,0 ha
Boyta
120 kvm

Fastighetsbeteckning och adress

Fastighetsbeteckning

Kristianstad Everöd 38:5, 38:7 samt 38:11

Adress

Lyngbyvägen 126-26 29772 Everöd

Om fastigheten

Bäddat bland böljande åkerfält och vackra lövskogar ligger gården Almhem med ca 4 ha åkermark. 3 minuters bilfärd till Everöd där det finns bekvämligheter såsom skola, matbutik, bensinstation och pizzeria. Med bil har du 18 minuter till Åhus och 20 till centrala Kristianstad. Bostadshus med 2-3 sovrum. På gården finns flera ekonomibyggnader med plats för mindre djurhållning för den som önskar. En fastighet med möjligheter och utrymme på attraktivt läge!

Bilder

Visa alla bilder

Planritningar

Planlösning entréplan
Planlösning övre plan

Fakta

Byggnader

Bostadshus

Bostadsbyggnad i 1,5-plan uppförd med stomme av trä under tak av tegel och fasad av panel samt 3-glasfönster. Enskilt vatten via borrad brunn (ca 40 m) och enskilt avlopp via trekammarbrunn (ej godkänd, saknas infiltration). Uppvärmning via direktverkande el samt kamin. Taxerad boarea om 120 kvm. Entréplan innehållande groventré, kök, vardagsrum med finentré, sovrum, badrum samt hall. Ovanvåning innehållande hall och två sovrum. Delvis källare innehållande varmvattenberedare och hydrofon. Bostaden är i behov av renovering.

På tomten finns förutom bostadshuset ett inglasat uterum från 1970-talet.

Brygghus

Byggnad rest under tak av plåt och fasad av träpanel samt plåt. Innehållande brygghus med tvättstuga, äldre ankstall, förråd med loft.

Ladugård

Ladugård rest under tak och av eternit och fasad av betong samt träpanel. Del av byggnaden är riven och kvar finns äldre stall.

Garage

Byggnad rest under tak av plåt och fasad av träpanel innehållande verkstad, hönshus på baksidan, två portar för bilar samt två carportar varav en för traktor.

Åkermark

Areal enligt uppmätning på fastighetskartan om ca 4 ha. Bevattningsmöjligheter via borrad brunn på tomten. Vattendom saknas. Ett skifte förfogar över en vattenhydrant. Övriga skiften bevattnas via aliminiumrör.

Jakt

Jakträtten är inte upplåten och tillfaller köparen på tillträdesdagen.

Energideklaration

Energideklaration är ej utförd. Säljaren kommer i köpekontraktet ta med en klausul som avtalar bort rätten att upprätta en energideklaration på säljarens bekostnad.

Besiktning och undersökningsplikt

Den slutgiltiga köparen har enligt jordabalken ett långtgående ansvar att undersöka fastigheten och förvissa sig om dess skick, gränser och areal före köpet. Köparen ges därför möjlighet till att på egen hand eller genom konsult före köpet undersöka fastigheten och därigenom skaffa sig kännedom om det skick i vari den befinner sig.

Säljaren och dess representant friskriver sig ansvar för eventuella avvikelser för de uppgifter som lämnats i objektsbeskrivning mm. Syftet med uppgifterna är endast att underlätta köparens besiktning av fastigheten och ge spekulanter en grov uppfattning om fastigheten. Den som tänker köpa fastigheten måste ovillkorligen själv hämta in uppgifter om fastigheten, som han kan grunda sitt köpbeslut på.

Driftskostnader

El (inkl uppvärmning): 31 438 kr
Renhållning: 1 412 kr
Tanktömning: 3 850 kr
Försäkring: 3 420 kr
Summa: 40 120 kr/år
Personer i hushållet: 1

Övrigt

Nuvarande fastighetsägare har utfört egensotning av kamin. Nästa fastighetsägare måste utföra en brandskyddskontroll innan användning och vill man utföra sotning själv ska detta ansökas om hos Räddningstjänsten Kristianstad.

Inteckningar

Det finns pantbrev uttagna om sammanlagt 450 000 kr

Dokument & bilagor

Kartor över fastigheten

Övrigt

Kontakta oss

Liknande fastigheter