Lantbruk

Gård om ca 21 ha med unikt bostadshus

Högstbjudande

7 500 000 kr

Försäljningssätt

Bud senast tor 10 okt

Visning

  • Kontakta mäklaren för en bokad visning. Lånelöfte hos banken ska vara klart innan visning bokas. Välkommen att höra av dig!

Anmäl intresse

Snabbfakta

Totalareal
21,5 ha
Skogsmark
8,2 ha
Inägomark
10,6 ha
Vatten
1,1 ha
Övrigmark
1,2 ha
Väg och kraftledning
0,4 ha
Virkesförråd
1 607 m3sk
Boyta
482 kvm

Fastighetsbeteckning och adress

Fastighetsbeteckning

HÄSSLEHOLM SJUNKARÖD 1:4, 1:5, 1:27, ROMMESTORP 3:6 samt 3:15

Adress

Sjunkaröd 1400 28890 Vinslöv

Om fastigheten

Naturskönt belägen gård om ca 21 ha i Sjunkaröd med ett unikt bostadshus som för tankarna till de Österrikiska alperna. Den här gården erbjuder de bästa förutsättningarna för att driva sitt företag hemifrån med den påkostade hallen som idag används av ett entreprenadföretag. Man kanske också skulle kunna omvandla hela gården till sin företagsverksamhet och använda det unika huset som ett representativt kontor. De vackra omgivningarna med ädellövskog och flertalet viltdammar erbjuder härlig rekreation från balkong och uteplats. Här finns också goda jaktmöjligheter för den som är intresserad.

Hitta hit

Gårdskarta

Bilder

Visa alla bilder

Planritningar

Fakta

Byggnader

Bostad

Unikt bostadshuset som är byggt 2010 i en ekbacke. Gedigen stomme med gjutet valv. Betongväggar som utvändigt klätts med träpanel. Treglasfönster och betongpannor på taket. Golvvärme i hela huset utom på loftet. Centraldammsugare. Det finns lister och andra mindre detaljer kvar att färdigställa i huset.
Djupborrat vatten, 42 m (2009). Trekammarbrunn med efterföljande infiltrationsbädd.
På baksidan av huset finns en pool om 6*8 m (som inte täckts av och använts sommaren 2019) samt utedusch som kopplas till vattenslang. Här finns också en stor balkong längs med husets hela gavel med en magnifik utsikt över betesmark och dammar. Härifrån har man god uppsikt över det vilda djurlivet. På våren kommer tranorna och här trivs också svanar, andra fåglar och vilda djur.

Sutterängplanet fördelar sig på en groventré med trapp som leder upp till bottenplanet. Två rum, där ett används som sovrum och ett som kombinerat gym och kontor. Gymutrustningen och de två vapenskåpen ingår i försäljningen. En temporär vägg har satts upp i det ena rummet som ger en sovalkov. Rummen har balkongdörrar som leder ut till poolen och trädgården på baksidan av huset. Här finns också ett helkaklat badrum med toalett, tvättställ och dusch. En tvättstuga med tvättmaskin, torktumlare, vask och flertalet garderober och till sist ett teknikrum med jordvärmepump från Nibe, centraldammsugaren samt extra kyl/frys.

Bottenplanets entré återfinns på den västra långsidan, här ligger lättskött klinkergolv och det finns plats att hänga av sig ytterkläder. Vidare finns ett helkaklat badrum med duschkabin, vägghängd toalett, dubbla tvättställ samt ett litet rum intill som är förberett som WC men inte inrett och används som förråd. Två sovrum med portabel vägg mellan som just nu delvis är öppnad då det ena sovrummet använts som en walk-in-closet. Ett av sovrummen har altandörr som leder ut på balkongen på baksidan av huset. Spektakulärt vardagsrum och kök i öppen planlösning med öppet hela väggen upp i nock. Väggarna är ljust putsade och i taket lyser spottar upp. Dubbla altandörrar leder ut på den stora balkongen på baksidan av huset. Köket har luckor av ek, gasspis i hörn med kolfilterfläkt, elektrisk ugn, side-by-side kyl och frys med ismaskin och vatten, diskmaskin, diskbänk framför fönster samt en extra ho i köksön.

Det mysiga loftplanet återfinns ovanpå sovrum och badrum och har utgång till balkong på husets framsida.

Hall/verkstad

Hall byggd 2018 om ca 288 kvm (24*12 m). 6 m till nock och 5 m där vägg övergår i tak. Dubbla portar på ena gaveln med en porthöjd om 4,5 m. Klass 1, brandklassad. Gjuten platta försedd med vatten- och fettavskiljare, väggar och tak av sandwichelement. Hallen är isolerad och värms upp med hjälp av en luft/luft-värmepump.

Ladugård, loge, garage, carport

Äldre byggnad som tidigare använts som sädesmagasin, loge, garage, lada och ladugård. Idag finns 2 boxar och en lösdrift i den gamla ladugården. Väggarna är teglade, delvis murade och av trä. Tak av plåt. Vidbyggd carport i samma stil som huset som rymmer 2 bilar. Det finns även en lekstuga som gjorts om för höns.

Ursprungligt bostadshus

Det ursprungliga bostadshuset på gården från 1700-talet finns kvar och används idag som förråd. Huset är en röd länga med träpanel och betongtak.

Skogsuppgifter

På fastigheten finns en skogsbruksplan upprättad 2019-08-22 av Victor Nordell, LRF Konsult. Enligt skogsbruksplanen omfattar den produktiva skogsmarken 8,2 ha med ett uppskattat virkesförråd om 1 607 m3sk vilket ger ett medeltal om 196 m3sk/ha. Under planperioden uppgår avverkningsförslagen till 979 m³sk. Trädslagsfördelningen är 62 % bok, 23 % ek, 6 % löv, 5 % björk, 4 % tall, <1 % övrigt ädellöv och <1 % klibbal. Medelboniteten är beräknad till 6,5 m3sk/ha/år och den årliga tillväxten är uppskattad till ca 47 m³sk.

Fastighetsgränser

Fastighetens gränser kan vara bristfälligt uppmarkerade. Säljaren svarar ej för ytterligare uppmarkering av dessa.

Jakt

Jakträtten är inte upplåten utan övergår till köparen på tillträdesdagen. Fastigheten har tidigare erbjudit jakt på vildsvin, rådjur och älgkalv.

Inägomark

Betesmark om 10,6 ha med flertalet viltvatten/dammar.

Vatten

På betesmarken finns flertalet grävda dammar/viltvatten som utgör en total areal om ca 1,1 ha. I den södra och största dammen har ädelfisk och kräftor planterats in.

Driftskostnader

Nuvarande ägares driftskostnader 2018 fördelas på uppvärmning (inkl. uppvärmning av maskinhall) samt hushållsel 26 821 kWh (ca 48 000 kr), försäkring 16 327 kr, avlopp (slamtömning) 1 835 kr, renhållning 5 465 kr.

Energideklaration

Energideklaration är ej utförd. Säljaren kommer i köpekontraktet ta med en klausul som avtalar bort rätten att upprätta en energideklaration på säljarens bekostnad. Kontrollera om det finns hos Boverket!

Friskrivning

Köparen av fastigheten är medveten om att det i köpekontraktet kommer att tas in en klausul där säljaren friskriver sig från ansvar för fel eller brister i fastigheten.

Besiktning och undersökningsplikt

Den slutgiltiga köparen har enligt jordabalken ett långtgående ansvar att undersöka fastigheten och förvissa sig om dess skick, gränser och areal före köpet. Köparen ges därför möjlighet till att på egen hand eller genom konsult före köpet undersöka fastigheten och därigenom skaffa sig kännedom om det skick vari den befinner sig.

Säljaren och dess representant friskriver sig ansvar för eventuella avvikelser för de uppgifter som lämnats i objektsbeskrivning mm. Syftet med uppgifterna är endast att underlätta köparens besiktning av fastigheten och ge spekulanter en grov uppfattning om fastigheten. Den som tänker köpa fastigheten måste ovillkorligen själv hämta in uppgifter om fastigheten, som han kan grunda sitt köpbeslut på.

Köparen är väl medveten om att uppgifterna från skogsbruksplanen i objektbeskrivningen är framtagna enligt för skogsbruksplanläggning gängse metod och är endast ungefärliga. Det kan förekomma avvikelser både uppåt och nedåt. Avvikelserna gäller både enskilda bestånd och summan av dessa. Det kan således inte av Köparen uppfattas som någon garanti att uppgifterna korrekt återger fastighetens egenskaper.

Skog och mark kan undersökas på egen hand, dock skall hänsyn visas till grannar, djur, ev pågående jakt och liknande.

Inteckningar

Det finns pantbrev uttagna om sammanlagt 4 788 000 kr

Dokument & bilagor

Kontakta oss

Liknande fastigheter