Lantligt boende

Inflyttningsklar hästgård 15 minuter från Norrtälje

Visning

  • Anmäl intresse till fastighetsmäklaren.
    Den här fastigheten har en interaktiv Gårdskarta.Klicka upp Gårdskartan i din mobila enhet så kan du bland annat få information om var på fastigheten du befinner dig. Gårdskartan går också bra att använda för att hitta till fastigheten, zooma ut så ser du din aktuella position i förhållande till fastigheten. Åker ni och tittar själva utvändigt krävs anmälan för att åka upp på gården med hänsyn till boende och djur.

Anmäl intresse

Snabbfakta

Totalareal
2,0 ha
Småhusmark lantbruk
0,1 ha
Betesmark
1,9 ha
Boyta
138 kvm
Antal rum
6 st

Fastighetsbeteckning och adress

Fastighetsbeteckning

NORRTÄLJE GROVSTA 7:28

Adress

Grovsta byväg 5 76193 Norrtälje

Om fastigheten

Attraktiv läge med mycket tilltalande inramning på drygt 2 hektar. Två bostadshus varav ett ”sommarhus”. Bägge husen kan inredas på övre plan. Huvudbyggnad från Kärnhus är uppfört 2004 och är i mycket bra skick. Charmigt extra hus, gamla tvättstugan, för sommargäster. Gott om plats i ladugård/loge, maskinall, vedförråd och vedbod. Ett bra livsstilsboende med närhet till Stockholms skärgård och många härliga utflyktsmål och möjlighet att hitta båtplats. Stor fördel med närheteten till barnomsorg, skolor 10 minuter från fastigheten och hela Norrtälje för mataffärer, shopping, restauranger och all övrig service tillsammans med mycket bra buss kommunikationer för dig som pendlar.

Välkommen till Grovsta i Roslagen och din intresseanmälan till fastighetsmäklaren.

Hitta hit

Gårdskarta

Bilder

Visa alla bilder

Fakta

Byggnader

Kärnhuset (huvudbyggnad)

Gediget hus från Kärnhus uppfört 2004 i mycket bra och inflyttningsklart skick. Modell Kärnhuset, byggd som 1-planshus med förberedd övervåning. Generös hall med gott om plats. Ljust vardagsrum med braskamin och utgång till uteplats i söder. Snyggt kök med gott om arbetsyta, fina beslag och matplats för 6-8 personer (minst). Fullt utrustat maskinellt med nyare ugn och kyl/frys (2018). Helkaklat badrum, gäst-wc, med duschhörn. Två sovrum varav ett mindre som används som walk-in-closet. Tvättstuga med groventré och förråd med luftvärmepump, vattenfilter (kalk) och central dammsugare (smart lösning i kök som alla ska ha). Vindslucka i groventré och tänkt trappa till övre plan i entréhallen. Borrad brunn och avloppsbrunn med markinfiltration. Mekanisk frånluft och skorsten av plåt. Uppskattad driftkostnad ca 31 000 kr inklusive Ingen energideklaration är utförd.uppvärmning, hushållsel, avlopp, renhållning och hemförsäkring. Uppskattad boarea på övre plan är 50-60 m² golvyta. I "pannrum" finns avstängningskranar till vatten för gästhus och lada.

Gamla Lönsudden

Friliggande byggnad från 1912 som tidigare användes som tvättstuga. Idag med fördel ett jättemysigt hus för sommargäster eller att hyra ut som sommarnöje. Ved- och öppen spis finns, bör kontrolleras av ny ägare. Stort inbyggt kar i köket finns kvar. Vatten finns framdraget till yttervägg. Utvändigt behov av renovering, framförallt yttertak. Uthyrt över sommaren 2019. Övre plan är oinrett. Angiven yta kommer från försäkringsbrev. bostadyta 35 m²enligt försäkringsbrev.

Ladugård/loge

Äldre ladugård/loge som underhållits med bytt plåttak. Taxerad yta 400 m², enligt försäkringsbrev 348 m². Goda möjlighet att inreda delar av byggnaden som stall ör ponnys (takhöjd). Nu indelad i lider/förråd, loge, före detta djurstall/hönshus och verkstad. Gott om plats på höskullen för fest eller förvaring.

Maskinhall

Generöst garage/maskinhall med gjuten betongplatta och el. Rejäla portar och bra förvaring av båt, bil mm.

Vedbod

Jordkällare

Inägomark

Inägomarken omfattar ca 2 ha varav ett område för bete, hage, vid väg 268, som lämpar sig väl för hästhållning.

Betesmark

Betesmark enligt fastighetstaxeringen.
Beskaffenhet: 30% lägre avkastning och kvalitet, ev. skogsmark i framtiden.

Naturvärden

Inga nyckelbiotoper, höga naturvärden finns registrerade på fastigheten. Källa Metria.

Forn- och kulturlämningar

Inga forn- eller kulturlämningar finns registrerade på fastigheten. Källa Metria.

Taxeringsvärde

Fastigheten är avstyckad och uppskattad fastighetstaxering är enligt tidigare.
Taxeringsvärde småhusbyggnad: 1 621 000 kr.
Småhusmark på lantbruk: 712 000 kr.
Ekonomibyggnad: 111 000 kr.
Betesmark: 15 000 kr.

Fastighetsgränser

Fastighetens gränser kan vara bristfälligt uppmarkerade. Använd länk till gårdskartan. Säljaren svarar ej för ytterligare uppmarkering av gränser.

Vägbeskrivning

Det är lätt att hitta hit via väg 276 från Norrtälje eller Åkersberga. Från Norrtälje åker du söderut på 276 12 km, cirka 15 minuter, och svänger av till Grovsta. Välj första vägen till höger och andra infarten till vänster så kommer du upp på gården. Från Åkersberga ca 35 minuter med bil och via E18 till Norrtälje och vidare till väg 276 till grovsta ca 50 minuter.

Förvärvstillstånd

Förvärvstillstånd krävs för juridisk person.

Dokument & bilagor

Kontakta oss

Liknande fastigheter