Skogsfastighet

Gård Tyckjärv

Högstbjudande

500 000 kr

Försäljningssätt

Intresseanmälan senast tor 27 jun, kl 12:00

Visning

  • Kontakta mäklaren för visning.

Anmäl intresse

Snabbfakta

Totalareal
32,5 ha
Skogsmark
16,1 ha
Skogsimpediment
12,8 ha
Åkermark
3,0 ha
Småhusmark lantbruk
0,6 ha
Virkesförråd
1 889 m3sk

Fastighetsbeteckning och adress

Fastighetsbeteckning

ÖVERKALIX TYCKJÄRV 3:2

Adress

Tyckträsk 7 95692 Överkalix

Om fastigheten

42 km norr om Överkalix ligger denna skogsgård.
Något för den som vill ha något charmigt ställe att sköta om.
Fastigheten är belägen i Tyckjärv, mellan Vallsjärv och Jockfall. Nähet till Jockfall och ett fantastiskt fiske i Kalixälven.
Objektet omfattar ett skifte om 32,5 ha med gård, bostadsbyggnad och lämpliga byggnader för förråd.
Skogen omfattar 16,1 ha med ett virkesförråd om 1 889 m³sk, merparten av skogen är äldre än 90 år. Jakträtt medföljer.

Hitta hit

Bilder

Visa alla bilder

Fakta

Byggnader

Bostadsbyggnad

Charmigt hus i Tyckjärv. Bostadsbyggnaden är i två våningar med källare. Entréplan fördelar sig på hall, kök och vardagsrum. Övre plan fördelar sig på två rum, toalett samt två små sovalkover. Källaren har två rum, den inrymmer pannrum samt ett rum med pump och hydrofon.
Huset är ett Per-Albin hus från 1949. Plåttak, tvåglasfönster samt träpanel. Uppvärmning sker via Albin-panna, glykolfyllt system med element. Enskilt avlopp och egen brunn för vatten. Ägaren har kontinuerligt kollat dricksvattnet hittills med godkänt resultat.
På gården finns även förrådsbodar, bastu och en ladugårdslänga. Ladugårdslängan är till stora delar utarrenderad vägg finns mellan det som ägaren till gården disponerar och vad som utarrenderas.

Förvärvstillstånd

Boende utanför Överkalix kommun behöver förvärvstillstånd. När köpekontrakt är upprättat och underskrivet av alla parter, skickar köpekontraktet till Länsstyrelsen för förvärvstillståndsprövning. Ansökningsavgiften är 3 700 kr och betalas in innan handläggning till Länsstyrelsen i Norrbottens län.

Skogsuppgifter

Skogsbruksplanen är upprättad av Stefan Drugge under 2016. Planen är inte uppräknad av LRF Konsult. enligt skogsbruksplanen är den produktiva skogsmarken 16,1 ha med ett virkesförråd om 1 889 m³sk, av detta har 1 469 m³sk nått en lägsta ålder av 90 år. Trädslagsfördelningen är 51% tall, 30 % gran och 19& löv.
Köparen är väl medveten om att uppgifterna från skogsbruksplanen i objektbeskrivningen är framtagna enligt för skogsbruksplanläggning gängse metod och är endast ungefärliga. Det kan förekomma avvikelser både uppåt och nedåt. Avvikelserna gäller både enskilda bestånd och summan av dessa. Det kan således inte av Köparen uppfattas som någon garanti att uppgifterna korrekt återger fastighetens egenskaper.

Jakt

Fastigheten ingår inte i något jaktlag.

Arrende/nyttjanderätter

På fastigheten finns ett nyttjanderättsavtal fram till 2030, för del av ladugården. Nästan hela byggnaden är utarrenderad på 49 årigt avtal.Ägaren till fastigheten kan nyttja gaveln närmast huset, väl avskilt med vägg mellan det som kan nyttjas av byggnaden och det som arrenderas ut.

Dokument & bilagor

Kontakta oss

Liknande fastigheter