Lantbruk

Helt unik fjällgård i väglöst land

Högsta bud

2 350 000 kr

Utgångspris: 2 800 000 kr

Visa bud

Försäljningssätt

Öppen budgivning

Anmäl intresse

Snabbfakta

Totalareal
65,2 ha
Skogsmark
8,0 ha
Skogsimpediment
57,0 ha
Småhusmark lantbruk
0,2 ha

Fastighetsbeteckning

Fastighetsbeteckning

JOKKMOKK HARROK 1:5

Om fastigheten

Ta vägen från Jokkmokk till vägs ände vid Karats, fortsätt med båt eller skoter 9 km in i fjällvärlden, där på en egen udde i Karatssjön på gränsens till Pärlälvens naturreservat med fjällen i ryggen hittar ni denna gård. Fastigheten har mark mot sjön på både norra och södra sidan av sjön totalt 8,3 hektar, samt unik fiskerätt i den fiskrika Karatssjön där Öring, Sik, och Aborre hör till den vanligaste fångsten. Fastigheten är också med i Jokkmokks allmänning med de fiske och jaktmöjligheter som det innebär. Ett flertal ”ströängar” på totalt ca 57 hektar det vill säga våtmarker för slåtter hör också till fastigheten och finns utspridda i den omkringliggande fjällvärden.

Detta är verkligen ett stycke kulturhistoria, ett nybygge där ägarna har livnärt sig bland annat på att stalla in getter åt samerna i området. Senare har det också vart en telegraf och telefonstation där invånarna i den här delen av fjällen kunde komma i kontakt med omvärlden.

Välkommen på visning den 17:e August kl 11-14 vi bjuder på souvas och ni får möjlighet att fiska där annars endast fastighetsägarna har rätt att fiska, anmälan innan visning senast 10/8 för att vi skall kunna planera båttransport och mat. Anmäl er till tomas.lundmark@lrfkonsult.se eller andreas.engstrom@lrfkonsult.se

Hitta hit

Bilder

Visa alla bilder

Fakta

Byggnader

Bostadsbyggnad

Bostadshus med lång historia på platsen, stommen är av timmer som sedan klätts med panel. Grunden är av typ torpargrund. Taket är ett plåttak. Nedre plan inrymmer ett kök och ett allrum som också fungerar som matplats . Övre plan inrymmer två sovrum. Fastigheten saknar el så spis, ugn och kylskåp drivs av gasol. Vatten hämtas från sjön och toalettbesöken sker på torrdass med separett.

Gäststuga

Timrad gäststuga med våningssäng

Ladugård

Stor äldre timrad ladugård som idag används som förråd

Härbren

Två vackra timrade härbren lämpliga för förvaring.

Bastu

Bastubyggnad vid strandkanten i mycket gott skick

Fiske

Eget fiske i del av Karatssjön på fastigheten Harrok 1:1 se bifogad karta.

Fiske

Rätten till fisket i sjöarna kring ströängarna är inte helt klarlagt, den information som vi lyckats hitta är det som står i förättningshandlingen från då fastigheten avstyckades och där står att läsa Till avstyckningen föreslås även fastighetens tillhöriga stöängar. Anledningen härtill är att desamma ej kommer att få någon som helst betydelse för stamfastigheten, medan de däremot kunna brukas för avstyckningens (Harrok 1:5) ändamål på grund av deras belägenhet invid fiskrika sjöar.

Jakt

Jakten är inte upplåten och fastigheten ingår inte i något jaktlag.

Allmänning

Fastigheten har del i Jokkmokks allmänning vilket ger ytterligare rättigheter för jakt och fiske bland annat fiske på allmänningens vatten. läs mer på http://www.allmanningen.se/ för komplett information om jakt och fiske

Forn- och kulturlämningar

Fornlämning finns på delen norr om sjön,i form av en härd

Naturvärden

Inga registrerade nyckelbiotoper eller områden med höga naturvärden finns på fastigheten.

Inventarier

Fastigheten säljs med de inventarier som finns på plats på visningen, observera att det kan avvika mot vad som visas på bilderna i prospektet.

Friskrivning

Köparen av fastigheten är medveten om att det i köpekontraktet kommer att tas in en klausul där säljaren friskriver sig från ansvar för fel eller brister i fastigheten.

Inteckningar

Det finns pantbrev uttagna om sammanlagt 18 000 kr

Dokument & bilagor

Kontakta oss

Liknande fastigheter