Lantbruk

Gård med skog i Håknäs!

Högstbjudande

1 300 000 kr

Försäljningssätt

Öppen budgivning

Visning

  • sön 20 okt, kl 13:00 - 14:00

    Läs villkor

    Allmän visning av byggnader

Anmäl intresse

Snabbfakta

Totalareal
35,8 ha
Skogsmark
31,6 ha
Skogsimpediment
1,3 ha
Åkermark
2,3 ha
Småhusmark lantbruk
0,5 ha
Väg och kraftledning
0,1 ha
Virkesförråd
1 648 m3sk
Boyta
145 kvm

Fastighetsbeteckning och adress

Fastighetsbeteckning

NORDMALING HÅKNÄS 13:1,18:1

Adress

Byvägen 29 91496 Håknäs

Om fastigheten

Fastigheter om ca 34 ha varav ca 32 ha är produktiv skogsmark i vackra Håknäs vid Öreälvens nedre del i Nordmalings kommun. Skogen har ett virkesförråd på ca 1650 m³sk med en god bonitet på 4,3 m³sk per ha och år. Fastigheten består av 6 skiften kring Håknäs by. Det totala virkesförrådet på fastigheten uppgår till ca 1650 m3sk enligt skogsbruksplan, varav 50 % tall, 23 % gran och 27 % lövskog. Fastigheten domineras av yngre skog, där mer än 90% är yngre än 40 år vilket innebär att fastigheten har en hög löpande tillväxt.

På fastigheten hör ett bostadshus med renoveringsbehov i fint läge, mitt i Håknäs. På gårdsplanen finns även ladugård och ett uthus i nära anslutning.
– Nära till all tänkbar service, ca 1 mil från Nordmaling och 4,5 mil till Umeå!
– Bli en byaman, fastigheten har mantal!

Gårdskarta

Bilder

Visa alla bilder

Fakta

Byggnader

- Äldre ladugård i mindre gott skick.
- Gammalt uthus i dåligt skick

Nedervåning:
Totalt 4 rum, hall och två badrum. Stort vardagsrum och kök. Köket har diskmaskin, spishäll och även spispanna. Under köket finns även en jordkällare och stort skafferi. Tvättstuga förberett för tvättmaskin, utrymmet rymmer även en bastu med tillhörande duschutrymme. Nedervåning rymmer tillbyggnad, troligen byggt på 70-talet.

Övervåning:
3 sovrum och hall. Två av sovrummen har tillhörande kattvind och det tredje sovrummet har egen balkong i norrläge.

Bostadshuset är uppvärmt med direktverkande el.
Plåttak i gott skick, i övrigt ett relativt stort reparationsbehov.

Driftskostnad ca 28 000 SEK/år vilket innefattar vatten och renhållning, bredband, elnät och elförbrukning.

Byggnadssätt

Bostadshus:

Nedervåning:
Totalt 4 rum, hall och två badrum. Stort vardagsrum och kök. Köket har diskmaskin, spishäll och även spispanna. Under köket finns även en jordkällare och stort skafferi. Tvättstuga förberett för tvättmaskin, utrymmet rymmer även en bastu med tillhörande duschutrymme. Nedervåning rymmer tillbyggnad, troligen byggt på 70-talet.

Övervåning:
3 sovrum och hall. Två av sovrummen har tillhörande vindsutrymmen och det tredje sovrummet har egen balkong i norrläge.

Bostadshuset är uppvärmt med direktverkande el. Kommunalt vatten och avlopp.
Relativt stort reparations/underhållsbehov.

Driftskostnad ca 30 000 SEK/år vilket innefattar vatten och renhållning, bredband, elnät och elförbrukning. 1 person. Delvis bedömda

Ekonomibyggnader:

Äldre ladugård i mindre gott skick.
Äldre uthus i mindre gott skick

Skogsuppgifter

Håknäs 13:1, 18:1 är vackert belägen vid Öreälvens nedre del, och består av 6 skiften kring Håknäs by. Skogsbruksplanen är upprättad 2018 av Norra Skogsägarna. Den totala arealen uppgår till ca 36 ha, varav ca 32 ha produktiv skogsmark enligt skogsbruksplan. Det totala virkesförrådet på fastigheten uppgår till ca 1650 m3sk, varav 50 % tall, 23 % gran och 27 % lövskog. Medelboniteten är 4,2 m3sk/ha/år. Fastigheten domineras av yngre skog, där mer än 90% är yngre än 40 år vilket innebär att fastigheten har en hög löpande tillväxt.

Köparen är väl medveten om att uppgifterna från skogsbruksplanen i objektbeskrivningen är framtagna enligt för skogsbruksplanläggning gängse metod och är endast ungefärliga. Det kan förekomma avvikelser både uppåt och nedåt. Avvikelserna gäller både enskilda bestånd och summan av dessa. Det kan således inte av köparen uppfattas som någon garanti att uppgifterna korrekt återger fastighetens egenskaper.
Köparen har själv tagit ställning till aktuellt virkesförråd, beståndsarealer och åtgärdsbehov i skogen.

Köparen är medveten om att areal enligt skogsbruksplanen ej överensstämmer med taxerad areal.

Skogsvård

Fastigheten består till drygt 22% kalmark, vilket innebär att det kan finnas behov av hjälpplantering eller återväxtkontroll. Utöver detta består fastigheten till 36% av röjningsskog i huggningsklasserna R1 och R2 vilket medför ett röjningsbehov inom planperioden.

Skogsvårdslagen

Det åligger köparen att överta ansvaret för samtliga lagstadgade åtgärder som finns på fastigheten per kontraktsdagen / tillträdesdagen.

Fastighetsgränser

Fastighetens gränser kan vara bristfälligt uppmarkerade. Säljaren svarar ej för ytterligare uppmarkering av dessa.

Jakt

Jakt enl LST Håknäs VVO Järnnäshalvöns Älgskötselområde.

Forn- och kulturlämningar

På fastigheten finns inga registrerade forn- eller kulturlämningar (Källa: Lantmäteriet via SeSverige).

Naturvärden

På fastigheten finns inga naturvärden, på skifte 1 finns däremot ett sumpskogsstråk (Källa: Lantmäteriet via SeSverige).

Välkommen ut i skogen!

Gå på virtuell visning med LRF Konsults Gårdskarta. Inspektera ägorna från soffan eller på plats. GPS-funktionen i din telefon eller surfplatta hjälper dig hitta rätt.
Nu kan den som är intresserad av en fastighet till salu, inte bara ta del av bilder, beskrivningar och bilagor, utan även promenera runt på fastigheten och inspektera sina potentiella ägor, från soffan eller på plats på fastigheten. Med hjälp av GPS får du hela tiden information om vart du är. Dessutom kan du klicka på kartbilden och få information från skogsbruksplanen om virkesvolym etc. Råkar du kliva över till grannfastigheten upptäcker du det snabbt och kan gå tillbaka igen.
I Gårdskartan finns Googles kartor och satellitbilder som bakgrundskartor till kartvyn som visar fastighetens utbredning och indelning i olika avdelningar. Man väljer lätt om man vill se fastigheten med kartbild eller satellit, med ägoslagsfärgerna tända eller genomskinliga.

Besiktning och undersökningsplikt

Köparen är väl medveten om att uppgifterna från skogsbruksplanen i objektbeskrivningen är framtagna enligt för skogsbruksplanläggning gängse metod och är endast ungefärliga. Det kan förekomma avvikelser både uppåt och nedåt. Avvikelserna gäller både enskilda bestånd och summan av dessa. Det kan således inte av Köparen uppfattas som någon garanti att uppgifterna korrekt återger fastighetens egenskaper.
Köparen av fastigheten är medveten om att det i köpekontraktet kommer att tas in en skrivelse där det betonas att de i fastighetsbeskrivningen lämnade uppgifterna är ungefärliga.

Informationen i fastighetsbeskrivning är baserad på ägarens uppgifter samt annat tillgängligt offentligt material. För felaktigheter i detta material ansvaras ej. För händelse som inte kunnat förutses eller påverkas och som ändrar givna förutsättningar ansvaras ej. LRF Konsult förbehåller sig rätten att ändra fastighetsbeskrivningen, dess omfattning eller förutsättningar i den mån det anses erforderligt, utan särskilt meddelande. LRF Konsult ägnar sig åt, vad man enligt fastighetsmäklarlagen kallar, sidoverksamhet och förmedlar annonserbjudande till Hemnet Service HSN AB. Fast ersättning lämnas indirekt med 300 - 800 kr.

Friskrivning

Fastigheterna kommer att säljas med en friskrivningsklausul gällande fel i fastighet.

Inteckningar

Det finns pantbrev uttagna om sammanlagt 265 000 kr

Dokument & bilagor

Kontakta oss

Liknande fastigheter