Lantligt boende

Hästläge Nära Strömsholm

Högstbjudande

3 800 000 kr

Försäljningssätt

Anbud senast tor 19 sep, kl 13:00

Anmäl intresse

Snabbfakta

Totalareal
2,9 ha
Skogsmark
0,5 ha
Åkermark
0,6 ha
Betesmark
1,0 ha
Småhusmark lantbruk
0,8 ha
Boyta
120 kvm

Fastighetsbeteckning och adress

Fastighetsbeteckning

Hallstahammar Hällby 4:1

Adress

Hällby 40 734 93 Kolbäck

Om fastigheten

Bara tio minuter från Hästsportens mecka Strömsholm finns denna trevliga gård, som dessutom ligger inom pendlingsavstånd till Västerås, Köping och Eskilstuna. Erikslunds handelsområde med shoppingcenter och matbutiker ligger bara en kvarts bilresa från fastigheten.

Belägen utmed byvägen ligger gårdscentra i ett enskilt och trivsamt läge. Bostadshus med plats för både familj och husdjur, med en separat groventré kan bli smidigare. Väl tilltagen trädgård med äppelträd – goda sådana- på baksidan och framsidan av bostadshuset.

Ekonomibyggnader med plats för alla slags hästkrafter. Maskinhall med verkstadsutrymme, magasin med plats för vagnslider eller lösdrift, stall med 5 boxplatser i fullhöjd och rejäl loge. Med inägorna runt knuten finns möjlighet till djurhållning småskalig odling eller annat brukande av marken.

Med godkänt stall, utrymme för beteshagar och med närheten till Strömsholm är detta ett ypperligt tillfälle för den med stort hästintresse att hitta sitt nya hem.

Hitta hit

Bilder

Visa alla bilder

Fakta

Byggnader

Bostadshus

1 ½-planshus från början av 1900-talet. Byggnadsarea om 5,8 * 13,8 m samt tillbyggnad om 4,6 *7,6 m. Måttuppgifter enligt mätning på plats. Utbyggnad är en groventré med tvättstuga och har en källare med pannrum och matkällare. Resten av byggnaden vilar på stengrund, träregelstomme med fasad av lockläktspanel, murad skorsten, tak med tegelpannor och plåttak på mittenpartiet. Takhöjden invändigt avviker från dagens standardmått. Finns behov av renovering av ytskikten. Uppvärmning med vedpanna (ca 10 år gammal), 3 ackumulatortankar á 500 l, elpatron finns. Borrad brunn, avlopp med 3-kammarbrunn och infiltrationsbädd.

Bredband framdraget men inte installerat.

Planlösning
Nedre plan
Hall med heltäckningsmatta och garderob under trappen. Hallen sträcker sig längs hela husets bredd och utrymmet kan nyttjas till ex kontor, lekhörna. Vardagsrum med äldre parkettgolv, slitet, fyra fönster, bra uppsikt över trädgården. Kök i 60-tals stil (byggt -64 eller -65), normal standard, luftigt med bra ljusinsläpp, smidigt med ingång via groventrén. Groventré med nedgång till källare, liten toalett, duschutrymme/rum med våtrumsmatta och tapet, tvättstuga med rejäl arbetsbänk och fastbyggd garderob, våtrumsmatta och målade väggar.

Övre plan
Stor hall med inbyggda garderober och utrymme för tv-rum, 3 sovrum, varav ett master sovrum med större garderobsutrymme/förråd samt fastbyggda garderober. 2 av sovrummen har smala, vitmålade trätiljor i tak, samt fastbyggda garderober. Badrum med våtrumsmatta, våtrumstapet bakom badkar, WC, bidé, handfat och i övrigt målad vägg. Badrummet behöver renoveras.

Ekonomibyggnader

Ekonomibyggnad
Byggnation i vinkel med byggnadsmått om 12 * 33 m + 12 * 18 m enligt mätning på karta.
I västra Vinkeln
Maskinhall/verkstad med invändiga mått om 9 * 11 m. Gjuten platta på mark som ej är uppvärmd. Trästomme, fasad murad med block, plåt upptill. Sidoisolerad, stor vikport, full takhöjd, bra belysning och arbetsbänkar.

Stalldel med 5 boxar, fullhöjd. Godkänt av Länsstyrelsen med halvblod uppstallade. Sadelkammare, dörr till gödselstack och höskulle ovanför stalldel.

Norra Vinkel
Loge byggd med träregelstomme, fasad av stående plank, 1/3 golvet är grus/jord och 2/3 betonggjutet golv, plåttak. Körbar genomfart med 2 stora portar.

Magasin
Byggnation med byggnadsmått om 7 * 16 m enligt mätning på karta.
Träregelstomme med fasad av locklistpanel, tp20-plåttak, golvet är delvis gjuten platta och delvis direkt gjutet på mark. Nedre plan vagnslider, möjlig lösdrift för hästar/får, eller hobby/verkstadsutrymme. Möjligt att sätta in 4 portar, varav 2 stora. Ovanvåning, halva byggnaden – litet kontorsutrymme/fikarum, utrymme för förvaring eller plats för uppdukning till fest.

Vedbod/Garage
Byggnation med byggnadsmått om 6,6 * 12,3 m enligt mätning på plats.
Liggande timmerstomme med fasad av locklistpanel, 3-delar där de två yttre har dubbeldörrar och mitten enkel dörr. Norra delen - förråd med enkel standard, tillgång till loftförrådet som sträcker sig över 2/3 av byggnaden. Mitten – gamla grishuset, stengolv och murad halvvägg. Södra delen - gamla hönseriet. Hela byggnaden används idag som förvaringsutrymme.

Garage
Byggnation med byggnadsmått om 6 * 8 m enligt mätning på plats.
Uppmurad med byggnadsblock (gråsuggor), påbyggt senare på höjden, gjuten platta på mark, 2 dubbelportar och plåttak. Används som förvaringsutrymme.

Jordkällare

Inägomark

ca 1,6 ha inägomark, varav 0,6 är åkermark och 1 ha betesmark. Arealuppgift uppskattad från skogsbruksplan. Inägomarken kan nyttjas till småskalig odling för självhushållning eller till beteshagar.

Mantal

Fastigheten har 125/128 mantal i skifteslaget. Andelen ger delaktighet i samfälld mark, vägar och vattenområden m m.

Endast de rättigheter, inskrivningar, skattetal, andelar i samfälligheter och gemensamhetsanläggningar, som behövs för förrättningens genomförande, skall ingå.

Naturvärden

Vid kontrolltillfället fanns inga nyckelbiotoper eller höga naturvärden registrerade på den del av fastigheten som försäljningen avser. Källa: Skogsstyrelsen, skogens pärlor, https://kartor.skogsstyrelsen.se/kartor/

Forn- och kulturlämningar

Vid kontrolltillfället fanns inga forn- eller kulturlämningar registrerade på den del av fastigheten som försäljningen avser . Källa: Fornsök, www.fmis.raa.se

Inteckningar

Total summa: 1 050 000 SEK

Fastighetsbildning

Från fastigheten har markområden avyttrats och sammanlagts med annan fastighet. Kvar är stamfastigheten Hallstahammar Hällby 4:1. Pga av nämnda fastighetsförrättning finns inget fastställt taxeringsvärde för enheten utan det har beräknats. Fastighetsutdraget är inte uppdaterat och arealen kan komma att justeras något mot i detta PM redovisade arealuppgifter.

Förvärvstillstånd

Förvärvstillstånd krävs alltid för juridisk person.
Förvärvstillstånd krävs inte för privatperson.

Besiktning och undersökningsplikt

Köparen har enligt jordabalken ett långtgående ansvar att undersöka fastigheten och förvissa sig om dess skick, gränser och areal före köpet. Köparen ges möjlighet att på egen hand eller genom konsult före köpet undersöka fastigheten och därigenom skaffa sig kännedom om det skick vari den befinner sig.
Köparen bör före köpet ha tagit del av en objektbeskrivning rörande fastighetens egenskaper.

Områdesbeskrivning

Bara 5 min väster om fastigheten ligger samhället Kolbäck. Här finns matbutik, buss- och tågstation, familjeläkarmottagning, grundskola och högstadieskola. Kolbäcks Volleyklubb är Kolbäcks mest framgångsrika idrottsklubb, och även en av Sveriges inom volleybollen. Just väster om Kolbäck finns Vänsta gård för den hästintresserade, här finns ridhus, ryttarförening och stort kursutbud.

Hallstahammar är en tätort som ligger mellan Bergslagens vackra skogar i norr och slättlandet med Mälaren i söder. Här hittar du affärer, skola, vårdcentral m.m. För fritiden finns det ett rikt utbud av kultur- och föreningsliv med bl a teater, sporthall och gästhamn.

Strömsholm är ett känt hippologiskt centrum. Här finns Regiondjursjukhuset Strömsholm och Hästsportens folkhögskola. Vid stallbacken ligger Knytpunkten, som är ett besökscenter med hörsal, utställningsrum, café och turistinformation. Centret är en del av Ekomuseum Bergslagen. Här finns även Ridskolan Strömsholm, som fram till 1968 var arméns skola för utbildning i ridning och körning, och ridskolan är Svenska Ridsportförbundets utbildningsanläggning. I slottsparken strax öster om Strömsholms slott anordnas varje år hopp- och dressyrtävlingarna Nationaldagstävlingarna, fälttävlan samt galopptävlingen Svenskt Grand National.

I Västerås finns flygplats, buss- och tågstation som gör det lätt att pendla till ex. Stockholm. Stort utbud av skolor, för vidare skolgång finns gymnasium och högskola. För den kulturintresserade finns teater, konserthus och museum. Det finns ett stort idrottsintresse i staden och flertalet inom- och utomhusarenor vilket ger goda möjligheter till att utöva de flesta idrotter. Med trevliga stadsparker, tätortsnära skogar och en stor insjöhamn är Västerås en attraktiv sommarstad.

För shopping finns Erikslunds handelsområde, ca 15 km från fastigheten. Här hittar du matbutiker, bensinstationer och ett shopping center med ett stort utbud av restauranger och butiker, bl a. IKEA.

Kommunikationer

I Västmanlands län utförs kollektivtrafiken av VL. För tidtabeller, linjekartor och annan information, se VL:s hemsida www.vl.se

Tågtrafik. För tidtabeller och annan information, se SJ:s hemsida: www.sj.se

Vägbeskrivning

Från Västerås (19 km, 20 min)
Tag E18 västerut mot Oslo. Kör ca 11 km till avfart 127, trafikplats Västjädra, där du följer skyltningen mot väg 56 Norrköping/Eskilstuna. Följ väg 56 i 3 km. Håll höger och följ skyltning mot Köping/Kolbäck. Fortsätt ytterligare 1,6 km och sväng sedan vänster. Efter 350 m svänger du höger. Ca 600 m senare är du vid gårdscentrum med boningshuset på din högra sida.

Från köping (20 km, 22 min)
Tag Västeråsvägen österut och följ den i ca 13 km, fortsätt in på Köpingsvägen ytterligare 1,7 km för att sedan komma in på Stationsvägen, som går över Kolbäcksån och genom Kolbäck. Efter ca 650 m kommer du in på Västeråsvägen igen och fortsätter köra i ca 3,3 km. Sväng höger vid skylt mot Hällby. Efter 450 m sväng vänster och fortsätt sedan längs byvägen i ca 500 m då du sedan är vid gårdscentrum med boningshuset på din vänstra sida.

Dokument & bilagor

Kontakta oss

Liknande fastigheter