Lantbruk

Gård med möjligheter på Österlen

Högstbjudande

2 600 000 kr

Försäljningssätt

Öppen budgivning

Anmäl intresse

Snabbfakta

Totalareal
0,4 ha
Tomtområde
0,4 ha
Antal rum
8 st

Fastighetsbeteckning och adress

Fastighetsbeteckning

Ystad Svenstorp 3:1 del av

Adress

Fårarpsvägen 185 27173 Köpingebro

Om fastigheten

Körandes norr ut från Österlens vita sandstränder genom det öppna och böljande landskapet når man till slut byn Fårarp och denna gedigna gård. Det för trakten typiska fyrlängade gårdscentrat bjuder på väl tilltagna ytor, med bostadslänga på över 230 kvm och flera stora öppna gårdslängor där idéer och möjligheter kan bli till verklighet. Trädgård i norr och skyddad innergård där våren kommer fort.

Hitta hit

Bilder

Visa alla bilder

Fakta

Byggnader

Boningshus

Stort boningshus i stil med de traditionella gamla skånelängorna, uppfört 1936 och med en boarea på 234 kvm. med en biarea på 36 kvm.

Genom mittenentrén kommer man in i hallen med en stor garderob. Från hallen kommer man direkt in husets mittpunkt, köket. Köket har väl tilltagna ytor och bjuder på härligt ljusinsläpp och utsikt över både innergården i söder och trädgården i norr. Från köket tar man sig sedan vidare in till en avlång korridor där man har ytterdörr i söder till innergården samt ut i trädgården i norr. Från korridoren kommer man i norr in i ett av husets sovrum med fönster mot trädgården och stora garderober. Från korridoren i söder når man ett mellanrum och husets stora allrum längst i öster. Det är ett gediget allrum med öppen planlösning och behagligt ljusinsläpp från både norr och söder. Tillbaka till köket och vidare mot nästa allrum bjuds det även där på mycket ljusinsläpp från trädgården i norr. Här når man också ett av husets badrum, med både dusch och WC. Från allrummet når man även två av husets sovrum, båda med fönster i söder. Vidare i väster från allrumet når man ytterligare ett sovrum med fönster i norr, samt ett tvättrum som även har dusch och grovingången med ytterdörr mot innergården.

Uppvärmning via jordvärme, vattenburet system i hela bostaden. Kommunalt vatten och eget avlopp. Putsad fasad och stensockel. Yttertak av plåt.

Garage/Personalrum

Väster om boningshuset finns ett garage om ca. 62 kvm. Garaget har gjutet golv, gjutna väggar och yttertak av tegelpannor. Garaget har stor slagport i söder samt en mindre ingång via dörr i öster. Via dörren i öster når man både garaget i söder och peronalutrymmet i norr. Personalutrymmet består av WC samt ett fikarum. För personalutrymmet föreligger renoveringsbehov.

Garaget/Loge

Gårdscentrats östra byggnad, om ca. 160 kvm, består längst i norr av ett garage med slagport och i den södra delen av en loge. Byggnaden har gjutet golv, gjutna väggar och yttertak av plåt. Byggnaden har förutom slagporten även en större skjutport in mot innergården samt en mindre dörr med ingång mot innergården.

Stall

Gårdens gamla stall, om ca. 455 kvm, bjuder på många möjligheter. Stallet har ingång både från innergården

samt i söder mot baksidan. Byggnaden har gjutetgolv, gjutna väggar som är klädda i plåt samt yttertak av plåt.

Loge

Innergårdens västra byggnad är en loge med stilfull trästomme, om ca. 245 kvm. Logen har stomme av trä, gjutet golv samt väggar och yttertak av plåt. Logen har skjutport i öster och västerläge samt ingång via dörr i norr.

Maskinhall

Intill gårdscentrats västra loge ligger gårdens maskinhall, om ca. 245 kvm. Maskinhallen har stomme av stål, gjutet golv samt väggar och yttertak av plåt. Maskinhallen har stor vikport i väster samt dörr mot vagnsporten.

Vagnsport

Intill maskinhallen ligger gårdens vagnsport om ca. 120 kvm. Stomme bestående av plåt och trä samt väggar av plåt. Byggnaden har portar längs hela norrsidan.

Avstyckning och tillträde

Avstyckningen av fastigheten bedöms vara klar under sommaren 2019. Tillträde till fastigheten kommer att vara under hösten 2019.

Rättigheter och belastningar

Fastigheten är under pågående avstyckning, vilka rättigheter och belastningar som finns för fastigheten bestäms vid avslutad avstyckning.

Övrigt

​​AVSTYCKNING OCH TILLTRÄDE
Avstyckningen av fastigheten bedöms vara klar under sommaren 2019. Tillträde till fastigheten kommer att vara under hösten 2019.

FRISKRIVNING
Köparen av fastigheten är medveten om att det i köpekontraktet kommer att tas in en klausul där säljaren friskriver sig från ansvar för fel eller brister i fastigheten​

Dokument & bilagor

Kontakta oss

Liknande fastigheter