Lantbruk

Gård med skog i Sunnansjö!

Utgångspris

5 400 000 kr

Försäljningssätt

Intresseanmälan senast ons 20 Nov

Anmäl intresse

Snabbfakta

Totalareal
134,3 ha
Skogsmark
108,7 ha
Skogsimpediment
13,1 ha
Åkermark
9,0 ha
Småhusmark lantbruk
3,5 ha
Virkesförråd
12 729 m3sk
Boyta
102 kvm

Fastighetsbeteckning och adress

Fastighetsbeteckning

NORDMALING SUNNANSJÖ 14:1

Adress

Sunnansjö 26 91491 Nordmaling

Om fastigheten

Invid den vackra Sunnansjön finner du gården Sunnansjö 14:1 med vacker vy över landskapet. Gårdscentrat består av ett bostadshus byggt på slutet av 50-talet på ca 100 kvm. Nedervåningen rymmer 2 rum samt kök, hall och badrum. På övervåningen finner du ett sovrum, ett fd. kök och en toalett. På den stora gårdsplanen finner du en vacker ladugård med generösa förvaringsutrymmen, garage/förråd och en bagarstuga.

Till fastigheten hör skog fördelat på tre skiften.
– Ca 109 ha produktiv skogsmark med en medelbonitet på 4,0 m³sk per ha och år på en total landareal av ca 134 ha enligt skogsbruksplan.
– Virkesförråd på ca 12 700 m³sk med en tyngdpunkt på skog i huggningsklass G1 och S2.
– Ca 54% tall, 42% gran och 4% löv.
– Välskött skog
– Vägar i gott skick

Gårdskarta

Bilder

Visa alla bilder

Fakta

Byggnader

Ekonomibyggnader

Bostadshus

Nybyggnadsår 1957 med en taxerad boarea på 102 kvm på två plan och källare. Bostadshuset är i bruksskick, men visst underhållsarbete föreligger.
Vatten i djupborrad brunn gemensamt med granne. Borrad 2018.

Byggnadssätt

Vackert beläget brukningscentrum på huvudskiftet, omgivet av inägomark och med utsikt över Sunnansjön. Bostadshuset är byggt i slutet av 50-talet. På tomten finns tillhörande ekonomibyggnader i form av en vacker ladugård med hölada, ett förråd och en äldre bagarstuga med vidbyggt garage.

Skogsuppgifter

Skogsbeskrivningen är uppdaterad 2019-10-10 i fält av Roger Larsson, LRF Konsult Umeå. Fastigheten har enligt skogsbeskrivningen en areal på ca 134 ha varav ca 109 ha är produktiv skogsmark med ett beräknat virkesförråd om ca 12 700 m³sk. Skogen är till arealen jämnt fördelad på skog i åldern 5 till 120 år. Tyngdpunkten ligger på skog i huggningsklasserna G1 och S2 .Fastigheten är talldominerad till 54%, följt av 42% gran och 4% löv. Medelboniteten på fastigheten är beräknad till 4,0 m³sk per ha och år. Fastigheten är belägen nära Nordmaling och har god tillgänglighet via vägar i gott skick.

Köparen är väl medveten om att uppgifterna från skogsbruksplanen i objektbeskrivningen är framtagna enligt för skogsbruksplanläggning gängse metod och är endast ungefärliga. Det kan förekomma avvikelser både uppåt och nedåt. Avvikelserna gäller både enskilda bestånd och summan av dessa. Det kan således inte av köparen uppfattas som någon garanti att uppgifterna korrekt återger fastighetens egenskaper.
Köparen har själv tagit ställning till aktuellt virkesförråd, beståndsarealer och åtgärdsbehov i skogen.

Köparen är medveten om att areal enligt skogsbruksplanen ej överensstämmer med taxerad areal.

Skogsvård

På fastigheten har ca 8 ha behov av röjning. På de ca 5 ha skog i huggningsklass K2 bör återväxtkontroll genomföras inom de närmsta 2 åren för att försäkra sig om lyckade föryngringar.

Skogsvårdslagen

Det åligger köparen att överta ansvaret för samtliga lagstadgade åtgärder som finns på fastigheten per kontraktsdagen / tillträdesdagen.

Fastighetsgränser

Fastighetens gränser kan vara bristfälligt uppmarkerade. Säljaren svarar ej för ytterligare uppmarkering av dessa.

Forn- och kulturlämningar

På fastigheten finns inga registrerade forn- eller kulturlämningar (Källa: Lantmäteriet via SeSverige).

Naturvärden

På fastigheten finns inga registrerade naturvärden (Källa: Lantmäteriet via SeSverige). På skifte ett och två finns områden av sumpskogskaraktär (Källa: Skogsstyrelsen via Skogens pärlor)

Skattetal

Mantal 1/12.

Jakt

Jakt enligt lst i Sunnansjö VVO, 2109 ha.

Välkommen ut i skogen!

Gå på virtuell visning med LRF Konsults Gårdskarta. Inspektera ägorna från soffan eller på plats. GPS-funktionen i din telefon eller surfplatta hjälper dig hitta rätt.
Nu kan den som är intresserad av en fastighet till salu, inte bara ta del av bilder, beskrivningar och bilagor, utan även promenera runt på fastigheten och inspektera sina potentiella ägor, från soffan eller på plats på fastigheten. Med hjälp av GPS får du hela tiden information om vart du är. Dessutom kan du klicka på kartbilden och få information från skogsbruksplanen om virkesvolym etc. Råkar du kliva över till grannfastigheten upptäcker du det snabbt och kan gå tillbaka igen.
I Gårdskartan finns Googles kartor och satellitbilder som bakgrundskartor till kartvyn som visar fastighetens utbredning och indelning i olika avdelningar. Man väljer lätt om man vill se fastigheten med kartbild eller satellit, med ägoslagsfärgerna tända eller genomskinliga.

Inteckningar

Det finns pantbrev uttagna om sammanlagt 25 000 kr

Dokument & bilagor

Kontakta oss

Liknande fastigheter