Lantbruk

Gård på landet 14 ha

Högstbjudande

2 700 000 kr

Försäljningssätt

Intresseanmälan senast fre 6 sep

Anmäl intresse

Snabbfakta

Totalareal
13,3 ha
Tomtområde
13,3 ha
Virkesförråd
1 043 m3sk
Boyta
80 kvm

Fastighetsbeteckning och adress

Fastighetsbeteckning

LINDESBERG BOÄNGEN 1:10 och 4:1

Adress

Boängen 119 71893 Frövi

Om fastigheten

Boängen är en vacker och väl arronderad gård belägen endast 30 min bilfärd från Örebro centrum.

Arealen fördelar sig på totalt 14,1 hektar varav produktiv skogsmark 7,3 ha och 6,8 ha hektar åker/bete. Ett skifte.
Enskilt läge.

Bygden är vackert omväxlande med kuperade betes- och skogsmarker

På gården finns stall och maskinverkstad.

Tack vare kombinationen av inägomarker och skog skapas en härlig miljö med goda förutsättningar för boende, jakt och småskaligt jordbruk

Hitta hit

Bilder

Visa alla bilder

Fakta

Byggnader

Ekonomibyggnad

Ekonomibyggnad

Bostadshus

Allmänt

Rymlig huvudbyggnad 4 rum och kök som erbjuder ett trevligt boende. Marken är väl samlad runt gården. Ändamålsenliga ekonomibyggnation i bruksskick. Fastighetens beskaffenhet och fina geografiska läge inbjuder till många olika verksamheter och kombinationsmöjligheter för egenföretagaren, såsom , köttdjur, hästhållning, verkstad.

Tack vare kombinationen av inägomarker och skog skapas en härlig miljö med goda förutsättningar

Frövi

I Frövi finns affär, vårdcentral, skolor och goda tågförbindelser. Pendeltåget till Örebro tar ca 15 min.

Bostadshus

Huset renoverades 2007 , alla rum förutom utbyggnad och badrum, fick platta på mark, med vattenburen golvvärme. Utbyggnaden genomfördes 2008, en rymlig hall , klinker med vattenburen värme, samt en trapp till övervåningen, samt att det blev en rymlig möblerbar hall på övervåningen.

NV innehåller en stor rymlig hall med gott om förvaringsutrymmen , rakt fram kommer man till vardagsrummet med en vacker bergslagskamin, (besiktad och i bruk) , i fil med vardagsrummet ligger kontoret . I kontoret finner man husets andra bergslagskamin, den kaminen måste iordningställas innan den tas i bruk, eldningsförbud. Ett stort rymligt vitt kök, nyligen renoverat 2017, alla vitvaror från samma år 2017 . Köket har en vedspis med en fantastisk murad spiskåpa, vit kakel , Köket har utgång till ett fantastisk läge för ett stort trädäck med kvällssol.

Badrum, nersänkt renoverades 2010 av Lindesbergs Bygg, Dusch, wc/handfat

Alla rum i nedervåningen har renoverats, vinylgolv, tapeter mm 2017

ÖV innehåller en möblerbar hall, samt två sovrum . Övervåningen har snedtak till stor del. Man renoverade övervåningen 2017 ,tapeter, laminatgolv mm .

Fönster 3-glas, taket renoverade när man gjorde utbyggnaden -08, råspont, takpapp, läckt, samt betongpannor byttes 2008.

Huset målades 2009.

Uppvärmning Jordvärme samt, vedspis och bergslagskamin.
Eget vatten , borrad brunn med hydrofon -15, vatten prov taget i augusti, kontakta mäklarens för provsvar.

Säljaren kommer att anlägga en ny avloppsanläggning med filtration under hösten-2019. Man kommer att anlägga avlopp med filtration som överlämnas godkänd.

AMP 25 KWH

Lilla huset

Timrad byggnad innehållande tvättstuga, pannrum, loft, förråd och hundhus Tvättstugan/pannrum blev renoverat 2007. Tvättmaskin-2017. Jordvärmepump, Nibe -07, samt ack tank. det är en grävd kulvert in till bostadshuset , inkommande vatten , hydrofon. Yttermått 10,5 m x 5,2 m

Verkstad

Verkstad/förråd som är isolerad, 2 stora portar, övervåning där man påbörjat omklädningsrum. Takhöjd 4,2 m , yttermått 23,2 x 8,6 m . Garaget är förberett för golvvärme , man har dragit alla slangar i betonggolvet för att installera vattenburen golvvärme.

Ladugård

Fd ladugård/loge som innehåller idag tre stallboxar, plåttak Yttermått 25 x 7,5 m. Sommarvatten

Stall

Stall med två boxar, höjden är över 2,4 m.

Maskinlider

Plåttak, med grusbotten, plåttak, tre platser: Yttermått 14,5 x 6,5 m .

Jordkällare

Stensatt stor jordkällare 5,7 m x 4,0 m , tegeltak

Besiktning/ energideklaration

Huset kommer att besiktas den 12 augusti av OBM-gruppen , kontakta mäklaren för att få ta del av Besiktning och Energideklarationen,

Budgivning

Om fler parter än en person är intresserade av att köpa bostaden påbörjas en budgivning, om säljaren så önskar. Inför en budgivning kontaktar fastighetsmäklaren alla som anmält sitt intresse för den aktuella bostaden. Alla har rätt att få veta vilka förutsättningar som gäller och att få sakliga och korrekta uppgifter. Om säljaren har ställt upp specifika villkor för försäljningen, ska mäklaren informera spekulanterna om det.

För att få vara med i budgivningen ska du som budgivare ha klart med finansieringen av köpet, t.ex. genom bekräftat lånelöfte från en bank. Du bör också ha förberett för att kunna betala handpenningen i samband med att köpeavtalet undertecknas, vilket belopp normalt sett motsvarar tio procent av den totala köpesumman.

Budgivningen

Budgivningen sker muntligt, vanligtvis per telefon, och är öppen för den som deltar i budgivningen vad gäller senaste bud och antal budgivare. Är det fler än två parter som deltar i budgivningen skickar vi e-postmeddelanden och/eller sms med information om senaste bud. På så sätt informeras alla samtidigt och kan kontakta fastighetsmäklaren för att höja sitt bud om man så önskar. Har du som budgivare några önskemål, som är ett villkor för ditt bud, måste detta presenteras tillsammans med budet.

På webben kommer det synas att budgivning pågår.

En spekulant har inte rätt att få veta vilka de övriga budgivarna är eller vilka villkor som diskuterats med andra parter.
Mäklaren har ingen befogenhet att ge några löften till någon köpare utan ska göra klart för spekulanterna att det är säljaren som bestämmer..

Den slutlige köparen har alltid rätten, i samband med att köpeavtalet tecknas, få en skriftlig budhistorik över angivna bud med budgivarnas namn, kontaktuppgifter, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen kan således inte vara anonym utan accepterar därmed att ditt namn och dina kontaktuppgifter presenteras i budhistoriken.

Hör gärna av dig till oss om du har fler frågor om budgivningen.

Besiktning och undersökningsplikt

Köparen har enligt jordabalken ett långtgående ansvar att själv undersöka fastigheten och förvissa sig om fastighetens skick, gränser och areal före köpet.

Köparen ges därför möjlighet att på egen hand eller med konsult, före köpet besiktiga fastigheten och därigenom skaffa sig kännedom om det skick vari den befinner sig.

Uppgifter i detta fastighetsprospekt har enbart lämnats för att informera och underlätta köparens egen undersökning av fastigheten. För vidare information om undersökningsplikt m.m. se bilagt informationsblad.

Det åligger köparen att själv, eller med sakkunnig, kontrollera skogstillståndet inom fastigheten.

Köparen har undersökningsplikt avseende plan- och bygglovsbestämmelser samt eventuella vindkraftsetableringar i området.

Jakt

Jakten tillfaller köparen på tillträdesdagen.

Skogsuppgifter

Produktiv skogsmark 7,3 ha , trädslag tall 20 % , gran 57 % resten löv.

Fastighetsgränser

Fastighetens gränser kan vara bristfälligt upp markerade. Säljaren svarar ej för ytterligare upp markering av dessa.

Inägomark

Marken är väl samlad runt gårdsbilden, 6,1 ha stödrätter finns, köparen övertar stödrätterna för året 2020 vid tillträdet.

Stödrätter

Stödrätter finns , ca utbetalt 2018 , 11 250 kr

Tillträde

Tillträde enligt överenskommelse med säljaren

Städning

Bostadshus kommer att avflyttningsstädas och övriga byggnader grovstädas. Marken kommer att städas.

Visning

Skog och mark kan undersökas på egen hand, dock skall hänsyn visas till grannar, djur, ev pågående jakt och liknande. Visning av husen sker efter överenskommelse med mäklaren ring och boka tid.

Upplysning

UPPLYSNING OM SIDOVERKSAMHET
Ansvarig fastighetsmäklare förmedlar annonserbjudanden
från Hemnet Service HNS AB och erhåller för
denna sidoverksamhet en fast ersättning .

Inteckningar

Det finns pantbrev uttagna om sammanlagt 1 720 000 kr

Dokument & bilagor

Kontakta oss

Liknande fastigheter