Lantligt boende

Villa med extra allt i Grovsta

Utgångspris

4 700 000 kr

Visning

Anmäl intresse

Snabbfakta

Totalareal
2,3 ha
Småhusmark lantbruk
0,1 ha
Betesmark
2,2 ha
Boyta
138 kvm
Antal rum
6 st

Fastighetsbeteckning och adress

Fastighetsbeteckning

NORRTÄLJE GROVSTA 7:28

Adress

Grovsta byväg 5 76193 Norrtälje

Om fastigheten

Välkommen till en villa med med attraktivt läge och fin inramning på drygt 20 000 m². Nytt bostadshus från 2004 och ett enklare, charmigt ”sommar- och gästhus”. Huvudbyggnad från Kärnhus är uppfört 2004 och är i mycket bra skick och förberett för inredning av vinden (uppskattad totalyta med inredd vind 160 m²) . Gott om plats i alla extra utrymmen och möjlighet att hyra ut plats i ladan och maskinhallen. Äldre stall för ponnys . Ett bra livsstilsboende med närhet till Stockholms skärgård och många härliga utflyktsmål och möjlighet att hitta båtplats. Stor fördel med närheten till barnomsorg,och centrala Norrtälje för övrig service. ,Bra kommunikationer med buss för dig som pendlar. Fastigheten är taxerad som en bebyggd lantbruksenhet (120). Mer bilder finns via länken Prospekt

Välkommen till Grovsta i Roslagen och din intresseanmälan till fastighetsmäklaren.

Hitta hit

Gårdskarta

Bilder

Visa alla bilder

Planritningar

Fakta

Byggnader

Kärnhuset (huvudbyggnad)

Gediget hus från Kärnhus uppfört 2004 i mycket bra och inflyttningsklart skick. Modell Kärnhuset, byggd som 1-planshus med förberedd övervåning. Generös hall med gott om plats. Ljust vardagsrum med braskamin och utgång till uteplats i söder. Snyggt kök med gott om arbetsyta, fina beslag och matplats för 6-8 personer Fullt utrustat maskinellt med nyare ugn och kyl/frys (2018). Helkaklat badrum med duschhörn. Två sovrum. Tvättstuga med groventré och förråd med luftvärmepump, vattenfilter (kalk) och central dammsugare (smart lösning i kök som alla ska ha). Centraldammsugare. Jordvärme och låga driftkostnader.

Vindslucka i groventré och tänkt trappa till övre plan i entréhallen. Borrad brunn och avloppsbrunn med markinfiltration. Mekanisk frånluft och skorsten av plåt. Uppskattad driftkostnad ca 31 000 kr inklusive Ingen energideklaration är utförd.uppvärmning, hushållsel, avlopp, renhållning och hemförsäkring. Uppskattad boarea på övre plan är 50-60 m² golvyta. I "pannrum" finns avstängningskranar till vatten för gästhus och lada.

Sommarhus

Friliggande byggnad från 1912 som tidigare användes som tvättstuga. Idag med fördel ett jättemysigt hus för sommargäster eller att hyra ut som sommarnöje. Ved- och öppen spis finns, bör kontrolleras av ny ägare. Stort inbyggt kar i köket finns kvar. Vatten finns framdraget till yttervägg. Utvändigt behov av renovering, framförallt yttertak. Uthyrt över sommaren 2019. Övre plan är oinrett. Utedass bakom vedboden. Angiven yta kommer från försäkringsbrev.

Ladugård/loge

Äldre ladugård/loge som underhållits med bytt plåttak. Taxerad yta 400 m², enligt försäkringsbrev 348 m². Goda möjlighet att inreda delar av byggnaden som stall för ponnys (takhöjd). Nu indelad i lider/förråd, loge, före detta djurstall/hönshus och verkstad. Gott om plats på höskullen för fest eller förvaring.

Maskinhall

Generöst garage/maskinhall med gjuten betongplatta och el. Rejäla portar och bra förvaring av båt, bil mm.

Vedbod

Jordkällare

Driftkostnad

Låga driftkostnader på 21 000 kr/år inklusive.
Uppvärmning, 6 000 kr/år.
Hushållsel, 4 000 kr/år.
Vatten/avlopp, 1 000 kr/år.
Renhållning, 2 000 kr.
Vägförening, 300 kr/år.
Sotning, 700 kr/år.

Vägbeskrivning

Det är lätt att hitta hit via väg 276 från Norrtälje eller Åkersberga. Från Norrtälje åker du söderut på 276 12 km, cirka 15 minuter, och svänger av till Grovsta. Välj första vägen till höger och andra infarten till vänster så kommer du upp på gården. Från Åkersberga ca 35 minuter med bil och via E18 till Norrtälje och vidare till väg 276 till grovsta ca 50 minuter.

Taxeringsvärde

Fastigheten är avstyckad och uppskattad fastighetstaxering är enligt tidigare.
Taxeringsvärde småhusbyggnad: 1 621 000 kr.
Småhusmark på lantbruk: 712 000 kr.
Ekonomibyggnad: 111 000 kr.
Betesmark: 15 000 kr.

Förvärvstillstånd

Förvärvstillstånd krävs för juridisk person.

Inägomark / Betesmark

Inägomarken omfattar ca 2 ha varav ett område för bete, hage, vid väg 268, som lämpar sig väl för hästhållning.

Naturvärden

Inga nyckelbiotoper, höga naturvärden finns registrerade på fastigheten. Källa Metria.

Forn- och kulturlämningar

Inga forn- eller kulturlämningar finns registrerade på fastigheten. Källa Metria.

Dokument & bilagor

Kontakta oss

Liknande fastigheter