Lantbruk

Gård söder om Harbo 47 ha

Högsta bud

4 900 000 kr

Högstbjudande: 4 900 000 kr

Visa bud

Försäljningssätt

Bud

Anmäl intresse

Snabbfakta

Totalareal
46,6 ha
Tomtområde
46,6 ha
Virkesförråd
1 510 m3sk
Boyta
264 kvm

Fastighetsbeteckning och adress

Fastighetsbeteckning

HEBY BJÖRKEN 1:14

Adress

Björken 111 74047 Harbo

Om fastigheten

I fint söderläge mot den svagt sluttande dalgången och de öppna markerna ligger Björken 1:14 om 47 ha jord & skog. Brukningscentrum omfattas av en gedigen mangårdsbyggnad med separat lägenhet, taxerad boyta om hela 264 kvm. Ursprungligen uppförd ca år 1880, tillbyggd i början av 2000-talet. Huset har under åren kontinuerligt renoverats med känsla för stil och kvalité på de använda materialen. Ekonomibyggnaderna utgörs av stall med 4 boxplatser, garage, magasin samt stor ladugårdsbyggnad med skulle.

Gårdskarta

Bilder

Visa alla bilder

Fakta

Byggnader

Mangårdsbyggnaden

En gedigen mangårdsbyggnad med en taxerad boyta om 264 kvm uppförd ca år 1880 och tillbyggd i början av 2000-talet. Huset har under åren kontinuerligt renoverats med känsla för stil och kvalité på de använda materialen. Stomme i timmer, betongtakpannor och kallmurad grund. Fasaden består av stående träpanel och huset har energieffektiva treglasfönster. Uppvärmningen sker med bergvärme som installerades år 2006. I salongen på nedervåningen finns även en spis med insats som ger fin värme under kalla vinterdagar. På nedervåningen finner vi en rymlig hall, trevliga sällskapsrum, bibliotek, kök, och en toalett/tvättstuga. På ovanvåningen finns ett tv-rum, tre sovrum och ett större badrum med bubbelbadkar och stilfullt marmorgolv. I anslutning till huset finns en pool som värms med solpaneler samt en matkällare. En soluppvärmd dusch finns på det rymliga pooldäcket. Till mangårdsbyggnaden finns en lägenhet om ca 35 kvm med separat ingång. Den lägenheten hyrs idag och varmhyran är då 4000 SEK i månaden.
Enskilt vatten från borrad brunn, filter för kalk, mangan och sand finns i stallbyggnaden. Skorstenstocken sotas regelbundet.
Huset omges om av en stor och vacker trädgård med ett mindre växthus samt en äldre träbyggnad som ej är i bruk.

Ladugård/loge

Träbyggnad om ca 430 kvm under tegeltak med skulle. Fram tills 1996 fanns nötkreatur i byggnaden men efter det har den använts som förråd. Invid byggnaden finns en plansilo.

Stallbyggnad

Byggnad om ca 300 kvm i trä med plåttak innehållande ett lösdriftstall, ett uppvärmt stall med fyra boxplatser, magasindel med gjutet golv, garage samt gårdens vattenanläggning. Stalldelen har delvis stomme av betonghålsten.

Jakt

Gårdens jakt är upplåten till det lokala jaktlaget Harbo Södra, upplåtelsen gäller jaktåret ut t.o.m. 2020-06-30.

Åker/betesmark

Gården domineras av den öppna inägomarken på bägge sidor den lilla dalgången i Björken. Åkermarken har tillfredsställande dränering och något sämre produktionsförmåga än genomsnittet enligt taxeringen, det är de mer mullartade jordarna på östra skiftet som ger sämre avkastning. Betesmarken har normal avkastning och kvalitet än genomsnittet. Fastighetsägaren brukar jorden själv, stödrätter finns och ingår i köpet.

Skogsuppgifter

Skogsuppgifterna är hämtade från skogsbruksplan ursprungligen upprättad 2004 med ändring av ägaren utförda åtgärder som avser en avverkning i bestånd 9 och 10 samt med stickprovsvisa kontroller utförda av mäklaren i samband med försäljningen.
Skogsbruket har bedrivits extensivt, det har inneburit att bestånden till stor del fått en olikåldrig struktur.
Köparen är väl medveten om att uppgifterna från skogsbruksplanen i objektbeskrivningen är framtagna enligt för skogsbruksplanläggning gängse metod och är endast ungefärliga. Det kan förekomma avvikelser både uppåt och nedåt. Avvikelserna gäller både enskilda bestånd och summan av dessa. Det kan således inte av Köparen uppfattas som någon garanti att uppgifterna korrekt återger fastighetens egenskaper.

Vägbeskrivning och omgivning

Från Uppsala tar ni väg 272, sväng höger vid skylt "Ön" efter ca 800 meter tag höger, gården ligger trax därefter på vänster sida.
I Harbo 5 km från gården finns skola årskurs 1-6 här finns också annan service såsom mataffär etc. Det är 37 km till Uppsala, busshållplats ligger direkt vid anslutningen till väg 272.

Inteckningar

Det finns pantbrev uttagna om sammanlagt 2 450 500 kr

Dokument & bilagor

Kontakta oss

Liknande fastigheter